Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a tanúbizonyságtéte...

Mit jelent a tanúbizonyságtétel és a nyelveken szólás?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 20:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
14%
Mi mit jelent?
2011. dec. 1. 20:43
 2/25 yuda ***** válasza:
73%

Bizonyságtétel azt jelenti, hogy személyes élményedből , hitedből- ami Istennel való hiteles kapcsolatodból ered, -ezt elmondod valakinek. Bizonyságot teszel ezzel arról, hogy Jézus Krisztus ma is él,bűnöket bocsát meg, gyógyít, szabadít. Ő ma is ugyanaz, mint régen volt, ugyanazokat csinálja, hiszen feltámadt és él.Nincs benne a változásnak az árnyéka sem.

Nyelveken szólás kezdete a felház Jeruzsálemben, olvasd el az apostolok cselekedeteinek könyvét, mikor először eljött Szentlélek és betöltekeztek a tanítványok. Azóta is ez a jele a Szentlélek betöltekezésnek szerte a világon, bár egyesek -fogalmazzak úgy tudatlan emberek- próbálják azokat a közösségeket, akik hiszik, hogy a biblia ma is valós, szektáknak beállítani. Keserű írigység, gyűlölet és ahogy említettem félretájékoztatás miatti tudatlanság az oka, pedig Isten ma is ugyanolyan erős és hatékony, mint a régmúlt időkben, legfeljebb bizonyos vallások ábrázolják még mindig Jézust csecsemőként, vagy a kereszten, pedig ő nagyon is remekül van, kicsattan az életerőtől, duzzad az egészségtől. Dicsőséges a mi Istenünk, aki erős és hatalmas Isten :)

Nyelveken szóláskor az ember szelleméből imádkozik Istennek olyan nyelven, amit a Szellem ad neki szólni, titkos dolgokat amit nem ért.Van egy másik ajándék, a nyelvek magyarázata. Ha az megvan valakinek, akkor tudja magyarázni is. Ha nincs, akkor amit leírtam előzőleg, nem fogja érteni, de Isten igen, és önmaga építésére (erősítésére) is való, plusz jel azoknak, akik kívülvalók..szóval többcélú. :)

2011. dec. 1. 20:51
 3/25 lsandor ***** válasza:
0%
Pontosabban mire gondolsz?
2011. dec. 2. 11:01
 4/25 anonim ***** válasza:
65%

A nyelveken szólás az az állapot, amikor az ember már nem tudja hogyan kifejezni az imádatát és szeretetét és Isten Lelke száll nyelvére, hogy kifejezze a szíve legmélyén lévő dolgokat.

Kívülről gyermekgügyögésnek tűnik.

A nyelvének is hasonlít ehhez, csak akkor a beszéd hangsorral társul.

Amikor én megkaptam a nyelvének ajándékát (mert ez ajándék), hallottam egy dallamot. Úgy éreztem erre a dallamra dobban a szívem, lélegzem, ez éltet. Majd ezt kezdtem énekelni.

Nagyon jó érzés. Az egyén lelkének építésére és nem a közösség segítségére szolgál. Kivéve, ha van, ki megmagyarázza a nyelvimát.

2011. dec. 2. 11:14
 5/25 A kérdező kommentje:
3.: Arra gondolok, amit megtértektől hallottam a TV-ben, hogy vallják: "és nyelveken szóltam". Hogy az mi. :)
2011. dec. 2. 14:14
 6/25 lsandor ***** válasza:
0%

Értem akkor. Ez érdekes gondolat. Sokan azt mondják, hogy napjainkban az igaz valláshoz tartozó személyeknek képeseknek kell lenniük ilyen nagy dolgokra, vagyis csodákra, ide tartozik ez is. Az 1Korintusz 13: 8- tehát ezek a csodatettek az igaz vallásban meg fognak szűnni.

Máté 7: 22, 23; 24: 24- ezek a csodatettek nem feltétlenül Isten ajándéka és nem is az igaz vallást azonosítja. Tehát a Bibliából kiderül, hogy napjainkban az igaz vallásban nem lesznek ilyen különböző csodák, hanem inkább abban a vallásban, amely nem Isten helyeslését élvezi. Érdemes elgondolkodni ezeken

2011. dec. 4. 07:08
 7/25 anonim ***** válasza:
13%

És ti ezt el is hiszitek a nyelveken szólásról?

Elég szomorú,hogy nem veszitek a fáradtságot ahoz ,hogy a Korintusi első levél 14,részét végig olvassátok,Még egyszer mondom:végig!És talán rá jössz,hogy a jel a hitetlen Zsidóknak adatott.Ne legyetek gyermekek a gondolkodásban.

2011. dec. 4. 17:04
 8/25 anonim ***** válasza:
65%
Igen, ezek működő dolgok. Én nem tudok nyelveken beszélni de a Szentlélekkel való betöltekezést nagyon intenzíven átéltem és ezért merem állítani hogy ez egy valóságos dolog. Ha érdekel menj el egy Élet a Lélekben szemináriumra, tetszeni fog. Vagy ha írsz egy üzenetet akkor szívesen segítek.
2011. dec. 5. 14:27
 9/25 anonim ***** válasza:
79%

Kedves Isandor!

Ezt írtad: "Az 1Korintusz 13: 8- tehát ezek a csodatettek az igaz vallásban meg fognak szűnni.

Máté 7: 22, 23; 24: 24- ezek a csodatettek nem feltétlenül Isten ajándéka és nem is az igaz vallást azonosítja. "

Direkt kikerestem az álltalad említett igéket, és elolvastam! Ajánlanám neked is hogy VÉGIG olvasd, mert akkor talán meg is értenéd...

2011. dec. 19. 21:32
 10/25 anonim ***** válasza:
0%

A nyelveken szólást azért kapták, hogy idegen ajkú népek között is terjeszthessék az Igét. Tehát voltak emberek, akik meg is értették. Ma van olyan gyülekezet Magyarországon, ahol feltűnően sok ember vallja magáénak a nyelveken szólás ajándékát. Persze ők nem mennek el idegen nyelvterületekre evangelizálni, tehát nem is értem, miért adná nekik ezt a Szentlélek. Ráadásul a hívő(elhitetett, becsapott ember) halandzsáját nincs élő ember, aki értené a földkerekségen, de még ő maga sem. Akkor minek?

Mi értelme?

Biztosan nem átverés?

Dehogynem.

Laci

2011. dec. 20. 09:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!