Szerintetek nekem meg van a nyelveken szólás ajándéka, honnan tudom hogy meg van?
# 10!
"Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal."
Ha szavakba nem önthető, akkor miért kellene érthetetlen szavakat mantráznod?
Nem akar itt senki elbizonytalanítani, egyszerűen arról van szó, hogy aminek nincs értelme, annak nincs értelme!
Amiről azt gondolod, hogy valaki más épülését szolgálja, azt add át szeretettel és értelemmel! Nem kell ehhez semmiféle hókuszpókusz.
"Ha szavakba nem önthető, akkor miért kellene érthetetlen szavakat mantráznod? "
Az előző válaszomban már leírtam hogy mi az értelme illetve a haszna a nyelvi imának. Az első 3 mondatban ott a válasz.
De itt van még egy indok:
"1Kor 14,1 - Törekedjetek a szeretetre, de igyekezzetek a lelki adományokat is elnyerni, különösen azt, hogy prófétálhassatok."
"1Kor 14,1 - Törekedjetek a szeretetre, de igyekezzetek a lelki adományokat is elnyerni, különösen azt, hogy prófétálhassatok."
A prófétálásnak akkor van értelme,ha mások tanítására van.Amit más nem ért,vagy még a beszélő maga sem,az nem jó erre a célra.
igen éreztem már úgy hogy ez nyelveken ima,így tudok válaszolni most az egyik feltett kérdésre.
De a nyelveken szólásról még néhány ige:
1 korinthus 14:7-10: "Az élettelen hangszerek, akár fuvola, akár lant, ha nem adnak különböző hangokat, hogyan ismerjük fel, amit a fuvolán vagy a lanton játszanak? Ha pedig a trombita bizonytalan hangot ad, ki fog a harcra készülni? Így van veletek is, amikor nyelveken szóltok: ha nem szóltok világosan, hogyan fogják megérteni, amit beszéltek? Csak a levegőbe fogtok beszélni. Ki tudja, hányféle nyelv van ezen a világon, és egyik sem értelmetlen."
"Így van veletek is, amikor nyelveken szóltok: ha nem szóltok világosan, hogyan fogják megérteni, amit beszéltek?"
El tudnád mondani, hogy az érthetetlen halandzsában mi érthető és világos van?
Magadnak mondasz ellen az idézeteiddel.
"Csak a levegőbe fogtok beszélni. Ki tudja, hányféle nyelv van ezen a világon, és egyik sem értelmetlen."
Itt értelmes nyelvekről van szó, amiket Pál nem ismert. Oda van írva:-"egyik sem értelmetlen."
Sosem gondoltam volna, hogy lesz olyan idő, amikor értelmes emberekkel arról kell beszélni, hogy aminek nincs értelme és tartalma, abba ne akarjanak rációt belemagyarázni!
Tiszta szívemből kívánom, hogy térj észhez és értsd meg Jézus szavait!
Ez egyszerű!
Volt már, hogy általad nem ismert nyelven egyszerre csak dicsőíteni kezdted Istent? Anélkül, hogy te magad értetted volna, mit is mondasz, de biztosan érezted, hogy dicséred?
Ha igen, akkor megkaptad, örülj neki! Ha nem, akkor nem.
ha jól befüvezel, esetleg tök részegre iszod magad, hogy magad sem érted mit beszélsz, az a nyelveken szólás HGY értelemben.
Amúgy meg olvasd csak pontosabban azt az evangéliumot, ahol erről van szó. Hogy a tanítványok fejére leszált a láng és elkezdtek nyelveken beszélni, ahogy azelőt nem beszéltek. És csodálkozának az ott lévő népek, hogy értik mit beszélnek, hogy mindnek a saját nyelvén mondják az evangéliumot. Vagyis a jelenlévő idegenek ÉRTÉTTÉK! hogy mit mondanak a tanítványok. Nem azt hogy halandzsáztak, maguk sem tudták mit és senki nem értette ahogy a mai betépett hitgy↔lisek.
"igen éreztem már úgy hogy ez nyelveken ima,így tudok válaszolni most az egyik feltett kérdésre."
Akkor megkaptad! Dicsőség az Úrnak! Remélem nekem is megadja majd :)
A többi válaszolónak: az a baj hogy amit írtok azzal teljesen figyelmen kívül hagyjátok az érveimet és nem magyarázzátok meg a Róm 8,26-ot. Ha ezt megteszitek akkor lesz értelme erről beszélni, így nincs.
De írok még egy tanuságtételt nektek a nyelvi imáról. Volt egy fiatal aki nagyon szerette volna megkapni ezt az adományt. Sokat imádkozott érte. Próféciában megmondták neki hogy holnap meg fogja kapni amit kér. De ő nagyon türelmetlen volt és sokat imádkozott azért hogy azonnal kapja meg. És erre valóban még aznap beindult a nyelvi imája (pár szót kapott csak). Ezután sokat imádkozott így. És jóval később találkozott valakivel akinek megvolt a nyelvi ima megértésének adománya. Ez az illető lefordította amit mondott és ez volt az amit a nyelvi imája jelentett:
"Még ma, Uram!" :)
# 19!
Érthető, tiszta arab nyelven vagy ahhoz hasonlító halandzsát csinált az ismerősöd?
Mert halandzsázni akárki tud. Például Markos és Nádas. Figyeld csak az ő "nyelveken szólásukat": http://www.youtube.com/watch?v=YfVlA-zKMQc
Nem mondhatod, hogy ez nem valódi, hiszen Nádas le is fordítja, amit Markos "szól"!
Egyébként tegnap jöttem haza a fiammal az óvodából és közben angolul halandzsáztunk. Egy kapu előtt elhaladva egy néni megkérdezte, hogy-"ilyen jól beszél ez a kisgyerek angolul"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!