Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám hogy lehetne már a...

Az iszlám hogy lehetne már a szellemileg világ keletkezése óta létező vallás?

Figyelt kérdés
Szerintük az első hihtű zsidók és keresztények valójában az iszlámban hittek. Ezt miért/hogyan gondolják?

2022. dec. 27. 08:19
 71/117 anonim ***** válasza:
51%

"Persze hogy azt. Ha azt állítod, hogy volt egy eredeti üzenet, amit aztán mindenki meghamisított, ahhoz pontosan ezt kellene bizonyítanod."

Hát de pontosan ezt teszem, te pedig mindre behazudod hogy bárkinek eszébe juthat vagy hogy egymásról másolták.

"Egyrészt hogy létezett egy ilyen mindent megelőző eredeti üzenet,"

Pontosan ezt bizonyítottam a sok azonossággal.

"amiről másolva aztán mindenki megalkotta a maga hamisított vallását, "

Jó hát akkor még mindig nem fogtad fel. Ez nem úgy történt hogy volt egy vallás az eredeti üzenet alapján majd létrehoztak ebből átvéve dolgokat egy hamis vallást. Úgy történt hogy volt az eredeti vallás, majd idővel ezt kezdték el módosítgatni, lásd kereszténység. Például az őskeresztényeknél szó nem volt szentháromságról, Jézus istenségéről, Mária meg szentek imádatáról, emberábrázolásról stb. Ezeket később hamisították bele.

2022. dec. 29. 20:08
 72/117 anonim ***** válasza:
93%

"Hát de pontosan ezt teszem, te pedig mindre behazudod hogy bárkinek eszébe juthat vagy hogy egymásról másolták."

Helyesbítek, te ezt szeretnéd. De azonosságot továbbra sem sikerült mutatnod. Elég részletesen kifejtettem, minek és miért van bizonyító ereje és minek nincs. És nem, az nem volt feltétel hogy megállás nélkü ugyanazt mantrázod.

2022. dec. 29. 20:10
 73/117 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, #72, itt most két eset lehetséges.

Vagy ennyire okos ez az úriember, vagy pedig provokátor.

Bármelyik is igaz ebből, fölösleges folyamatosan írni neki.

Inkább csak akkor érdemes javítgatni, ha valami súlyosabb butaságot írt le, és akkor is csak azért, hátha más is olvassa.

2022. dec. 29. 20:19
 74/117 anonim ***** válasza:
100%

Okos? Ezt mire alapozod? Eddig irtó gyengécske bizonyítási kísérleteken, hazudozáson, cáfolatok ignorálásán és személyeskedésen kívül mást nem láttam tőle.

Inkább azt mondanám, vagy ténsleg ennyire buta, vagy csak megjátssza hogy az, hogy provokálhasson.

2022. dec. 29. 20:24
 75/117 anonim ***** válasza:

Sajnos ennyire nem buta.

Nem okos, de nem annyira buta, mint amit itt játszik.

Ezért van az, hogy vagy elképesztően fanatikus - a másik lehetőség továbbra is az, hogy megbízott provokátor.

2022. dec. 29. 20:27
 76/117 anonim ***** válasza:
0%

"Helyesbítek, te ezt szeretnéd. De azonosságot továbbra sem sikerült mutatnod. Elég részletesen kifejtettem, minek és miért van bizonyító ereje és minek nincs. És nem, az nem volt feltétel hogy megállás nélkü ugyanazt mantrázod."

Dehogynem, mutattam. Te magad is elismerted hogy ezek azonosságok :) azzal hogy azt mondtad, ezek bárkinek eszébe juthattak, meg azzal hogy azt mondtad egymásról másolták.

2022. dec. 29. 20:31
 77/117 anonim ***** válasza:
0%

"Okos? Ezt mire alapozod? Eddig irtó gyengécske bizonyítási kísérleteken, hazudozáson, cáfolatok ignorálásán és személyeskedésen kívül mást nem láttam tőle.

Inkább azt mondanám, vagy ténsleg ennyire buta, vagy csak megjátssza hogy az, hogy provokálhasson."

Azt akarja mondani hogy buktad a vitát :)

2022. dec. 29. 20:33
 78/117 anonim ***** válasza:
100%

"Te magad is elismerted hogy ezek azonosságo"

Nem tettem. Pont én voltam az egyetlen, aki egy darab azonosságot hozott, Noé példáján keresztül.

Szóval már nem is maradt más mentsvárad, mint hogy hazudozni próbálsz még arról is, amit én magam írtam?

2022. dec. 29. 20:34
 79/117 anonim ***** válasza:
0%
Ha azt mondtad hogy ezek bárkinek eszébe juthatnak. Ezzel elismerted hogy ezek azonosságok :)
2022. dec. 30. 18:34
 80/117 anonim ***** válasza:
100%
Pont ezzel cáfoltam. Hisz ha két embernek egymástól függetlenül jut eszébe valami, abban semmi azonosság nincs.
2022. dec. 30. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.