Segítség! Nem tudom eldönteni, hogy szabad akaratomból döntöttem Isten mellett vagy Isten döntött úgy mg a világ alapítása előtt úgy hogy megment engem? (akárhogy próbáltam ellenállni Istennek nem bírtam. Drogokkal mindennel próbáltam elutasítani).
Nem szabad szélsőségekbe se esni.
Isten elhivása és megmentése nem fatalista.
Egyszerre müködik a kiválasztás és elhivás (elrendelés), és a szabad akarat is.
Van példa a Bibliában, hogy kiválasztott valakit Isten és elhivott, majd megbánta. Ettől függetlenül létezik az előre/eleve elrendelés, hiszen szó szerint használja a kifejezést Pál apostol.
Istent nem lehet elutasítani, mint ahogy saját magadat se tudod elutasítani.
Ha tudod hogy Isten feltétlen minden, hogy mindig, mindenhol jelen van, akkor tudod, hogy Isten nem csak benned is jelen van, hanem, hogy te egy része vagy Istennek, hogyan utasíthatnád el saját magadat?
Ajánlanám, hogy ne drogoz, ne tedd tönkre testedet és ne foglalkozz a teológiával, az ugyanis csak egy halom okoskodás. Ahelyett kutass mélyen önmagadban: Ki vagy te? Miért vagy itt? Miért éppen most? Miért éppen itt? Miért akartál megszabadúlni Istentől (önmagadtól)? Stb. Tegyél szert némi önismeretre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!