Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan higgyek szívből?

Hogyan higgyek szívből?

Figyelt kérdés
Nagyjából fél éve történhetett, hogy megtértem a kereszténységhez és beláttam, hogy fontos számomra Jézus. Én tényleg úgy gondolom, hogy mindent megtettem, hogy közelebb kerüljek Istenhez, segítek a rászorulóknak, türelmes és megértő vagyok mindenkivel, megbánom bűneimet és rendszeresen imádkozom és járok Isten napján Misére. Ennek ellenére úgy érzem, hogy nem tudok teljes szívemből hinni Jézusban, és nagyon sokszor már kezdem teherként érezni a vallást. Nagyon gyakran jöttek elő olyan gondolataim is, hogy mostmár kellene egy kicsi szünetet tartatom a vallással, de én ezt nem akarom. Én szeretnék teljes szívemből, teljes elmémből és minden erőmből hinni Jézusban, de akárhogy próbálkozom nem megy.

dec. 22. 22:24
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
84%

"segítek a rászorulóknak, türelmes és megértő vagyok mindenkivel, megbánom bűneimet és rendszeresen imádkozom és járok Isten napján Misére"

Ez pont elég. Ne görcsölj rá.

Ha neked lenne egy ilyen gyereked/testvéred/barátod/stb., nem szeretnéd őt már csak azok miatt is, amiket megtesz? Dehogynem. Akkor mi a gond? A "teljes elmémből" nem azt jelenti, hogy folyton azon járasd az eszed, hogy hogy is van ez az egész. Nem kell teológusnak kiképezned magadat. Jó vagy így, ahogy vagy, hidd el.

dec. 22. 22:30
 2/38 anonim ***** válasza:

Az tök jó! Én nem járok misére, nem is adakozom vagy önkényeskedem, mégis hiszek Jézusban.

Én úgy látom, hogy van előnye az életvitelednek, de van hátránya is.

És igen, ott van az a teher.

Mit olvastál a Bibliában? Utasított Jézus templomba járásra? Mert a zsidóknak, akik a törvényekben hisznek utasította, hogy akkor tartsák is meg őket. De a pogányoknak mit mondott?

Nem szó szerinti, de lényegében ezt:

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.

Ezenkívül a hegyi beszédében is nagyon sok mindenről beszélt. De nem utasított templomba járásra, nem utasított önkéntességre.

Nem ezektől lesz egy ember jó. Jézus elmondta:

Senki sem jó, csak egy: Az Isten.

Én döntöttem. Nem a vallást fogom imádni, hanem csak tisztelem, mint szervezetet, amely az igazságot megőrizte Jézusról.

Én nem fogok alamizsnát osztogatni az embereknek, hanem arra buzdítom őket, hogy keressenek munkát. Én halat adni nem tudok, de megtaníthatok másokat halászni.

És én sem vagyok szent. Néha kibújik belőlem a kisördög és megmondom a lusta kollégámnak, hogy semmirekellő embernek tartom és utálok vele dolgozni. Mert ez az igazság. Ha majd szorgalmas lesz, akkor hasznos embernek fogom hívni, akivel szeretek dolgozni.

Ha Jézusban akarsz hinni, ahhoz előbb meg kell ismerned Őt!

Olvasd el az evangéliumokat, de mind a négyet. Az ünnepek alatt ezt megteheted. Abból megismerheted Jézust. Magadévá teheted a gondolatmenetét, egyszerű szabályait, láthatod lelki szemeid előtt a csodákat és azt, ahogyan az emberek fogadták.

De modern kor fia vagy, nem hibáztatlak, ha nem akarsz olvasni. Nézd meg a Chosen sorozatot az egy egyszerűbb lépés Jézus megismerésének elkezdésére, de csak töredéke az evangéliumnak. A hegyi beszéd fontos gondolatvezető Jézus és vele az Isten megismeréséhez.

Ez egyébként egy végeláthatatlan kaland. isten keresését sosem kell abba hagyni. Itt a földön színről színre úgysem láthatjuk, hanem várjuk az eljövetelét. Az a célunk: Az utolsó nap, aztán a feltámadás. De nem a cél a lényeg ebben a világban, hanem az odavezető Út.

dec. 22. 22:53
 3/38 anonim ***** válasza:

"... és járok Isten napján Misére. Ennek ellenére úgy érzem, hogy..."

Az érzések csalókák tudnak lenni...

De lehet, hogy érdemes lenne jobban bekapcsolódnod a helyi templom életébe, hogy közelebbről lásd, mások hogyan is csinálják az egészet, hogy lásd, ők is csak pont olyanok mint te. :)

dec. 22. 22:57
 4/38 anonim ***** válasza:
78%
Fontos, hogy a keresztény tanításokat, Jézus Krisztus szavait, életvitelszerűen tudd követni. A mindennapi életben természetes legyen, hogy keresztény vagy, és hogy keresztényként élsz. Nem csak akkor, amik elmész a templomba, hanem a hétköznapi életben, akárhova mész.
dec. 22. 23:28
 5/38 anonim ***** válasza:

Az ember Isten miatt jó, és Isten miatt tud jó lenni. Az embereknek szüksége van Istenre, nem lehet Istent elhagyni. Hinni kell Istenben mindig! Az ember nem bízhat önmagában. Istenben kell bízni, és csak Istent szabad imádni! Imádni kell Istent, és hinni kell Istenben! Higgyetek benne, és kérjetek tőle minél több segítséget!

Imádkozzatok Istenhez minél többet. Imádkozzatok Istenhez, hogy adjon bölcsességet, szeretetet, egészséget, türelmet. Imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, hogy legyetek megbocsátók, szeressétek az embereket, ne legyetek ítélkezők, ne haragudjatok, ne legyetek bosszúállók. Imádkozzatok Istenhez, hogy küldje el nektek a Szentlelket, segítsen, hogy tudjátok követni Jézus Krisztus szavait, és segítsen, és űzze ki a gonoszt az emberekből, szabadítson ki a gonosz kötelékeiből, és segítsen, hogy védjen meg a gonosztól. Imádkozzatok Istenhez, hogy segítsen, hogy legyetek tisztelettudók, türelmesek, szeressétek az embereket, ne ítélkezzetek, legyetek alázatosak, és jószívűek. Imádkozzatok Istenhez, hogy növelje az emberekben az Istenbe vetett hitet, és hogy küldje el az embereknek a Szentlelket. Amikor imádkoztok, bocsássatok meg másoknak, azoknak is, akik rosszak voltak veletek, imádkozzatok értük is, imádkozzatok Istenhez, hogy Isten nekik is küldje el a Szentlelket. Csak az Istent imádjátok. Isten a legnagyobb, Istentől van minden jó, és nincs tőle rossz. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget.

dec. 22. 23:34
 6/38 anonim ***** válasza:
21%
7 nap böjt, vagy 40 nap böjt.
dec. 22. 23:44
 7/38 anonim ***** válasza:
"Nem is azé, aki fut, nem is azé, aki akarja, hanem a könyörülő Istené."
dec. 23. 09:48
 8/38 anonim ***** válasza:
Nem kell rágörcsölni. Még a mélyen hívő keresztényekben is felmerülnek kételyek. Isten pontosan tudja ezt. Nem baj ha nem sikerül mindig minden, és úgy érzed hogy nem tudsz teljes szívemből hinni. Isten látja hogy igyekszel, látja hogy mennyi minden jót teszel. És ez a lényeg. Meg nagyon fontos hogy mindig Istenhez fordulj. Ja nem sikerült valami, ha bűnt követsz el akkor fordulj Isten irgalmához és nem lehet baj.
dec. 23. 10:27
 9/38 anonim ***** válasza:
78%
Nem kell stresszelni miatta. De csak Isten végtelen nagysága, végtelen hatalma, végtelen dicsősége, és végtelen szeretete miatt nem kell. Különben mint ember, mindent meg kell tenni, hogy kövesd Jézus Krisztus szavait. Ha van olyan dolog, amiről nem tudsz lemondani Jézus Krisztusért, akkor hat rád a gonosz. A legfontosabb Isten legyen, és Jézus Krisztus szavainak követése. Jézus Krisztus is azt mondta, hogy ha nem vagy képes lemondani a dolgaidról Őérte, akkor nem vagy méltó Hozzá. Annyit tudok még mondani, hogy Isten, és Jézus Krisztus egyek, és végtelen szeretetük, és jóságuk van, végtelen hatalmuk, és végtelen dicsőségük. Végtelen a megbocsátásuk is, és nem várják el tőled, hogy lemondj a szükséges dolgokról, akkor, amikor nem muszáj. Vagyis ne úgy akarj jó lenni Isten szemében, hogy sanyargatod magad. Az ételt, italt, ruhát, fekhelyet, és minden élethez szükséges dolgot Isten megad. Az embereknek is, és az állatoknak is. Nem várja el Isten, hogy sanyargasd magad, sőt, azt várja el, hogy ne sanyargasd magad. A fontos dolgokat Isten mindig megadja azoknak, akik hisznek bene, és imádkoznak Istenhez. Viszont sok olyan dolog van, amiről érdemes lemondani. A legtöbb vagyon, pénz, ékszerek, különböző világi dolgok. Ezekről le kell mondani Jézus Krisztusért. Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
dec. 23. 17:40
 10/38 anonim ***** válasza:
71%
Sőt, Isten azt akarja, hogy a szükséges dolgokról ne is legyen muszáj lemondanod. Vagyis az ételt, italt, fekhelyet, és az életfeltételeket, azt akarja, hogy mindig meglegyenek nektek. Hiszen még a rosszaknak is megadja. A gonosz az, ami beleszól ebbe, és ami miatt nem mindenkinek jut elég a lényeges dolgokból. Ezért kell imádkozni Istenhez, és hinni benne mindig.
dec. 23. 17:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!