A szent szellem gyümölcseit (pl. nyelveken szólás, gyógyítás) megtapasztalta közületek valaki?
Igen, én is. Nem is egyszer. Pl. a nyelveken szólás többször ia jön, nagyon jól kiegészítve az imát.
És nagyon jóleső érzés volt.
Csak azt nem értem ,hogy ha a nyelveken szólás jel a hitetlen zsidók felé,lásd :1Kor.14.20-22,vers,és csak az apostoli korszakban volt adva,akkor napjainkban miért élnek vele a hívőkké lett pogányok? Nem lehet ,hogy ez már hamisítvány, és nem Istentől van?
üdv.:Gabóca
Szerinted akit betölt a szent szellem,az direkt hamisít? Ha a Szent Szellem vezetésére bízod magad, miért olyan furcsa, ha Ő valóban dolgozik az életedben?
Egyébként amiről te írsz, a szellem ajándékai. Engem a Szellem gyümölcsei jobban izgatnak: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Ha jól emlékszem, régen jártam biblia iskolába és most nincs kéznél.
Láttam már lélekben nyugvást, és megtapasztaltam azt amikor betölti az embert a Szentlélek (olyan mintha egy nagyon forró szauna jönne belülről). Volt lokúcióm is kétszer. Szoktak lenni nagyon valóságos álmaim is, meg olyanok is amelyeknek jelentősége van.
Ismerek olyat akinek jelenései voltak vagy aki prófétált.
A félreértések elkerülése végett:
Nagyon ritkán fogyasztok alkoholt (kb. 2 havonta egyszer) és akkor is csak keveset és nem kábítószerezek.
Ha érdekel szívesen leírom a tanúságtételemet de már sokszor szerepelt itt a gyk.-n.
Igen én is tudok nyelveken szólni és ez nem hamisítvány.
Igen Isten csodáit is tapasztaltam már.
A Biblia azt mondja,hogy Jézus Krisztus tegnap,ma és mindörökké ugyanaz. Tehát ha Ő 2000 évvel ezelőtt gyógyított embereket akkor ma is gyógyít. Ha 2000 évvel ezelőtt szabadított meg megkötözött embereket akkor ma is megteszi. Ezen kívül nagyon sok mindent megszerzett nekünk Krisztus(Anyagi áldások,szellemi bővölködés stb.)
Szia!
A Szent Lélek gyümölcsei: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. (Gal. 5:22). Amiről te beszélsz, az a Lélek ajándékai.
Üdv. Péter
Igen, Péter és köszönöm tegnap 15:42-nek, köszönöm a pontosítást, igazatok van, rosszul tettem fel a kérdést.
Akkor elmondható, hogy például egy "megbékélt", bocsánat a kifejezésért, profi buddhista birtokolja a szent szellem ajándékát? Hiszen elmondható talán róluk, hogy szerető, életében megbékélt, örömmel éli az életét, békességes, béketűrő, szívességet szerető, jóságos, hűséges, szelíd, mértékletes. Erről mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!