Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak keresztények! Isten...

Csak keresztények! Isten elítél ha vámpírrá változtatnak?

Figyelt kérdés

Ha átváltoztatnak az elég ahhoz, hogy pokolra küldjön vagy csak akkor ha ennek hatására ártok másoknak?

Amennyiben az átvoltázás után az áldozat öngyilkos lesz, akkor az bűnnek számít? Beszélhetünk egyáltalán ilyenkor öngyilkosságról?

2022. nov. 18. 12:00
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/192 A kérdező kommentje:

Bocsi vámpír boncoláson nem voltam jelen és a biológia órán amikor ezt tanultuk akkor beteg voltam.

Tények terén. Szerinted, hol okozna problémát Istennek bármi ilyet megoldani? Vagy mi is itt a problémád?

Talán a vízen járásnál is kellenek valamilyen speciális lábak?

De lehet megoldotta biológiailag valahogyan. Ezt már nem tudom. De az, hogy te és én nem tudjuk "megtervezni" ezt nem jelenti, hogy nem lehet.

Persze ezt te is tudnád ha nem lennél ennyire elfogult.

2022. dec. 3. 21:32
 82/192 anonim ***** válasza:

"hol okozna problémát Istennek bármi ilyet megoldani? Vagy mi is itt a problémád?"

Neki sehol. Tehát akkor Isten jóváhagyásával történik, hogy az embereket, akiket saját képmására teremtett azért, hogy üdvözüljenek, vámpírok megölnek soron kívül? Ez az információ honnan van?

2022. dec. 3. 21:47
 83/192 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinted, hol okozna problémát Istennek bármi ilyet megoldani?"

Egy mindenható istennek nyilván nem lenne gond ilyesmit teremteni. Csak értelme nem lenne semmi, és vallás sem létezik ami szerint az istene vámpírokat teremtett volna.

2022. dec. 3. 21:49
 84/192 anonim ***** válasza:
57%
@80 Élőholt. Valamikor élt emberként, de az az ember meghalt, átalakult vámpírrá, és élőholtként létezik. Nem él, tehát meghalni sem tud, ilyen szempontból olyan mint Isten. (Természetesen a vámpírok elpusztíthatóak, Isten meg nem, tehát ilyen szempontból meg különböznek.)
2022. dec. 3. 21:59
 85/192 anonim ***** válasza:
100%

És ez az átalakulás mitől és hogyan semlegesíti a biológia, kémia és fizika törvényeit, amelyek alapján semmilyen életfunkciója nem lehetne többé annak a testnek? Nem lenne képes látni, beszélni, vért inni, még csak megmozdulni sem.

2022. dec. 3. 22:07
 86/192 anonim ***** válasza:
72%
@85 Nem tudom, sosem boncoltam még vámpírt, de én is nagyon kíváncsi lennék rá egyszer.
2022. dec. 3. 22:18
 87/192 anonim ***** válasza:
57%

Kedves kérdező. Megmondtad, hogy nem célod rábeszélni senkit a vámpírok létezésére. Viszont mi van abban az esetben, ha elhiszem, hogy léteznek, és szeretnék tudni infókat eme rejtélyes lényekről? Ez esetben nem mesélnél?

Úgy éreztem, téged kissé negatívan érint a vámpírok létezése, vagy tán nem? (Tippelgetek, valszeg rosszul :D) Mindenesetre véleményem szerint elég nagy szerencséd van, ha rájuk találtál, akár hiszed, akár nem. Szívem szerint én élnék és halnék úgy, hogy legalább néhány titkoknak megtaláltam a nyitját, mint békében és boldogan.

Kérdésedre: Bűn-e, vagy sem? Nos, ha átváltoztatnak akaratod ellenére, az véleményem szerint nem bűn. Abban az esetben, ha vér nélkül tudsz élni, szerintem a vér ivása bűn (vér fogyasztásáról emberek között is folynak viták, hogy bűn e vagy sem, egyébként) De ha nem tudsz nélküle élni, nem az.

2022. dec. 3. 22:27
 88/192 anonim ***** válasza:
100%

"az az ember meghalt, átalakult vámpírrá, és élőholtként létezik. Nem él, tehát meghalni sem tud"

Kérdező, amit a keresztények tanítanak a halál utáni életről, az nem fér össze ezzel.

2022. dec. 3. 22:40
 89/192 anonim ***** válasza:
100%
Az élőholtak lelke nem kerül át a másvilágra, hanem ott ragad a két világ között.
2022. dec. 3. 22:53
 90/192 A kérdező kommentje:

87

Légyszíves olvasd el a 45. és 46.-ben írt válaszomat. Különösen az utóbbit.

"Tehát akkor Isten jóváhagyásával történik, hogy az embereket, akiket saját képmására teremtett azért, hogy üdvözüljenek, vámpírok megölnek soron kívül? Ez az információ honnan van?"

"Csak értelme nem lenne semmi, és vallás sem létezik ami szerint az istene vámpírokat teremtett volna."

Megint kezdünk vissza térni, a Bibliában nincs, tehát nincs vonalra.

Minden Isten jóváhagyásával történik, a terveit, céljait, szándékait nem minden esetben, de az is lehet, hogy sosem értjük.

"Kérdező, amit a keresztények tanítanak a halál utáni életről, az nem fér össze ezzel."

Miért ne férne össze? Olyan dologról jelented ki, hogy nem fér össze egy másikkal amiről jelenleg mindhárman csak spekulálgatunk. Akkor azt leszámítva, hogy minden áron el akarod utasítani már az esélyét is annak, hogy léteznek, azt leszámítva mi alapján is tetted ezt a kijelentést?

Megint csak igazoltad amit eddig írtam, úgyhogy szerintem le is kéne zárni azzal, hogy én nem hiszem el, hogy te nem vagy ateista vagy valami hasonló, te pedig nem hisszel el semmit abból amit írtam. Már kezd fárasztó lenni ez a folyamatos, izzadságszagú, kényszer vezérelt érvelés próbálkozásod.

2022. dec. 4. 08:28
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!