Összehasonlították már Jézust és Mózest? Vannak párhuzamok.
Egyik sem volt zsidó. Mózet valójában Ekhnaton valós személyéből faragták, aki az egyisten hitet megalapította.
Jézus az Isteni ige szintiszta megtestesülése, manifesztàciója. Az, hogy ez a manifesztálódott zigóta egy héber nő méhében jelent meg, még nem teszi zsidóvá. Jézus univerzális, nemzetek és azok genetikája felett álló tökéletes lény még emberként is. Ezt egy zsidóról sem lehet a legkevésbé sem elmondani.
Kedves Kérdező
Pl: Jézust úgy említik az írások, hogy Ő Isten szószolója.
(János 1:1) . . .Kezdetben volt a Szó, és a Szó az Istennel volt, . . .
Hasonló gondolattal találkozunk a 2Mózes 4:16-ban is.
Isten Mózest használta fel, hogy közvetítse Isten szavát a népének.
Persze mivel Mózes "nehéz ajkú" volt, vagy is nem volt jó a beszédkészsége, Áron beszélt helyette.
Mivel Mózes képviselte Istent, ezért Mózes „Isten gyanánt” volt Áronnak, aki az ő képviselőjeként beszélt.
(2Mózes 4:12) 12 Most tehát menj, és én veled leszek, amikor beszélsz, és megtanítalak arra, hogy mit mondj.”
Isten Jézust is megtanította, mit mondjon a népnek.
De Mózes abban is hasonlít Jézusra, hogy ki lett nevezve egy feladatra, hogy Isten népét vezesse, tanítsa arra, amit Isten közölt velük.
Erőt és hatalmat kapott Istentől, ahogy Jézus is.
Mózes a törvényszövetséget közvetítette Isten választottainak.
Jézus pedig egy másik szövetséget közvetített, illetve kötött a választottakkal.
Mind a ketten Istent képviselték, és közvetítők voltak emberek és Isten között.
Jézus Krisztus rávilágított, hogy Mózes róla írt, mivel az egyik alkalommal ezt mondta ellenfeleinek: „ha Mózesnek hinnétek, nekem is hinnétek, mert ő rólam írt”.
„Prófétát támasztok nekik a testvéreik közül, olyat, mint te; szájába adom majd szavaimat, és elmond nekik mindent, amit parancsolok neki” (5Mó 18:18, 19).
Mindketten 40 napon át böjtöltek egy elhagyatott helyen
Mindketten rendkívül szelídek és alázatosak voltak
Mindkettőjüknek a legmeggyőzőbb „ajánlólevelük” volt, ami azt bizonyította, hogy őket Isten küldte:
bámulatba ejtő csodák sokféleségét hajtották végre, de Jézus Krisztus még többet is tett, mint Mózes, halottakat is feltámasztott az életre
Mindketten bíróként, törvényadóként és vezetőként szolgáltak
Még halálukban is volt párhuzam: Isten Mózes testét és Jézusét is eltüntette.
Jézus testbe támadt fel és felment a mennybe.
Nekem is évek óta az eszembe jár hogy van köztük hasonlóság. Mikor Jézus szineváltozása volt akkor is Mózes jelent meg. Én Illés és Jézus közt is látok párhuzamot. Sőt azt gondolom Keresztelő János valójában Illés csak újra született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!