Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok melyik vallás...

Mit gondoltok melyik vallás áll legközelebb az igazsághoz ?

Figyelt kérdés

Elnézést ha valamit esetleg rosszul fogok írni nem vagyok teljesen informálódott még ezekben a témákban .

Keresztény

Odin mindenek atya

+ esetleg még valami más ?

Mik az érvek és ellenérvek a vallások mellett ?

Volt ahol olyat olvastam , hogy leginkább az “Odin több istenes “ vallás áll a legközelebb .

2022. dec. 26. 20:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
11%
Sajnos a kereszténységre ráragadtak olyan vallásos formalitások, amik teljesen elvették a lényegét annak, ami az Apcselben van. A karizmatikus mozgalom az egyetlen, akik visszatértek az apcseli egyházhoz.
2022. dec. 26. 20:12
 2/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
63%

erdekes hogy kettot emlitesz csak

egyiket osszefoglaloan

mig a masiknak csak foistenet amivel el is van intezve?

akkor mar miert nem ugy utaltal "masikra" hogy az "Atya a Biblia Istene"

mert az csak annak Istene es masnak nem

2022. dec. 26. 20:12
 3/17 A kérdező kommentje:

#2 Válaszoló

Mint írtam nem vagyok teljesen informálódott e téren . Ezért nem szerettem volna semmit félre / rosszul / hamisan írni . Nem akartam ezzel megbántani senkit aki az egyik vallás mellett van . Mellesleg oda írtam azt is , hogy + még valami ? Ez alatt gondolok itt az Iszlám vallás minden formájára , és ezen kívül azokra a vallásokra amiket kihagytam mert nem jutottak eszembe vagy csak mert még nem hallottam róla / róluk .

2022. dec. 26. 20:23
 4/17 anonim ***** válasza:
46%
Nihilizmus.
2022. dec. 26. 20:24
 5/17 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem egyik sem áll közel a valósághoz.

Kezdjük ott, hogy a Föld 4 vagy 5 milliárd éves (nem tudom pontosan), az Univerzum még öregebb és itt lesz még az után is, miután az ember, mint faj kihalt. Az ember, mint Homo itt van mondjuk 2 millió éve. Beleszámolok másokat is, mert csimpánzoknál és bonobóknál is azt hiszem megfigyelték, hogy rituálisan imádnak fákat, azaz lehet már van valamilyen vallásuk, így talán már nálunk is rég megvan ez a jelenség.

Szóval a lényeg, hogy itt van ez a nagy világ, ahol előttünk is létezett már minden és utánunk is fog. Mégis miért lenne releváns ez az embercentrikus isteni fantázia, ami sokak fejében él? Miért vagyunk pont mi, pont most fontosok? Mire volt szükség a többiekre, ha csak mi számítunk? Valaki 15 milliárd évig a metaforikus zacsiját vakargatta, amíg ránk várt és közben minden mást hagyott meghalni?

A vallásokkal próbálták megmagyarázni a világot és létezést, de már elavult gondolatokká váltak.

A vallásoknak már a sokadig verzióját próbálják a hívek beilleszteni abba a képbe, ami változik, mert a világról egyre többet tudunk meg. Ha bármelyik vallás is közel állna a valósághoz, akkor erre nem lenne szükség.

De ha még lenne is egy vallás, ami tényleg közel áll a valósághoz, akkor mi a valószínűsége annak, hogy az pont a legnépszerűbb vagy ma egyáltalán ismert?

Mi van akkor ha az egy igaz vallás eltűnt vagy elfelejtődött a jégkorszak idejében, pl. a neander-völgyiekkel?

Mi van, ha az egy igaz, lélekkel rendelkező, kiválasztott ember a gyenyiszovai volt és a többi csak illúzió? Az őseink féltékenyek voltak arra, hogy nekik van lelkük és igaz istenük, nekünk meg nincs, ezért mindet megölték.

2022. dec. 26. 20:31
 6/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#4 :D ja az a legjobb kerdezo

[link]

ateizmus meg satanizmus stb.? Ugyanmar

minek amikor van ez

minden ertelmetlen es kesz tegyel magasrol mindenre azt "jol van"

kaotikusan gondolkodj es cselekedj ugyis mindegy minden

2022. dec. 26. 20:33
 7/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

#5 kemeny igaz isten lehetett ha a lelketlenek csak ugy elinteztek

pl keresztrefeszitessel?

2022. dec. 26. 20:36
 8/17 anonim ***** válasza:
51%

A Biblia egyáltalán nem zárja ki egy preádámi civilizáció létezését. Az is egyértelmű a Bibliából, hogy ebben az univerzumban nem az emberiség az egyedüli intelligens lény. Az állatoknál megfigyelt "rituálé" sem mond ellent a bibliai világnézetnek, teljesen világos, hogy a szellemvilág az állatok körében is mozog.

2022. dec. 26. 20:37
 9/17 anonim ***** válasza:
57%
Ateizmus
2022. dec. 26. 20:37
 10/17 anonim ***** válasza:
20%

Azt tudom mondani, hogy nekem abszolút szimpatikus egy olyan Isten, aki a számára legszeretettebb lényt, a saját egyszülött Fiát elküldi a mennyből a földre.

Tudod, hogy hol volt Isten Fia, és ki volt Ő, mielőtt a földre megszületett egy Jézus nevű kisbabaként? Igen, a mennyben volt, és igen, a mindenható Istennek, az egész világmindenség Urának és királyának a fia volt. Ennek megfelelő is volt a helyzete: a Biblia szerint ezer és ezer angyal szolgálatát élvezte (Zsid 1:6) egy olyan helyen, ahol tökéletes szeretetben volt része (Jn 17:26), ahol örökké tartó boldog élet van, és bőség van minden jóból (1Kor 2:9). Emellett a mennyben nincs semmi rossz: nincsenek kielégítetlen szükségletek, nincs fájdalom, gyász, jajkiáltás, nincs betegség és nincsen halál (Jel 21:4), nincs kísértés, és emiatt nincs megtévesztettség és csalódás (Jak 1:13b).

A föld egész más hely: rengeteg szenvedés és rossz dolog van itt. Jézus azt a tökéletes helyet hagyta ott, hogy lejöjjön egy ilyen helyre, ahol ő maga is átélt minden szenvedést. Kielégítetlen szükségletei voltak, pl. sokszor nem fogadták be, és a puszta ég alatt kellett éjszakáznia (Mt 8:20), volt része sok fájdalomban, gyászban, csalódásban. Volt, amikor olyan fájdalmas érzései voltak, hogy hangosan jajgatott és sírt (Zsid 5:7), volt valamiféle betegsége (Ézs 53:2), és olyan mértékben torz testtel született, hogy a Biblia szerint sokan csak iszonyodtak tőle (Ézs 52:14). Végül megtapasztalta a halált is, mégpedig egy igazságtalan ítélet miatti kegyetlen keresztre feszítés formájában.

Ez elképesztő, nem? Miért tett ő ilyet? Miért hagyta ott a mennyet egy ilyen életért a földön? A Biblia szerint a szeretet miatt. A világnak szüksége volt egy megváltóra, és egy vezetőre, aki megkeresi Isten eltévedt bárányait és megőrzi őket.

Istennek ezt az emberek felé megnyilvánuló jóakaratát ünnepeljük karácsonykor.

Természetesen az Isteni szeretet egy másik jellemzője, hogy szabadságot ad, tiszteletben tartja mindenkinek a szabad döntését. Most, hogy olvastad ezt az üzenetet Isten szeretetéről, hogy Ő feladta a mennyet, feladta az isteni előjogait, és eljött ebbe e világba értünk, választhatod azt, hogy közeledni akarsz ehhez az Istenhez, aki azt állítja, hogy ő ilyen odaadóan szeret és keres téged. De választhatod azt is, hogy legyintesz az egészre, és elmész az üzenet mellett. Isten szomorú lesz, de nem fog rád erőltetni semmit, mert szeret. De azért írtam ezt, mert remélem, hogy amit írtam, az inspirál arra, hogy indulj el vagy menj tovább Isten felé.

üdv, a javuló Stefán

2022. dec. 26. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!