Hívők! A Szűz Mária kultusz nem bálvány imádásnak minősül?
A világon számos helyen megjelent állítólag a Szűz Mária és a jelenések helyén templomot építettek, ahol a hívők imádkoznak, ajándékot visznek a kihelyezett Szűz Mária szobrokhoz, képekhez stb.
A kereszténység szerint a pogányok bálványokat imádtak, ami Mózes szerint démoni befolyásra mutat.
Most akkor az ilyen kultuszhelyek miért nem bálványimádások? Valóban Szűz Mária jelenhetett ott meg és nem démoni csalafintaság van a dologban?
A legtöbb helyen már nem is emlékeznek a kijelentésekre, csak mennek a hívők tömegével és SZM. megszemélyesítő szobrokhoz meg bálványokhoz imádkoznak
Egy emberi kézalkotta szobor (ami nem is Máriát ábrázolja, mert biztos nem ilyen fehér bőrű volt) vért sír.
A sírás a bánat jele általában.
A teljes emberi faj egy embertől ered. Minden ember Noétól származik, Noé Séttől, aki Ábel helyett jött. Ábel pedig Ádámtól. Ádám meg Istentől Lukács szerint.
A kínait azért említettem, mert lehet hogy egy szériában gyártott szobor (van belőle több ezer, egy tipus), nem egyedi (mint a frigyláda kérubjai:D).
Nem hódolok a Sátánnak, nem ismerem el a pápát Jézus földi helytartójának. Jézus földi helytartója a Szentlélek.
Amikor Jézus meghalt a kereszten, az olyan volt mintha MINDEN ember és asszony meghalt volna. Mert a 2. Ember halt meg. Nem csak Istennel azonos, hanem Ádámmal is. Nemzés útján Ádám testéből mindig fennmarad egy sejt. A mi testünk még mindig az a test ami evett a fáról. Azért dolgozik benne a halál angyala. De eljön a test megváltásának az órája is.
Egyébként egyszer vitatkoztam egy katolikussal is, aki tagadta, hogy Isten halt meg a kereszten. Azt mondta, hogy csak az emberi természete halt meg Jézusnak, az isteni nem. Jézus teljesen meghalt.
Isten Fia halt meg a kereszten, de Ő teljesen ember.
A megváltás garantált egyébként, mert bűntelen és Isten feltámasztotta. Fel tudta támasztani, mert semmi bűn nincs benne.
Ahogyan felment, úgy jön vissza a Mennyből. Az apostolok ezt látták. Egy ember ment fel Mennybe. Egy ember ült az Isten mellé (Atya jobbjára ült a Fiú István látomása szerint).
Van ember (Embernek Fia) aki az Istennel egyenlő. Ez csodálatos.
"Jézus földi helytartója a Szentlélek."
Idéznéd a Bibliából? Mert én veled ellentétben olvastam, de ilyenre nem emlékszem.
"nem egyedi (mint a frigyláda kérubjai"
Akkor az egyedi szobrokkal nincs baj? Tehát csak a szériában gyártott szobrok problémások, mondjuk a Pieta nem? Ezt jó hallani.
"Isten Fia halt meg a kereszten, de Ő teljesen ember."
Szektád szerint lehet, de a Biblia szerint nem. Olyan vagy, mint a jehovások, vagy az unitáriusok. Vagy rosszabb.
Van egy Ember, aki Uraknak (Sátán, Halál, Pokol, istenek ..stb) Ura, és Királyok (fáraók, császárok, Fenevadak...stb) Királya.
Izrael Királya az Istennel egyenlő. Isten olyan nevet adott izrael királyának, ami minden név felett való, hogy minden térd meghajoljon és minden nyelv vallja, hogy Ő Úr az Isten dicsőségére. Izrael királya pedig a Názáreti Jézus.
"Jézus földi helytartója a Szentlélek."
Idéznéd a Bibliából? Mert én veled ellentétben olvastam, de ilyenre nem emlékszem.
Lehet elkerülte a figyelmed akérdésem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!