Hívők! A Szűz Mária kultusz nem bálvány imádásnak minősül?
A világon számos helyen megjelent állítólag a Szűz Mária és a jelenések helyén templomot építettek, ahol a hívők imádkoznak, ajándékot visznek a kihelyezett Szűz Mária szobrokhoz, képekhez stb.
A kereszténység szerint a pogányok bálványokat imádtak, ami Mózes szerint démoni befolyásra mutat.
Most akkor az ilyen kultuszhelyek miért nem bálványimádások? Valóban Szűz Mária jelenhetett ott meg és nem démoni csalafintaság van a dologban?
A legtöbb helyen már nem is emlékeznek a kijelentésekre, csak mennek a hívők tömegével és SZM. megszemélyesítő szobrokhoz meg bálványokhoz imádkoznak
Péter vallotta meg elsőnek Messiásnak és Isten Fiának, akkor lett Péter a neve.
Mária nem hitt olyan erősen Jézusban (tudta, hogy kit szűl), mivel Ő neki ki lett nyilatkoztatva egyrészt angyal által, meg saját maga által (mivel szűz volt és mégis nőt a pocak). Ő tudta a legjobban, hogy Jézus tényleg Isten Fia, mivel szűzként szülte (tehát nem ember az apja).
Józsefnek viszont hinnie kellett, mivel Ő neki csak álomban jelent meg az angyal. Józsefnek is nagyobb hite volt.
Péternek szerintem nagyobb hite volt, mivel Ő is sétált a vizen.
Azért futottak el, mert ennek így kellett lennie.
#41-es Ez erős ferdítés, hogy Máriának nem kellett akkora hit, pont fordítva, a hit, mint fogalom nincs jól definiálva számodra, szerintem.
Bár emberek hitét mi nem állapíthatjuk meg.
#42-es, szerintem Mária hatalma magából az Istenanyaságból fakad, abból, hogy kitüntetett volt az emberek közül. Való igaz nem bírt földi hatalommal, mint az apostolok!
Jézus nem tulajdonít neki kitüntetett szerepet.
Egyébként nem Istenanya, mert Istennek Fia emberré lett. Egy embernek az anyja. Jézus teljesen ember.
Egyébként a zsoltárok szerint Jézust Isten táplálta anyja emlőin.
Máriának semmilyen hatalma nincs. Ő csak nagyon boldog.
"Jézus teljesen ember."
Nem tudtuk, hogy nem vagy keresztény. Mi keresztények úgy hisszük, hogy Jézus Istenember, tehát Isten és ember is.
De keresztény vagyok. Jézus a 2. ember. Az első ember Ádám. Az első emberrel jött be a bűn és bűn által a halál, a második emberrel az örök élet. Egy ember győzte le azt aki uralkodott a halálon (A Sátán a halál felett uralkodó kérub volt).
Egyébként nincs égi édesanya. Nem ő szült téged. Ez az égi édesanya kifejezés honnan ered?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!