Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hívők! A Szűz Mária kultusz...

Hívők! A Szűz Mária kultusz nem bálvány imádásnak minősül?

Figyelt kérdés

A világon számos helyen megjelent állítólag a Szűz Mária és a jelenések helyén templomot építettek, ahol a hívők imádkoznak, ajándékot visznek a kihelyezett Szűz Mária szobrokhoz, képekhez stb.

A kereszténység szerint a pogányok bálványokat imádtak, ami Mózes szerint démoni befolyásra mutat.

Most akkor az ilyen kultuszhelyek miért nem bálványimádások? Valóban Szűz Mária jelenhetett ott meg és nem démoni csalafintaság van a dologban?

A legtöbb helyen már nem is emlékeznek a kijelentésekre, csak mennek a hívők tömegével és SZM. megszemélyesítő szobrokhoz meg bálványokhoz imádkoznak

2022. okt. 10. 21:35
 91/145 anonim ***** válasza:
27%
Egyébként Jézus a főpapi imájában is megemlíti, hogy az Atya az egyedüli igaz Isten.
2023. ápr. 20. 20:40
 92/145 anonim ***** válasza:
27%

Én is olvastam a bibliát. És én azt olvastam, hogy Szent Lélektől fogant Jézus. Szent Lélek támasztotta fel.

Jézus helyett küldte az Atya Jézus által a Szent Lelket. Jézus elment és utána pünkösd napján jött a SzentLélek (SzentLélek keresztség)

A Szent Lélek adja az ajándékokat (nyelveken szólás, nyelvek magyarázása, gyógyítás, hit..stb). A Szent Lélek imádkozik kimondhatatlan fohászkodással Istenhez. A Szent Lélek a Fiúból merít.

Amikor Szent Péternek hazudnak, valójában nem neki hazudnak, hanem a Szent Léleknek, azért hal meg Anániás felesége.

Jézus is azt mondta, hogy Ő elmegy, de nem hagyja az övéit egyedül. Ő elküldi a Szent Lelket, aki megfeddi a világot. Neki van hatalma is.

2023. ápr. 20. 21:05
 93/145 anonim ***** válasza:
14%
A katolikus az eretnekek, mert az eretnek szó hellenisztikust jelent. Egyébként idegen tüzet nem lehetett az Úr elé vinni (Nádáb és Abihu esete).
2023. ápr. 20. 21:08
 94/145 anonim ***** válasza:
27%
Jézus az Isten haragjától mentette meg az övéit. Az Isten haragjától csak Jézus tud megmenteni. Isten haragja a halál és a pokol.
2023. ápr. 20. 21:51
 95/145 anonim ***** válasza:
79%

"mert az eretnek szó hellenisztikust jelent"

Ezzel a hazugságával is átvágott a nagykenetű Németh Sanyi. Idézem:

"Gyökere a „válogatni” és „irányzatot létrehozni” jelentésű haireó ige. A főnévi alak haireszisz (αἵρεσις) = választás, irányzat, magyarosan „herezis” vagy „eretnekség”."

Erre továbbra sincs bibliai jelölés?

"Jézus földi helytartója a Szentlélek."

Továbbra se idézted.

2023. ápr. 21. 09:28
 96/145 anonim ***** válasza:
27%

A helytartót már leírtam, állítólag olvastál bibliát. Jézus elment és helyette jött a Szent Lélek. A Szent Léleknél magasabb rangú személy nem lehet a földön, mert Jézus helyett van itt. Az Igazság Lelke. Tanít, bátorít, bizonyságot tesz. A Szent Lélek nélkül nem jött volna létre a Jeruzsálemi gyülekezet, meg az egyház...stb. A Szent Lélek mindig a Fiúból merít, nem az anyából (Mária).

Jézus születése előtt is jelen volt (próféták, Dávid is SzentLélek által prófétálta meg Jézus szenvedéseit), de nem helytartóként, mert a Sátán volt e világ feje. Ő volt a helytartó Jézus feltámadásáig szerintem. De Jézus legyőzte, így Övé a világ igazság szerint. De Ő neki nem kell ez a világ, elfogja pusztítani tűz által és egy új eget és földet teremt. Neki a célja, hogy összegyűjtse az övéit. A gabonát begyűjti és a többit megégetik.

Egyébként nem vagyok hit gyülis.

Szerintem SzentLélek nem egy eszköz, hanem egy személy aki uralkodik (Jézust képviseli) a földön Jézus helyett láthatatlan módon, mivel Lélek. Jézus akaratát cselekszi szerintem. Jézus a mennyben van, helyet készít nekünk, közbenjár, mint főpap. Mária nem lehet pap, mert nő egyébként. Szerintük egy nő fel ment a mennybe és ott közbenjár Jézusnál. De ez nem igaz. :D Egyébként a pápa vagy a mária a fej?

SzentLélekkel való felkenetés sincs szerintem. A SzentLéleknek van kenete. Nem maga a SzentLélek a kenet. Jézusra is rászállt, mint egy galamb és megnyugodott rajta, mert tökéletes emberen van rajta. Ő dönti el, hogy kinek mit ad, kire száll rá.

Szerintem a pápa nem Jézus földi helytartója, ez egy ördögi tan. Egy eretnek tan is. Mi köze Jézusnak Rómához?

2023. ápr. 21. 16:23
 97/145 anonim ***** válasza:
0%
A Szent Lélek egy személy.
2023. ápr. 21. 16:26
 98/145 anonim ***** válasza:
79%

"A helytartót már leírtam, állítólag olvastál bibliát."

Nem írtad le, nem sikerült idézned se, ahol a Biblia helytartónak nevezné. A képzelgéseid pedig nem érdekelnek, nekem Isten szava fontosabb.

2023. ápr. 21. 17:18
 99/145 anonim ***** válasza:
0%

Mit jelent a helytartó?

Ki a Föld királya?

2023. ápr. 21. 18:58
 100/145 anonim ***** válasza:

Tudsz ilyet idézni a Bibliából, vagy sem?

Elég sok helyen szerepel a Bibliában a helytartó szó, szóval ha a Szentlélek az, akkor vele kapcsolatban is biztos írták az apostolok, s így szükségtelen bárminemű belemagyarázás.

2023. ápr. 21. 19:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!