Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szent szellem gyümölcseit...

A szent szellem gyümölcseit (pl. nyelveken szólás, gyógyítás) megtapasztalta közületek valaki?

Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 23:28
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Akkor elmondható, hogy például egy "megbékélt", bocsánat a kifejezésért, profi buddhista birtokolja a szent szellem ajándékát? Hiszen elmondható talán róluk, hogy szerető, életében megbékélt, örömmel éli az életét, békességes, béketűrő, szívességet szerető, jóságos, hűséges, szelíd, mértékletes. Erről mi a véleményetek?"

Szerintem előfordulhat ilyesmi de nehéz megmondani mert az is lehet hogy egy démon produkál hasonló tüneteket nála. Az ördög az Isten majma ahogy mondani szokták. A belső ima hasonlít egyes buddhista meditációkhoz és így lehet hogy a meditálót Istenhez vezeti.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. nov. 21. 09:26
 12/21 anonim ***** válasza:
45%

Sziasztok!

A kérdés mindig az, hogy mi az indíték. Isten ugyanis a szíveket vizsgálja, és létezik képmutatás is, amikor kifelé szép gyümölcsnek látszik valami, de belül már elindult a "rothadás". Én azt gondolom, hogy az emberi természet isteni segítség nélkül képtelen a gyümölcstermésre, de hogy Isten hogyan tud segíteni az embernek, az sokszor láthatatlan.

Én nem ítélnék meg senkit a külsőségek alapján a szíveket pedig nem tudom vizsgálni.

Még egy gondolat az ajándékokhoz. Az ajándékokat Isten minden esetben a szolgálatokhoz adja, ha valaki evangélizál más országban, és szükséges a nyelvek ajándéka, akkor Isten meg fogja adni. Ugyanez igaz a gyógyításra is, ha szükséges a lélekmentéshez Isten megadja.

Üdv. Péter

2011. nov. 21. 11:20
 13/21 anonim ***** válasza:

1. A Szellem ajándékát az birtokolja, akinek a Szellem adja KEDVE SZERINT.

2. A démonok nem produkálhatnak a Szellem ajándékaihoz hasonló eredményeket. Amikor Jézust azzal vádolták a farizeusok, hogy biztosan a démonok fejedelmének segítségével űzi ki a démonokat, Jézus válasza az volt, hogy az nem lehetséges, mert az azt jelentené, hogy a démonok fejedelme meghasonlott önmagával.

3. Miért nem lehet beletörődni abba,hogy Ábrahám és Izsák Istene egyben az Élők Istene is? Miért ne szerethetné Isten azokat is, akik más kultúrában nevelkedve nem hallottak Jézusról. Miért ne követhetné egy buddhista a jézusi morált anélkül, hogy tudna róla?

Engedjük már meg Istennek,hogy Ő döntsön. Bízzuk rá az ítéletet. Ő, velünk szemben, nem elfogult és dogmatikus.

freya

2011. nov. 21. 20:58
 14/21 anonim ***** válasza:
46%

freya:

A Sátán a világosság angyala ,és a hazugság atyja,akkor miért ne tudna utánozni,és hamis érzéseket kelteni az emberekben? Tudomásom szerint megtéveszti ,ha lehet még a választottakat is.

A jelek csodák ,vissza lettek vonva ,mivel már a Biblia készen van.Az apostoli korszak ,napjaikban le van utánozva.

Figyelni kell a történelmi háttérre is :2011et írunk.és nem 45-öt.

2011. nov. 22. 07:31
 15/21 anonim ***** válasza:

freya és utolsó kommentelő: Egyikteknek sincs igaza. :)

Freya:

Van olyan hogy pl. egy megszállottnál a démon a lélekben nyugvást próbálja utánozni, azért mert ilyenkor a szabadulásért imádkozók azt hiszik hogy már nem kell tovább imádkozniuk, hiszen a Szentlélek végzi a dolgát helyettük. Tehát van olyan amikor a patás a Szentlelket utánozza.

Utolsó:

Ha pl. ma történik egy csoda és ennek hatására valaki megtér, az biztos hogy nem a patás műve. Hiszen ilyet soha nem tenne, ezzel saját maga alatt vágná a fát. (gyümölcseiről való megkülönböztetés)

2011. nov. 22. 11:52
 16/21 anonim ***** válasza:

A patás? Én azt hittem, egy negatív szellemi entitásról beszélünk....

Freya

2011. nov. 22. 19:43
 17/21 anonim ***** válasza:
freya: igazad van én összemostam a démonokat és a sátán fogalmát. De nekem személy szerint mindegy is hogy melyikről beszélünk ebben a tekintetben, a lényeg hogy valamiféle gonosz szellem az.
2011. nov. 23. 09:35
 18/21 anonim ***** válasza:

Gondolkozzatok már egy kicsit!!!!!!!!!!!!!!!!

Jézus korában menyi csoda történt????És meggyőzte az embereket??????

Péter pünkösdi beszéde hallatára 3000ember térmeg !!!Nem tesz csodát csak elmondja az evangéliumot.

A hit hallásbólvan és nem csodák álltal!

Mégegyszer a gyengébbek kedvéért:a csodák és jelek vissza lettek vonva,Isten utoljára szólt a FIÚ ÁLTAL.nicstöbb kijelentés.Memmuszály elfogadni ,de azért jóvolna ha megnéznétek a vég időkről szóló igéket a bibliában.

2011. nov. 23. 09:39
 19/21 anonim ***** válasza:

Attól nem leszel meggyőző hogy sok felkiáltó és kérdőjelet írsz a mondatok végére. Nekem meg azt hogy nem történnek ma csodák hiába mondod, mert ehhez már túl sokat láttam.

A hit nem csak az evangélium hallgatásából jön. Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem kell evangelizálni, inkább azt hogy az evangelizációt kell hogy csodák és jelek kísérjék.

Máté 28.19

Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére, és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig."

Minden nap velünk van a világ végéig!

2011. nov. 23. 13:19
 20/21 anonim ***** válasza:

Bocs,a sok felkiáltó jelért.

Legyen a te hited szerint.

2011. nov. 24. 07:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!