Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem tudok nyelveken szólni?

Miért nem tudok nyelveken szólni?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, keresztény családban nőttem fel. Már egész kiskoromban,kb 9 évesen megtértem saját akaratomból, 18 évesen pedig alámerítkeztem. Igyekszem az Úr irányítása szerint élni, járni istentiszteletre, imádkozni ahányszor csak eszembe jut, Bibliát olvasni, és már évek óta imádkozom, hogy megkapjam én is a nyelveken szólást, de nem kaptam meg. Többször is sírtam már csalódottságomban,nem értem miért nem kapom meg. Az összes létező ismerősöm szinte azonnal megkapta rá ahogy kérte pár napra, vagy csak úgy magától jött nekik még a vízkeresztség előtt. Én meg is tértem már rég, alá is merítkeztem és így sem történt meg amit szerettem volna. Emiatt szörnyen érzem magam,nem tudom hol rontom el. Legalább 3-4 éve kérem... Köszönöm ha tudtok tanácsot adni!

2023. ápr. 21. 18:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
64%

Nehogy már ezen vitatkozzatok. Xd

Kérdező kezdj el szépen gagyorászni nem kell valami nagy hühöt várni.

A nyelveken szólás egy érthetetlen nyelv, semmit nem számitanak a szótagok meg a szavak sem. Akkor is szellemmel imádkozol Istenhez ha egy szötagot ismételsz. Ilyen a nyelveken szólás. Rá kell bizni magad Istenre és használni kell rendszeresen akkor meglátod, hogy erősödik idővel a szellemed ahogy gyakorlod. Ennyi.

2023. ápr. 22. 08:14
 42/105 anonim ***** válasza:
72%
Csak én szeretek úgy imádkozni, hogy azt Isten is megértse?
2023. ápr. 22. 08:56
 43/105 Matt Robin ***** válasza:
30%

Szia!

Az évek során többször találkoztam ezzel. A válasz mindig ugyanaz:

Nem a nyelveken szóláéert kell imádkozni. Hanem a Szentlélek betöltekezésért.

Több száz emberrel imádkoztam már, mind megkapta. Keress fel nyugodtan. Szívesen imádkozok veled. Itt találsz meg. www.revival.hu Lukács 11,9-13-ban Jézus nem a nyelveken szólást ígéri, hanem a Szentlelket. A nyelveken szólás mindig az első külső jele annak, hogy valaki megkapta a Szentlelket.

2023. ápr. 22. 09:08
 44/105 anonim ***** válasza:
28%
43 Ez tökéletes válasz.
2023. ápr. 22. 09:20
 45/105 anonim ***** válasza:
22%

44+

"Jézus nem a nyelveken szólást ígéri, hanem a Szent Lelket. A nyelveken szólás mindig az első külső jele annak, hogy valaki megkapta a Szent Lelket.

2023. ápr. 22. 09:23
 46/105 anonim ***** válasza:
100%

"A nyelveken szólás mindig az első külső jele annak, hogy valaki megkapta a Szentlelket."

Ezt hol írja a Biblia?

2023. ápr. 22. 18:36
 47/105 anonim ***** válasza:
46%

46

Apostolok Cselekedetei 2. rész

1. És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának.

2. És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, a hol ülnek vala.

3. És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül.

4. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok.

5. Lakoznak vala pedig Jeruzsálemben zsidók, istenfélő férfiak, minden nép közül, melyek az ég alatt vannak.

6. Minekutána pedig ez a zúgás lőn, egybegyűle a sokaság és megzavarodék, mivelhogy mindegyik a maga nyelvén hallá őket szólni.

7. Álmélkodnak pedig mindnyájan és csodálkoznak vala, mondván egymásnak: Nemde nem Galileusok-é ezek mindnyájan, a kik szólnak?

8. Mimódon halljuk hát őket, kiki közülünk a saját nyelvén, a melyben születtünk?

9. Párthusok és médek és elámiták, és kik lakozunk Mesopotámiában, Júdeában és Kappadócziában, Pontusban és Ázsiában,

10. Frigiában és Pamfiliában, Égyiptomban és Libiának tartományiban, mely Cziréne mellett van, és a római jövevények, mind zsidók, mind prozelitusok,

11. Krétaiak és arabok, halljuk a mint szólják a mi nyelvünkön az Istennek nagyságos dolgait.

12. Álmélkodnak vala pedig mindnyájan és zavarban valának, egymásnak ezt mondván: Vajjon mi akar ez lennie?

13. Mások pedig csúfolódva mondának: Édes bortól részegedtek meg.

14. Péter azonban előállván a tizenegygyel, felemelé szavát, és szóla nékik: Zsidó férfiak és mindnyájan, kik lakoztok Jeruzsálemben, legyen ez néktek tudtotokra, és vegyétek füleitekbe az én beszédimet!

15. Mert nem részegek ezek, a mint ti állítjátok; hiszen a napnak harmadik órája van;

16. Hanem ez az, a mi megmondatott Jóel prófétától:

17. És lészen az utolsó napokban, ezt mondja az Isten, kitöltök az én Lelkemből minden testre: és prófétálnak a ti fiaitok és leányaitok, és a ti ifjaitok látásokat látnak, és a ti véneitek álmokat álmodnak.

18. És épen az én szolgáimra és az én szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban az én Lelkemből, és prófétálnak.

2023. ápr. 22. 22:08
 48/105 anonim ***** válasza:
31%

46

Nyelveken szólás

A nyelveken szólás a Szent Szellem keresztség által átvehető ajándék, mely lehetővé teszi, hogy a hívő a természetes értelmét megkerülve, közvetlenül a szellemével szóljon Istenhez. Ilyenkor az ember beszédszervein keresztül szól a Szent Szellem, s ezt az elme, az emberi agy nem érti (akárcsak egy nem tanult idegen nyelv esetében). Ennek egyik pozitív hatása az, hogy az imát nem korlátozza az ember szűkös tudása, a nyelveken szóló keresztény tud olyan célokért is imádkozni, melyeket nem is ismer, de a mindent tudó Szent Szellem igen, hiszen ismeri az emberek sorsát.

Feltétele: az ember rendelkezzen Jézus Krisztusba vetett bibliai hittel, és történjen meg az életében az Istenhez való bibliai értelemben vett megtérés, kötelezze el magát Istennek, hogy Őt fogja követni feltétel nélkül.

Átvétele: a hívők a Szent Szellem keresztség által tapasztalják meg, pontosan annak sikerét, teljes megtörténtét jelzi a Biblia szerint a nyelveken szólás. „És elálmélkodtak a zsidóságból való hívek (…) , hogy a pogányokra is kitöltetett a Szent Szellem ajándéka. Mert hallották, hogy ők nyelveken szólnak és magasztalják az Istent. Akkor felelt Péter: Vajon eltilthatja-e valaki a vizet, hogy ezek meg ne keresztelkedjenek, kik vették a Szent Szellemet, miképpen mi is?” Apcsel. 10,45-47 – az apostol abból következtetett arra, hogy vették a Szent Szellemet, hogy nyelveken szóltak.

- A nyelveken szólás nem csupán egy idegen nyelven történő beszéd (ami lehet élő - de a nyelveken szóló által nem érthető -, vagy már holt, illetve egyáltalán nem ismert, szellemi nyelv), hanem a nyelveken szóló „szellemben beszél titkos dolgokat”. (1Kor. 14,2)

- A nyelveken szólás ajándékát nemcsak az egyház születése időszakában lehetett kapni vagy nemcsak a szolgálati ajándékoknak (apostol, próféta, evangélista, pásztor, tanító) "jár", hanem minden hívőnek! „Szeretném (eredetiben: theló – akarom) hogy mindnyájan szóljatok nyelveken…” – írja Pál apostol. (1Kor. 14,5)

- A nyelveken szólás természetfeletti jel a nem hívők számára. „Így tehát a nyelveken szólás jel, de nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek” (1Kor. 14,22)

- Önmagunk hitben való építésének hatékony eszköze. „Aki nyelveken szól, önmagát építi…” (1Kor. 14,4)

- A nyelveken szólás Isten tökéletes akarata szerint való ima minden hívőért: „Sőt a Szellem is ugyanígy segít erőtlenségünkön, mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, hanem maga a Szellem jár közben értünk kimondhatatlan sóhajtásokkal – és az, aki a szíveket kutatja, tudja, mit akar a Szellem, isteni módon jár közben a szentekért”(Róma 8,26-27)

2023. ápr. 22. 22:10
 49/105 anonim ***** válasza:
28%

46

Keresztségek

A vízkeresztség olyan szent cselekedet, amelyet Isten Igéje parancsol. A keresztségben a hívő teste teljesen a víz alá merül. A Szent Szellemmel való betöltekezés leggyakoribb jele a nyelveken szólás, ami természetfölötti jel: ilyenkor a Szent Szellem szól a hívőn keresztül. A Szent Szellem vételének feltétele a megtérés és a hit Jézus Krisztusban.

A VÍZKERESZTSÉG

A vízkeresztség olyan szent cselekedet, amelyet Isten Igéje parancsol. A keresztségben a hívő teste teljesen a víz alá merül. Ez egy engedelmességbeli és hitbeli tett, amelyben a hívő azonosul Jézus Krisztus halálával, eltemettetésével és feltámadásával.

A vízkeresztség feltétele a Jézus Krisztushoz való megtérés és a belé vetett hit.

A vízkeresztség eredményezi a bűnök eltörlését, az óember megfeszítését és eltemetését, a föltámadott életre való újjászületést, a szív körülmetélését és a Krisztus Testébe, az Egyházba való belépést. A Bibliában több keresztelési formulát találunk, amelyek teljesen egyenértékűek.

SZENT SZELLEM-KERESZTSÉG (SZENT SZELLEMMEL VALÓ BETÖLTEKEZÉS)

Az újjászületés is a Szent Szellem munkájának gyümölcse, de nem azonos a Szent Szellemmel való betöltekezéssel, ami a megtérés után a második megtapasztalást jelenti a hívő életében.

Jézus Krisztus főpapi szolgálatának egyik legfontosabb része az Egyházban ma is az, hogy Szent Szellemmel keresztel. Ezáltal a hívő Isten erejének részesévé válik, ami alkalmassá teszi őt arra, hogy eleget tegyen tanítványi kötelezettségeinek (az evangélium hirdetése, bizonyságtevés, gyógyítás, szabadítás, stb.).

A Szent Szellemmel való betöltekezés leggyakoribb jele a nyelveken szólás, ami természetfölötti jel: ilyenkor a Szent Szellem szól a hívőn keresztül.

A Szent Szellem vételének feltétele a megtérés és a hit Jézus Krisztusban

2023. ápr. 22. 22:13
 50/105 anonim ***** válasza:
40%

Korinthusbeliekhez írt I. levél 14. rész

1. Kövessétek a szeretetet, kívánjátok a lelki ajándékokat, leginkább pedig, hogy prófétáljatok.

2. Mert a ki nyelveken szól, nem embereknek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem lélekben beszél titkos dolgokat.

3. A ki pedig prófétál, embereknek beszél épülésre, intésre és vígasztalásra.

4. A ki nyelveken szól, magát építi; de a ki prófétál, a gyülekezetet építi.

5. Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint nyelveken szóló, kivévén, ha megmagyarázza, hogy a gyülekezet épüljön.

6. Ha már most, atyámfiai, hozzátok megyek, és nyelveken szólok, mit használok néktek, ha vagy kijelentésben, vagy ismeretben, vagy prófétálásban, vagy tanításban nem szólok hozzátok?

7. Hiszen ha az élettelen hangszerek, akár fuvola, akár czitera, nem adnak megkülönböztethető hangokat, mimódon ismerjük meg, a mit fuvoláznak vagy cziteráznak?

8. Mert ha a trombita bizonytalan zengést tészen, kicsoda készül a harczra?

9. Azonképen ti is, ha érthető nyelven nem beszéltek, mimódon értik meg, a mit szóltok? Csak a levegőbe fogtok beszélni.

10. Példa mutatja, oly sokféle szólás van a világon, és azok közül egy sem érthetetlen.

11. Hogyha azért nem tudom a szónak értelmét, a beszélőnek idegen leszek, és a beszélő is idegen előttem.

12. Azonképen ti is, minthogy lelki ajándékokat kívántok, a gyülekezet építésére igyekezzetek, hogy gyarapodjatok.

13. Azért a ki nyelveken szól, imádkozzék, hogy megmagyarázza.

14. Mert ha nyelvvel könyörgök, a lelkem könyörög, de értelmem gyümölcstelen.

15. Hogy van hát? Imádkozom a lélekkel, de imádkozom az értelemmel is; énekelek a lélekkel, de énekelek az értelemmel is.

16. Mert ha lélekkel mondasz áldást, az ott lévő avatatlan miképen fog a te hálaadásodra Áment mondani, mikor nem tudja, mit beszélsz?

17. Mert jóllehet, te szépen mondasz áldást, de más nem épül abból.

18. Hálát adok az én Istenemnek, hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni;

2023. ápr. 22. 22:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!