Csak keresztények! Isten elítél ha vámpírrá változtatnak?
Ha átváltoztatnak az elég ahhoz, hogy pokolra küldjön vagy csak akkor ha ennek hatására ártok másoknak?
Amennyiben az átvoltázás után az áldozat öngyilkos lesz, akkor az bűnnek számít? Beszélhetünk egyáltalán ilyenkor öngyilkosságról?
Hú, látom szép hitvita alakult itt ki, mióta 12 oldallal ezelőtt itthagytam a kérdést:D
A lényeg: Isten elítéli az átváltozást is. Erre nem csak a keresztény hit ad választ, mint ahogy azt az első oldalon leírtam, hanem a vértestvérek hite is.
Ha jól láttam valaki azt is boncolgatta, hogy Isten vajon elfogadhatónak tartja-e azt, hogy a vámpírok a teremtés koronáját átváltoztatják, vagy megölik.
Erre a két kérdésre ugyanaz a válasz:
A Biblia szerint Isten megbélyegezte Káint testvére meggyilkolásáért. A vértestvérek szerint ez a bélyeg nem volt mst, mint a vámpirizmus. Torzzá, sokszor a természet törvényeinek ellentmondó parazitikus szörnyeteggé tette Káint a bűnéért. A vértestvérek pedig Káin leszármazottai.
Azaz egyfelöl Isten a bűnösség bélyegeként tekint a vámpírokra (tehát maga a vámpír lét, íg az átváltozás is bűn), valamint nem "megengedte hogy ezt tegyék teremtményeivel" hanem ő maga teremtette a vámpírokat. Mondjuk ez logikus, mégis ki más teremtette volna?:D
130.
Ez esetben is ki lehet találni valamit. Vannak fegyvereim. A barátod pedig megmaradt annak aki volt? Mert ha igen, az azt jelenti, hogy a vámpírok között is vannak jófejek. De még lehet módja is van a visszaváltozásnak.
A lelkét is meg lehet menteni. Ha nem önszántából valtoztt át, el se veszett:D
134, ami a visszaváltozás tényét illeti, az a vértestvériség berkein belül köztudott, épp elégszer volt rá hiábavaló kísérlet.
Ami a lelket illeti.. nos 131-ben leírtam milyen alapokon nyugszik a vámpirizmus hitvilága. A Biblia is elítéli (lásd legelső oldalon kifejtve)... deee ha nem iszik vért, akkor 1-2 éjjen belül amúgyis vagy elpusztul, vagy a Bestia eluralkodik rajta és márpedig fog vért inni, akár akar, akár nem. Az pedig végképp elítélt tett nem csak a Biblia, a Tóra és a Korán által, de minden létező hit szerint. A hiten kívül egyebünk meg ugye nincs a lélek megmenthetőségére ovnatkozóan, ugyebár.
131.: Ugye tudod, hogy ennek semmi, de tényleg semmi köze a valódi Bibliához, se a teológiához?
De szuper, hogy támogatjátok a kérdező elmebaját a saját elmebajotokkal...
"Reméltem hogy a kérdés eredménye egyöntetűen az lesz hogy Isten nem ítéli el őket. Így az ő lelke és sajátom miatt kevésbé kellett volna aggódnom.
Isten nem annak alapján ítél vagy nem ítél, hogy mi lesz a gyk válaszolóinak a többségi véleménye arról, hogy elítél-e valamit vagy nem. :)
Melyik felekezet szemüvegén át szerzed a további ismereteidet Istenről?
"a lelke is oda. Jó dolog a remény, de itt fölösleges."
Sosem fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!