Az iszlám hogy lehetne már a szellemileg világ keletkezése óta létező vallás?
"Mert az emberek körében teljesen általános dolog hogy helyeknek kiemelt jelentőséget tulajdonítanak."
Erről beszélek. Ha felhozok azonosságokat akkor behazudod hogy ez bárkinek eszébejuthat bárhol a világon :)
"Tehát akkor mégiscsak másoltak egy eredeti üzenetről. Ugyanezt mondom én is, csak épp a sokkal logikusabb változatot, miszerint a Korán a másolata korábbi vallásoknak, nem pedig fordítva."
Egyáltalán nem. Valamit megváltoztatni és másolni valamiről egyáltalán nem ugyanaz. Azt sem fogtad fel hogy ha kivesszük az iszlámot az összehasonlításból, ezek az azonosságok továbbra is megtalálhatóak a többi vallásban ha egymással hasonlítjuk össze.
"Az a vicces, hogy még mondta is, hogy a Koránban kijavították pár hibáját az előző vallásnak..."
Én nem mondtam ilyet te retardált. Azt mondtam ha szerinted a Koránban kijavítottak pár hibát a Bibliából, akkor a Koránt logikuasbbanak kell tekintened a Bibliánál.
"Ha felhozok azonosságokat akkor behazudod hogy ez bárkinek eszébejuthat bárhol a világon"
Pont fordítva. Ha olyan általánosságot hozol fel, aki bárkinek bárhol eszébe juthat, abból értelemszerűen nem következik semmiféle azonosság.
"Valamit megváltoztatni és másolni valamiről egyáltalán nem ugyanaz"
Persze hogy nem, mivel a másolás megelőzi a megváltoztatást. Nagyon nem vagy képben, ennyire még te sem szoktál össze-vissza keverni mindent.
"ezek az azonosságok továbbra is megtalálhatóak a többi vallásban ha egymással hasonlítjuk össze."
Azonosságok továbbra is kizárólag a zsidó-keresztény és az iszlám vallás közt vannak. Elmagyaráztam már többféleképp is, példákkal is bizonyítva hogy az általános kijelentéseid nem azonosságok. Ha ezerszer le is írod, az sem változtat a tényeken.
Nem semmi ember vagy.
Még egyszer leírom: NEM logikusabb, HANEM hihetőbb!
Szívem szerint beíratnálak egy alapfokú logikai képzésre, de valószínűleg nem tudnád elvégezni.
Ja, és az, hogy mindenkit sértegetsz, az nálad az alapbeállítás?
Mit is mond erről Allah?
"Pont fordítva. Ha olyan általánosságot hozol fel, aki bárkinek bárhol eszébe juthat, abból értelemszerűen nem következik semmiféle azonosság."
És szerinted mi az az iszlám vallásban ami nem juthatott eszébe bárkinek bárhol a világon?
"Persze hogy nem, mivel a másolás megelőzi a megváltoztatást. Nagyon nem vagy képben, ennyire még te sem szoktál össze-vissza keverni mindent."
Azt sem tudod mit beszélsz. A megváltoztatás nem jelenti azt hogy másoltad azt amivel megváltoztattad. Meg ahogy látom te azt képzeled hogy az iszlám szerint a jelenlegi Korán lett kinyilatkoztatva minden népnek és ezt változtatták meg, ami nem igaz.
"Azonosságok továbbra is kizárólag a zsidó-keresztény és az iszlám vallás közt vannak. Elmagyaráztam már többféleképp is, példákkal is bizonyítva hogy az általános kijelentéseid nem azonosságok. Ha ezerszer le is írod, az sem változtat a tényeken."
Továbbra is hazudozhatsz de ezzel csak azt bizonyítod hogy hazugságon kívül mást nem is tudsz felmutatni.
"És szerinted mi az az iszlám vallásban ami nem juthatott eszébe bárkinek bárhol a világon?"
Amik elég specifikusak hozzá.
Szinte kizárt, hogy egy olyan konkrétum, minthogy egy pont Noénak nevezett fickó a pont 8 tagú családjával pont minden állatból pont kettőt mentett, egymástól függetlenül eszébe juthat bárkibek is. Ellenben szinte biztos, hogy olyan általánosságok mint hogy egy isten van, és ez egy jó isten, és ez az isten a túlvilágon büntet és jutalmaz, egymastól függetlenül is eszébe fog jutni embereknek.
"A megváltoztatás nem jelenti azt hogy másoltad azt amivel megváltoztattad. "
Dehogynem. Mivel ha megváltoztattad, nyilván nem tetszett benne valami. Ha nem tetszett benne valami, nyilván nem a tiéd volt az eredeti. Ha nem a tiéd volt az eredeti, valahonnan le kellett másolnod, hogy aztán megváltoztathasd.
"Továbbra is hazudozhatsz de ezzel csak azt bizonyítod hogy hazugságon kívül mást nem is tudsz felmutatni."
Tehát ha leírom a tényt, hogy hiába mantrázol valamit, ettől nem lesz igaz, és lesöpröd annyival, hohy megpróbálod hazugságnak beállítani. Tipikus fanatikus mentalitás...
"Amik elég specifikusak hozzá.
Szinte kizárt, hogy egy olyan konkrétum, minthogy egy pont Noénak nevezett fickó a pont 8 tagú családjával pont minden állatból pont kettőt mentett, egymástól függetlenül eszébe juthat bárkibek is. Ellenben szinte biztos, hogy olyan általánosságok mint hogy egy isten van, és ez egy jó isten, és ez az isten a túlvilágon büntet és jutalmaz, egymastól függetlenül is eszébe fog jutni embereknek."
Noé egy próféta a százezerből. Miért kellene hogy szerepeljen a története mindenhol? Legfeljebb csak a Közel-Keleten lehet ismerős. Semmi értelme hogy a világ más részein szerepeljen az üzenetben. Ráadásul amiket felsoroltál hogy 8 tagú családja van, az állatok és a többi nem is egyzik a Bibliában és a Koránban. A Biblia szerint csak Noé és a családja volt a hajón, mionden állatból volt egy pár és az egész világot elöntötte az árvíz. A Korán szerint voltak még hívők is a hajón, nem minden állatból volt egy pár hanem csak háziállatok és helyi árvíz történt. Egyébként meg ha minden egyezne akkor is rávágnád hogy másolta. Szánalmas vagy.
"Ellenben szinte biztos, hogy olyan általánosságok mint hogy egy isten van, és ez egy jó isten, és ez az isten a túlvilágon büntet és jutalmaz, egymastól függetlenül is eszébe fog jutni embereknek."
Ez pedig a másik hazugságod.
"Dehogynem. Mivel ha megváltoztattad, nyilván nem tetszett benne valami. Ha nem tetszett benne valami, nyilván nem a tiéd volt az eredeti. Ha nem a tiéd volt az eredeti, valahonnan le kellett másolnod, hogy aztán megváltoztathasd."
Marhaság. Úgy is megváltoztathatod hogy nem másolsz senkiről hanem saját elképzelséed szerint módosítod.
"Tehát ha leírom a tényt, hogy hiába mantrázol valamit, ettől nem lesz igaz, és lesöpröd annyival, hohy megpróbálod hazugságnak beállítani. Tipikus fanatikus mentalitás..."
Egygolytába csak hazudozol. Ha mutatok azonosságot arra behazudod hogy nem specifikus. Ha elfogadod hogy azonosság arra behazudod hogy bárkinek bárhol eszébe juthat ha pedig specifikus akkor behazudod hogy biztos másolva lett.
"Miért kellene hogy szerepeljen a története mindenhol? "
Sosem állítottam, hogy kell, ez egy példa egyediségre, amit lehet azonosságnak nevezni.
"Ez pedig a másik hazugságod."
Akkor bizonyítsd, mi gátolná meg hogy az általad azonosságnak képzelt dolgok miért ne juthatnának eszébe akárkinek, anélkül is hogy valaha hallott volna az iszlámról!
"Úgy is megváltoztathatod hogy nem másolsz senkiről hanem saját elképzelséed szerint módosítod."
De mit módosítasz? Azt, amit lemásoltál a másik vallásból, aminek az üzenetét módosítani szeretnéd.
Vagy te már oyyat képzelegsz hogy a semmit módosították az emberek? Azta, nagyon elkeseredett lehetsz, ha már ennyi hülyeséget kell összehordanod, csak hogy elnyújtsd ezt a már úgyis elbukott vitát... :)
"Ha elfogadod hogy azonosság arra behazudod hogy bárkinek bárhol eszébe juthat ha pedig specifikus akkor behazudod hogy biztos másolva lett."
Én konkrétan levezettem hogy mit miért írok, és veled ellentétben egyszer sem hazudtam. Na most vagy ideje lenne végre bizonyítani is az állításaid, vagy elismerni, hogy bizony csúnyán felsültél. Nos?
"Sosem állítottam, hogy kell, ez egy példa egyediségre, amit lehet azonosságnak nevezni."
Akkor leírom sokadszorra mert ezt képtelen vagy felfogni. Ha több valásban szerepel ugyanaz, akkor már nem egyedi. Mászért meg ezekre behazudod hogy egymásról másolták. Ha Noé története benne lenne a 4-5 legnagyobb vallás könyvében, és ugye most ezt hiányolod, akkor egyből rávágnád hogy egymásról másolták.
"Akkor bizonyítsd, mi gátolná meg hogy az általad azonosságnak képzelt dolgok miért ne juthatnának eszébe akárkinek, anélkül is hogy valaha hallott volna az iszlámról!"
Egy két azonosságra még mondhatod hogy véletlen meg hogy bárkinek eszébe juthatott, de ilyen sok azonsság esetében kizárt. CSak úgy magyarázható ha vol egy közös üzenet vagy egymásról másolták. Az utóbbi pedig kizárható.
"De mit módosítasz? Azt, amit lemásoltál a másik vallásból, aminek az üzenetét módosítani szeretnéd."
Nem te féleszű. Azt mondom hogy fogták az eredeti üzenetet és kedvükre megváltoztatták. Úgy hogy a módosítást saját elképzelés szerint végezték, nem egy másik vallásból vették át.
"Én konkrétan levezettem hogy mit miért írok, és veled ellentétben egyszer sem hazudtam. Na most vagy ideje lenne végre bizonyítani is az állításaid, vagy elismerni, hogy bizony csúnyán felsültél. Nos?"
Folyamatsan hazudozol. Egy rakás azonosságot mutattam amikre behazudtad hogy nem sepecifikus meg hogy bárkinek eszébe juthat. Amire pedig elfogadtad hogy azonosság arra rávágtad hogy biztos másolták.
Szóval mindegy hogy hány bizonyítékot mutatok, vagy azt hazudod hogy nem sepecifikus azonosság, vagy azt hogy bárkinek eszébe juthatott vagy pedig azt hogy másolva lett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!