Miért nem tudok nyelveken szólni?
30+
Tehát Mit tett Jézus: Megkeresztelkedett víztől, és Szent Lélekkel meg lett keresztelve (rászállt a galamb).
Mikor fogadta el Isten Jézus emberi testével a szövetséget: csak mindezek után, és ki igazolta ezt? az Atya.
És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.
32 Most jön a "megsértett" előadásod szokás szerint amikor nem jön össze a műsor és a csapda amit másnak készítettél?:xDDDDDD
A Mindenható Istent nem tudod, és sosem fogd tudni becsapni.
Nekem most ez a kedvencem:
Na pont ezért, ilyen helyen, mint a hitgyüli, ne is várd, hogy nyelveken fogsz szólni. Legfeljebb te is megjátszhatod, mint a többiek ott. Sajnos tudom, hogy megy ez :(
Szia kedves kérdező!
Igazából és valójában nem igazán értem miért akarod ennyire erőltetni a nyelvekenszólást??? Miért annyira fontos a számodra, hogy nyelveken szólj?
Én a te helyedben az Apostol tanácsával élve, sokkal hasznosabb dolgokra törekednék a Jézus Krisztusban. Tudod e például, hogy mit jelent a kincs gyűjtés???
Tudtad e, hogy a nyelveken szólás az egy olyan lelki ajándék, ami nem jár alanyi jogon és nem minden hívő keresztény kapja meg. Mivel lelki ajándék kinek-kinek miként adja a Jó Isten, pont ezért nem minden hívő gyógyító, ördög és demón űző, nem minden hívő rendelkezik csodatévő erővel, nem minden hívő próféta, nem minden hívő kapja meg a tudomány, bölcsesség és ismeret ajándékát, vagy nem minden hívő kapja meg a gyámolítás ajándékát és még sorolhatnám Isten lelki ajándékait, melyeket Isten osztogat, kinek ezt, kinek azt. A nyelveken szólás is ajándék, nem minden hívő kapja meg ezt az ajándékot. Ráadásul vannak ennél sokkal hasznosabb és építőbb ajándékok. Szerintem neked is van, csak nem veszed észre, mert annyira a nyelveken szólást erőlteted aminek semmi értelme. Inkább arra törekedj, hogy rá jöjj és felismerd, hogy milyen más ajándékot kaptál Istentől!!!! Biztos vagyok benne, hogy kaptál és abban is biztos vagyok benne, hogy sokkal hasznosabb, bölcsebb, értelmesebb és építőbb mint a nyelveken szólás !!!!
Ajánlom neked, hogy olvasd végig figyelmesen és értelmesen Isten vezetésével az I.Kor. 12; - 14; részeket és rá fogsz döbbenni, hogy gyakorlatilag a nyelveken szólás ajándéka az utolsó helyen áll a sorban, amivel az embereket lehet építeni, erősíteni, bátorítani, segíteni, támogatni, okosítani, bölcsebbé tenni stb. Röviden szólva törekedj hasznosabb és építőbb lelki ajándékra mások hasznára és megelégedésére!!! Fedezd fel magadban és kérd az Urat mutassa meg neked, vezessen rá téged hogy mi is a te igazi lelki ajándékod!!!!
Nem minden hívő rendelkezik minden lelki ajándékkal, hanem némelyek mások építésére, épülésére, megerősödésére!!!
1Kor.12,10. Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása;
1Kor.12,28. És pedig némelyeket rendelt az Isten az anyaszentegyházban először apostolokul, másodszor prófétákul, harmadszor tanítókul; azután csodatévő erőket, aztán gyógyításnak ajándékait, gyámolokat, kormányokat, nyelvek nemeit.
1Kor.12,30. Avagy mindnyájoknak van-é gyógyításra való ajándéka? Vagy mindnyájan szólnak-é nyelveken? Vagy mindnyájan magyaráznak-é?
"Némelyek"! Az egyház mint test tagokból épül fel amelyben nem mindenki külön test, hanem mindenki egy testnek a tagja mint pl. szem, fül, kéz, láb, stb. Te melyik vagy és mi a lelki ajándékod, mert nem a nyelveken szólás az biztos?! És elmondom neked, hogy köreidben nagyon sokan nem rendelkeznek az igazi Istentől való nyelveken szólással, akikről azt hiszed vagy azt gondolod, hogy igen, de erről, majd később és máskor. legyél bölcs!!!
Szia!
Először is beszélj a pásztorral, egyébként ha kérted hidd el hogy megkaptad és nem a Szellem fog szólni helyeted hanem veled együtt fog mozdulni neked kell elkezdeni szólni a Szellem pedig adja a szavakat ez egy hitbeli lépés is elhiszed amit Jézus mond és aszerint cselekszel ez az egyik akadály ami szokott lenni.
Ha először nem megy folyamatosan vagy folyékonyan ne aggódj a későbbiekben ez is kialakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!