Szerintetek nekem meg van a nyelveken szólás ajándéka, honnan tudom hogy meg van?
# 21!
Nem erről van szó!
Nincs szükségem semmiféle csodára, hogy az identításomat valamiféle hókuszpókusszal támogassam. Főleg nem olyanra, amelybe emberek egy csoportja megpróbálja belemagyarázni, hogy Isteni indíttatású. Ha sikerül elcsitítanod az elmédet és a személyiségedet helyre raknod te sem fogod Istent és embert két külön dologként definiálni és nem akarod majd a hitedet mások által kitalált, nyilvánvaló kajlasággal erősíteni.
Sok sikert hozzá!
19 vagyok!
Neked nincs szükséged rá, másoknak talán van. Nekem semmiféle nyelveken szólásom nincs, de még hasonlóm sem. De Isten miért ne adhatna bárkinek ilyesmit? Nyilván, ha szüksége van rá. Neked nincs, neked elég, ha lecsitítod az elméd. Nekem elég, ha (viszonylag) hosszan imádkozom. Isten megadja amire szüksége van az embernek, mindenkinek igénye szerint.
"Nincs szükségem semmiféle csodára, hogy az identításomat valamiféle hókuszpókusszal támogassam."
Jézus csodái is hókuszpókuszok voltak?
# 23!
Valóban, sok mindenbe bele lehet magyarázni, hogy az Isten ajándéka, csak éppen a valósághoz van vajmi kevés köze.
Azért azon érdemes lenne elgondolkozni, hogy az utóbbi években, mióta leporolták és újra elővették ezeket a félremagyarázott Biblia részeket, egyre többen "szólnak nyelveken". Vagy legalábbis áhítoznak ez után. Egyébként csak a véleményemet írtam le. Van aki a tenyerébe köp a kezeit az ég felé fordítja és azt gondolja, hogy ilyenkor összekapcsolódik Istennel. Sőt van aki a lábára kötelet köt, leugrik egy emelvényről és ha nem törik ki a nyaka, bizton meggyőződik arról, hogy Isten kiválasztottjává vált.
Amit írtál az imáról az ugyanaz, amit én írtam az elme elcsitításáról, csak te vallásos terminológiát használtál.
# 24!
Nem.
Viszont visszakérdeznék. Biztosan megértetted-e Jézus "csodatételeinek" mondanivalóit és hol a párhuzam a Krisztusi csodatétel és az érthetetlen halandzsa között?
Úgy tudom Jézus arámi nyelven beszélt. Az már más kérdés, hogy beszédeinek mondanivalója gyakran olyan mély értelmű, hogy a vele egy nyelvet beszélő tanítványok is csak nehezen értették meg. De érthető, artikulált nyelven beszélt és nem halandzsázott. Mindamellett Jézus minden szava az értelmi homály eloszlatását és világosságot hoz. Azt gondolom, ha a szavai értelmét nem sikerül megérteni, akkor nem fog használni az érthetetlen halandzsázás sem.
Miattam abban hiszel amiben akarsz és megbántani sem akarlak, de véleményem szerint ez az elmebaj legalizációja vagy legalábbis egy tréfás kísérlet arra.
Azt az egyet furcsálom, hogy bár a magyar nyelven gondolkodás elképesztő lehetőségeket rejt magába, néhányan mégis az érthetetlen katyvaszban keresik a kiutat.
"Azért azon érdemes lenne elgondolkozni, hogy az utóbbi években, mióta leporolták és újra elővették ezeket a félremagyarázott Biblia részeket, egyre többen "szólnak nyelveken"."
Nem csak nyelveken szólnak, de gyógyítanak is, prófétálnak és ördögöket is űznek. Ezeket a Bibliai részeket meg nem kell félremagyarázni mert egyértelműek.
Megkérdezhetem hogy te voltál-e már karizmatikusok között vagy csak távolról ítéled el őket?
"Nem csak nyelveken szólnak, de gyógyítanak is, prófétálnak és ördögöket is űznek. Ezeket a Bibliai részeket meg nem kell félremagyarázni mert egyértelműek."
A halandzsa nem nyelv, mert nincs tartalma és értelme. Érdekes ez a "gyógyítás" dolog is. Egy HGy. tag cimborám maga állapította meg, hogy függőségét elhagyta ugyan, mikor "megtért" , de amint munkája miatt kénytelen volt mellőzni a gyülekezetbe járást, függősége visszatért. Ő maga mondta, hogy csak lecserélte azt:cseberből-vederbe. A prófétálást volt szerencsém hallani. Németh Sándor kiragad egy bibliai igehelyet, keres hozzá egy köznapi, általa analógnak vélt témát és fél óráig beszél arról, amit három mondattal el lehetne intézni. "Sokbeszédű", de sokkal inkább felesleges beszédű és ez még a legnagyobb jóindulattal sem lehet prófétálásnak nevezni. Láttam az ördögűzést, sőt van olyan ismerősöm, aki mesélte, hogy hetente űzték belőle az "ördögöt". Milyen ördögűzés az, amit hetente kell csinálni. Ha én ilyen hatékonysággal készítenék oltványokat, többet nem kellene csinálnom.
"Megkérdezhetem hogy te voltál-e már karizmatikusok között vagy csak távolról ítéled el őket?"
Igen voltam és nem ítélem el, csak megtévesztett embereknek gondolom őket. Van alkoholista barátom is, mégsem ítélem el. Viszont, ha megkérdezi a véleményemet az alkoholizmusáról, elmondom, hogy nem jár jó úton. Ettől függetlenül a barátom és soha nem okozott feszültséget köztünk az életmód és véleménykülönbség.
Utolsó válaszoló,ha a szent szellemnek fontos,hogy megértsék őt,miért nem beszél mondjuk angolul?
Egyébként a "nyelveken beszélő" egyénen kívül ki érti azt a nyelvet,amin beszél az illető? Hiszen ha konkrét nyelven szól,nem pedig halandzsázik,akkor annak létező nyelvnek kell lennie.
Nem tiszta a dolog,nem tiszta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!