Csak keresztények! Isten elítél ha vámpírrá változtatnak?
Ha átváltoztatnak az elég ahhoz, hogy pokolra küldjön vagy csak akkor ha ennek hatására ártok másoknak?
Amennyiben az átvoltázás után az áldozat öngyilkos lesz, akkor az bűnnek számít? Beszélhetünk egyáltalán ilyenkor öngyilkosságról?
"Bár mondjuk ha bolondnak tartanánk, akkor nem csak pszichológust javasoltunk volna."
Nem a bolondnak tartással van a problémám, sokkal inkább azzal, hogy az érvelések (amik egyáltalán nem is tartoznak a kérdéshez) nélkülözik a gondolkodást és az indokolatlan (közben valójában téves is) automatikus elutasítása a létezésüknek. Az már csak a ráadás, hogy ezek ellenére pont én lettem valamilyen bolond szerűségnek beállítva.
Szerintem ha valami nem a te saját elhatározásodból történik azért nem vagy hibás, még Isten előtt sem.
Tehát ha a fantázia talaján maradunk, (mint ez a kérdés) akkor ha megharap valami véletlenül, nem pedig saját akaratodból tartot oda a kezed és ennek következtében átváltozol farkasemberré vagy vámpírrá vagy akármivé az nem a te hibád.
De mivel manapság nagyon felkapott a zombis téma, azt is ide sorolhatnám. Menekülsz és megharap, átváltozol olyanná ami már nem te vagy, akkor nem lehetsz hibás.
De ha a realitás talaján maradunk, akkor olyan példát is mondhatnék hogy ha te segítesz valakinek, és enni adsz neki és megfullad, nem lehetsz hibás, csak ha nem próbálsz meg segíteni, mert a közöny és nemtörődömség már bűnnek számít.
115
Emiatt a kérdés miatt írta ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Olvasd a 35-nél.
Oda akarta bebizonyítani, hogy a keresztények ugyanazt csináljak, mint az ateisták, ha valaki azt mondja, hogy a vámpírokban hisz.
Nézd meg az itteni 61-es kérdését:
"Tehát mi különböztet meg téged, azoktól az ateistáktól akik az Isten hit, miatt küldenék pszichológushoz az embereket?"
Látod ugye?, hogy állandóan "ateistáknak" nevezi a keresztényeket, mivel úgy érvelnek a vámpírok létezése ellen, mint az ateisták Isten létezése ellen. Erre akar mindenáron kilyukadni.
Semmi olyat nem ír itt, ami arra utalna, hogy Istenről vagy a vámpírokról különösebben tudna valamit, vagy akár érdekelnék a vámpírok.
116
"Semmi olyat nem ír itt, ami arra utalna, hogy Istenről vagy a vámpírokról különösebben tudna valamit, vagy akár érdekelnék a vámpírok."
Miért kéne ilyen dolgokat írnom? Egyébként ott van a 45. és 46. válaszom ahol kifejtem hogy miért nem beszélek a vámpírokról részletesen. Azt leszámítva hogy én sem tudok olyan sokat róluk. Nem öltem meg egyet sem. Nem boncoltam fel egyet sem. Más milyen tapasztalataim azonban vannak de azok segíthetnének pár twilight fant abban hogy közel kerüljenek hozzájuk. Ezt pedig nem akarom.
Ha elolvasnád azokat amiket írtam akkor arra is rájöhetnél hogy én el akartam kerülni az olyan válaszokat. Többször is kijelentettem hogy ne írjanak! De te sem vagy képes megérteni.
118 szerintem ezen kérdés alól senki se szereti a Twilightot, de javítsanak ki, ha tévedek.
Dde hősies vagy, amúgy meg. Kamuszagúan hősies.
Nem az a lényeg hogy aki ír az mit szeret hanem aki olvassa.
Miért lennék hősies? Nem megvédeni akarom őket. Csak nem akarom azokat támogatni akik elvették az egyik barátomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!