Hívők! A Szűz Mária kultusz nem bálvány imádásnak minősül?
A világon számos helyen megjelent állítólag a Szűz Mária és a jelenések helyén templomot építettek, ahol a hívők imádkoznak, ajándékot visznek a kihelyezett Szűz Mária szobrokhoz, képekhez stb.
A kereszténység szerint a pogányok bálványokat imádtak, ami Mózes szerint démoni befolyásra mutat.
Most akkor az ilyen kultuszhelyek miért nem bálványimádások? Valóban Szűz Mária jelenhetett ott meg és nem démoni csalafintaság van a dologban?
A legtöbb helyen már nem is emlékeznek a kijelentésekre, csak mennek a hívők tömegével és SZM. megszemélyesítő szobrokhoz meg bálványokhoz imádkoznak
Csak Ádám lett Isten képére teremtve. Az hogy férfiúvá és nővé teremti őket, azt jelenti, hogy egy test. Az Ember és a felesége (oldalából lett). Egyébként mivel van Apánk (férfi) és anyánk (nő) nem is gondolkodunk nemtelen személyben.
Azért testesült meg Jézus férfiként, mert egyrészt férfit teremtett a saját képére az Isten (Atya és Fiú), másrészt Ő Istennek FIA. Ő a megtestesülése előtt is férfi nemű, mert Fiú. Az Isten az Apa teremtett mindent a saját Fia által. Az Istennek Szava a saját Fia.
A SzentLelket azért nem említem, mert mindkettőjükben jelen van. Az Istennek Szíve a Szent Lélek (Isten lelkiismerete).
A férfi nő által jön a világba, utána nőt vesz el feleségül. A jelenlegi férfiak nem képmások, mert nem teremtettek, hanem nemzettek.
A teljes könyvet figyelembe kell venni (Teremtés könyve). Egyébként Jézus Apjának hívja Isten, az anyja Mária. Én nem a sanyi szavára adok. Ha a sanyi mondaná ugyanazt mint te akkor se fogadnám el azt, mert nem igaz.
Szerinted az ÚR úgy néz ki mint egy transznemű valami (férfi is meg nő is)? Nem úgy mint a saját Fia?
"Csak Ádám lett Isten képére teremtve."
De idéztem neked, hogy ez hazugság, Isten szavával bizonyítottam. Itt most Sanyibá szava áll szemben Isten szavával, elég szomorú, hogy te a sarlatánnak hiszel inkább.
"Szerinted az ÚR úgy néz ki mint egy transznemű valami (férfi is meg nő is)? Nem úgy mint a saját Fia?"
Nem úgy néz ki, mint a Fiú, mivel a Bibliában benne van, hogy lélek. Egy léleknek pedig nincs neme, ahogy az angyaloknak sincs.
Olvasd el a teremtés könyvét. Elsőnek Ádám van, utána Éva az oldalbordából. A történetben végig a férfi az Ember. Évának elsőnek asszony a neve, a bűnbeesés után kapja az Éva nevet Ádámtól. Ha a nő képmás miért rendeli Isten a férje alá a bűnbeesés után?
"epekedel a te férjed után, ő pedig uralkodik terajtad" 1Mózes 3,16
Egyébként miért feleség Éva, ha képmás?
Egyébként a lelkeknek is vannak neme szerintem. Mivel Saul megidézi Sámuelt, felismeri Őt, egy férfi jelenik meg, pedig lélek, mivel meghalt. Jézus is megmutassa magát az apostoloknak, azt hitték, hogy szellemet látnak az elején. Mondja is hogy a szellemnek nincs húsa, csontja.
Az angyalok férfi neműek lehetnek. A nevük is az. Pl.: Mihály, Gábriel vagy Gábor, Uriel. Ezek férfi nevek.
Voltak olyan angyalok akik lejöttek a földre és feleséget vettek és nemzettek (1Mózes 6,2).
Egyébként egyik szavaddal ütöd a másikat, azt írtad mindkettő képmás, most meg hogy a Fiú (Jézus férfi, 2. Ember/Ádám) nem úgy néz ki mint az Isten. Amit idéztél abban is benne van, hogy "Őt", ez Ádám utána "őket", ez Ádám és Éva. "Teremtsünk embert mi képünkre ÉS hasonlatosságunkra" (1Mózes 1,26). Egy személyről van szó. Éva hasonló volt Ádámhoz. Az egyik hasonló a másik meg képmás.
"férfivá és asszonnyá teremté őket" - ez az amikor az oldalbordát kiveszi és nővé formálja. Mert nem jó az 'Embernek' egyedül lenni.
Többi fejezettel nem fogkalkozol az a baj.
Jézusnak egyel több bordája kell hogy legyen egyébként.
Nem. Asszonyember, vagy asszonyi ember, vagy csak simán asszony. Az ember eredetileg a férfi (Ádám).
Nem állat, mert az Embertől származik. Akinek apja Noé (ő és családja maradt meg csak az özönvízből, minden ember tőle ered) az az emberi fajhoz tartozik. Mindenki Noé házában van. Minden ember Noé ágyékából ered.
Az embernek a felesége (az ember része). Az embernek több jelentése van. Az egyik, hogy az emberi fajhoz tartozó személy (férfi és nő), a másik maga Ádám, az első férfi (Az Ember). Jézus 2. AZ Ember.
Ez az én meglátásom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!