Ha a jelenések könyvének a számai igazak és elenyésző ember fog Isten országába jutni, akkor előfordulhat, hogy azoknak van igazuk, akik a legtöbb ember szerint tévednek?
Lehetséges, hogy itt vallási kérdésekben jártasabbak a két pipás válaszolók Isten országának kérdéseiben, mint az öt pipás válaszolók?
Egy olyan keresztény valóban igazabb lehet, akit a legtöbben nem vesznek komolyan egy meglátása miatt, amitől képtelen elvonatkoztatni?
Azok, akikből kevés van, azok, akik szent életet éltek, vagy legalábbis kiválasztottak, és keresztényebb életet próbálnak élni. Így ők előbb kerülnek a Mennyországba, még Jézus Krisztus eljövetele előtt. Amikor teljes lesz a számuk, akkor Isten csapásai sújtják a gonoszokat, és nemsokára rá eljön Jézus Krisztus ítéletet mondani a világ felett.
A kérdésed alatt írtak eléggé illenek rám, de mivel sok ember van a vallás kategóriában, és sokakat nem értenek meg, vagy pontoznak le, ezért nem veszem magamra, hogy rólam van szó, bár, ahogy mondtam, rám is igazak. És akkor köszönöm, hogy jártasabbnak tartasz, mint másokat. De nem vagyok jártasabb, csak talán elszántabban, és bátrabban akarom követni Jézus Krisztus szavait.
Ezt a kérdést még régebben tettem fel:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Kicsit félreérthetően tettem fel a kérdésem akkor, mert lesz elragadtatás, csak kicsit másképp, mint ahogy gondolják. Mert tényleg vannak, akik a Mennyországba kerülnek. Mások nem, csak Jézus Krisztus eljövetelekor. Sajnos ennél jobban nem értek hozzá, bár ahogy tudok, próbálok keresztény életet élni. Hiszem, hogy Isten majd kinyilatkoztat többet.
Igen. Biztosan így van. Krisztusnak erre is van válasza :
"A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják."
(Máté 7. 13)
Nem tudom, hogy te milyen hamis jelenések könyvet olvastál, de az általam olvasott Biblia Jelenések könyvében az szerepel, hogy János apostol a mennyben megszámlálhatatlan sereget lát, akik mind üdvözültek.
"Ezután akkora sereget láttam, hogy meg sem lehetett számolni. Minden nemzetből, törzsből, népből és nyelvből álltak a trón és a Bárány előtt, fehér ruhába öltözve, kezükben pálmaág."
Lehet el kéne egyszer olvasni a kérdés tárgyát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!