Hogyha Ádámot és Évát teremtette Isten akkor ők milyen színűek voltak és hogy lett több féle embertípus?
Ha még pár évvel ezelőt tetted volna fel a kérdést, akkor fehérek lettek volna, de mivel 2022-ben tetted fel a kérdést, így már feketék és Éva volt a férfi, Ádám meg a nő.
Azért lett sokféle embertípus, mert sok generáción keresztül sokféleképpen változtak és alkalmazkodtak a környezethez.
...és persze a szemformájuk is megváltozott keleten, mert biztos többet kellett hunyorogniuk a felkelő nap miatt.
A kérdés jó, de a válasz nem adható meg, túl sok köztes anyag hiányzik a megértéséhez.
Szerintem nem igazán érdemes a vallást és a tudományt keverni, csak sületlenség jön ki belőle.
Fogadd el, hogy akik a Bibliát írták, ezt a problémát nem ismerték, vagy nem tartották fontosnak.
Egyébként én egyszer olvastam hogy Ádám és Éva valahogy úgy néztek ki mint az óegyiptomiak, az illető aki ezt írta azt bizonygatta, hogy az emberi faj nem Afrikában alakult ki hanem a Közel-Keleten, és onnan vándoroltak el a világ többi részére, nem Afrikából.
Persze ez kényelmesen összeegyeztethető a bibliai teremtés történettel, de nincsenek sem archeológiai, sem paleoantropológiai bizonyítékok erre az állításra. Minden esetre elgondolkodtató elmélet, ezt el kell ismernem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!