Hívők! A Szűz Mária kultusz nem bálvány imádásnak minősül?
A világon számos helyen megjelent állítólag a Szűz Mária és a jelenések helyén templomot építettek, ahol a hívők imádkoznak, ajándékot visznek a kihelyezett Szűz Mária szobrokhoz, képekhez stb.
A kereszténység szerint a pogányok bálványokat imádtak, ami Mózes szerint démoni befolyásra mutat.
Most akkor az ilyen kultuszhelyek miért nem bálványimádások? Valóban Szűz Mária jelenhetett ott meg és nem démoni csalafintaság van a dologban?
A legtöbb helyen már nem is emlékeznek a kijelentésekre, csak mennek a hívők tömegével és SZM. megszemélyesítő szobrokhoz meg bálványokhoz imádkoznak
"ha Jézus elbukik, akkor a Sátán ült volna az Atya jobbjára, mivel ami a Fiué volt, azt megszerezte volna"
Na látod, az ilyen istentelen állítások miatt menekülök a szektáktól, mint a véres rongytól.
Mondtam, hogy pogány vagy.
A Sátán kísértette a pusztában is (Máté 4), azért, hogy bűn kövessen el. Mert ha bűn követ el, akkor nem tud feltámadni, mivel bűn zsoldja a halál. Szerinted miért kísértette az ördög őt?
Az utolsó kísértés a kereszten volt. Csúfolták, hogy lejöjjön a keresztről.
Azért említettem, hogy Istennek teste és képe, mert úgymond egy igaz bálvány. Ő az az ember (az ember is test, mint a szobor), akit lehet imádni. A fáraót, a babiloni királyt, vagy a római császárt nem, de Jézust igen. Isten azért tiltotta meg a bálványimádást (emberek imádatát is beleértve), mert egyik sem méltó erre. Jézus pedig méltó rá. Szerintem.
Én úgy látom, hogy kezdetben Isten volt, erről lemondott, emberré lett, meg lett próbálva, igaznak bizonyult, és a feltámadása után újra egyenlő Istennel, mint ember. Isten átruházott minden hatalmat neki a feltámadása után, amit Ő vissza ad majd az Istennek az idők végén, miután legyőzte az összes ellenségét (Sátán, Halál, Pokol).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!