Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok melyik vallás...

Mit gondoltok melyik vallás áll legközelebb az igazsághoz ?

Figyelt kérdés

Elnézést ha valamit esetleg rosszul fogok írni nem vagyok teljesen informálódott még ezekben a témákban .

Keresztény

Odin mindenek atya

+ esetleg még valami más ?

Mik az érvek és ellenérvek a vallások mellett ?

Volt ahol olyat olvastam , hogy leginkább az “Odin több istenes “ vallás áll a legközelebb .

2022. dec. 26. 20:00
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%
Mindenkinek az, amelyikben hisz.
2022. dec. 26. 21:42
 12/17 anonim válasza:
86%

Erre a kérdésre objektív választ csak akkor lehetne adni, ha ismernénk azt a több ezer kölönböző vallást, amelyek az évezredek során létrejöttek.

A valósághoz véleményem szerint egyik sem áll közel, mivel azok mind-mind az emberi elme kitalációi.

A Gergely naptár időszámításának 0. évének környékén elég sok szekta volt kialakulóban. A világ több pontján, különböző hittérítők próbálták beszervezni az embereket. Nagyjából 100-150 környékén ezen szekták tanításainak összeségéből megszületett egy könyv, amit úgy írtak le, mint Jézus élete. Tehát a katolicizmus, már nagyjából itt elbukott, mint a valósághoz közel álló vallás.

Ha egy vallást kellene mondani, amit ha nagyon muszáj akkor tartsunk meg, akkor az (szvsz) a buddhizmus lenne. Az legalább nem árt senkinek.

2022. dec. 26. 22:20
 13/17 anonim ***** válasza:
66%

Az, hogy önkívületi állapotban fetrengenek, vonaglanak a földön és sikítoznak, mint az ördögtől megszállottak, nem igazán nevezhető visszatérésnek.

2022. dec. 26. 23:11
 14/17 NTBS ***** válasza:
100%
Szerintem mindegyik a saját igazságát tartalmazza.
2022. dec. 27. 08:23
 15/17 anonim ***** válasza:
77%
Én egyikben sem találtam eddig semmi olyat ami arra utalt volna, hogy lenne mögötte valami felsőbb hatalom. Rendszerint az emberi ostobaság, tudatlanság, kapzsiság, manipuláció, stb. sugárzik nagy részükből ha nem mindből. Sehol, semmi jele annak, hogy bármi felsőbbrendű lenne.
2022. dec. 27. 09:21
 16/17 anonim ***** válasza:
82%

Ahhoz, hogy ezt tudjuk, ismerni kéne az igazságot.

Van itt olyan, aki ismeri?

TEHÁT ismeri az összes, valaha létezett istent és az összes világot is?

Szívesen beszélnék vele.

Az ateizmus továbbra sem vallás - de valószínűleg az áll a legközelebb az igazsághoz.

Nem véletlen, hogy a tudomány is a nullhipotézisekből indul ki, vagyis: alapból nincsen semmi, és ha szerinted mégis van valami, akkor azt NEKED kell bizonyítanod.

Konkrétan, gy.k.: a világunk létezik, mert az bizonyított. De ebből még nem következik semmiféle isten léte.

Érdekes módon a tudomány 200 év alatt sokkal többet fejlődött, mint a vallások 20000 év alatt.

2022. dec. 27. 12:19
 17/17 anonim ***** válasza:
0%

Én nagyon sok vallást vizsgáltam már meg fiatal korom óta. Voltam a baptistáknál, szabadkeresztényeknél, templomban is. Vizsgáltam azt, hogy az adott vallás mit tanít, miben hisznek az adott vallást gyakorlók. Olvastam még sok más vallás tanításáról is.

Tényleg tüzetesen megvizsgálva a dolgokat, én személy szerint

Jehova Tanúit tartottam eddig a legtisztábbnak a vallás tekintetében. A tanításuk a Biblia alapján logikus és bizonyítékokkal alátámasztott volt számomra. Úgy érzem jelenleg, hogy Jehova Tanúi tanítják az igazságot.

De ez a személyes véleményem. Többet megtudhatsz arról, hogy miben hisznek, ha megkeresed Jehova Tanúi hivatalos honlapját a www.jw.org hivatalos honlapot.

2022. dec. 28. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!