Milyen érvek szólnak Isten létezése mellett?
"Szerintem az emberi szervezet összetételét ne hasonlítsuk össze a földével."
A természet rendje is nagyon komplex.
Ahogyan elég ostobaság azt feltételezni hogy mindenki, de még azt is hogy az emberek nagy része tudta vagy gondolt volna rá hogy az a műanyag zacskó majd a hol fog kikötni és hogy majd a teknősök medúzának nézik például és meg eszik.
De ugyan ilyen módon arra se valószínű hogy gondoltak hogy az a madár faj aminek a létezéséről se tudtak és ránézésre nem is lenne rá képes valahogyan mégis meg eszi a műanyag kupakokat és ezért éhen halnak.
De igen tudom. Mivel leírtam ezért kötelező lesz neked leírnod hogy de ők azt tudták előre. Te is ezek tudtad már ezt gyerekkorodban amikor elmentél a szüleiddel vásárolni. Ahogyan szerinted biztosan Marie Curie is tudta azt hogy a felfedezése halálra mérgezi már a kezdetekben. De gondolta miért ne mert olyan vicces. Ugye?
"de még azt is hogy az emberek nagy része tudta vagy gondolt volna rá hogy az a műanyag zacskó majd a hol fog kikötni"
Szerinted mit gondoltak, hol fog kikötni a műanyag zacskó?
"Te is ezek tudtad már ezt gyerekkorodban amikor elmentél a szüleiddel vásárolni."
Tessék?
"Ahogyan szerinted biztosan Marie Curie is tudta azt hogy a felfedezése halálra mérgezi már a kezdetekben."
Curie két új elemet fedezett fel, ami addig ismeretlen volt. A műanyagban semmi ismeretlen nem volt.
"Szerinted mit gondoltak, hol fog kikötni a műanyag zacskó?"
Nem gondolkodtak rajta.
"Tessék?"
Nem tudom hogy jött össze ez. De próba 2:
Te is tudtad ezeket már amikor gyerekkorodban elmentél a szüleiddel vásárolni? Gyerekként míg a szüleid vásároltak arra gondoltál hogy a műanyag zacskó amibe pakoltok hány teknős és egyéb állat halálát fogja majd okozni?
"Nem gondolkodtak rajta."
Pedig nekem nagyon úgy tűnik, hogy csomagolásra találták ki, és a csomagolásokat nem szoktuk megenni.
"Gyerekként míg a szüleid vásároltak arra gondoltál hogy a műanyag zacskó amibe pakoltok hány teknős és egyéb állat halálát fogja majd okozni?"
De az miért releváns, hogy én mit gondoltam gyerekként a boltban? Az a releváns, hogy miért kezdték el tömegével gyártani és telepumpálni vele a bolygót, miközben tisztában voltak vele, hogy nem bomlik le egykönnyen. Miért kell úgy csinálni, mintha nem mi csináltuk volna, hanem az istenek dobták volna le, és fogalmunk nem lenne róla, hogy miből van?
"De az miért releváns, hogy én mit gondoltam gyerekként a boltban? "
Mert eddig úgy csináltál mintha mindenki kezdettől fogva tudta volna és mindig ezen gondolkodott volna hogy mennyire sok és milyen nagy gondot fog jelenteni a műanyag.
Pedig nem és ha a bibliában lett volna a sok hülyeség mellett legalább egy kis rész is ennek szentelve akkor sokkal könnyebb lett volna megelőzni az egészet.
"Mert eddig úgy csináltál mintha mindenki kezdettől fogva tudta volna"
Azok, akik feltalalták, pontosan tudták, hogy milyen anyagokból épül fel, és azt is tudták, hogy nem bomlik le könnyen. Nem értesz ezzel egyet?
"és mindig ezen gondolkodott volna"
Én ilyet nem mondtam.
"Pedig nem és ha a bibliában lett volna a sok hülyeség mellett legalább egy kis rész is ennek szentelve"
A Bibliában nincsenek hülyeségek, másrészt pedig aki elolvassa, az látja, hogy Isten már az első emebrpárnak megparancsolta a természet védelmét és ápolását. Be is idéztem neked, szóval nem értem, mit vagy úgy odáig...
"akkor sokkal könnyebb lett volna megelőzni az egészet."
Most ezt pont úgy mondod, mintha te a Biblia elvei szerint élnél. Ne röhögtesd ki magad...
"A Bibliában nincsenek hülyeségek,"
Olvastad?
"megparancsolta a természet védelmét és ápolását. Be is idéztem neked, szóval nem értem, mit vagy úgy odáig..."
Rendben. Megparancsolom neked hogy építs egy űrhajót ami tudd fénysebességgel is haladni. Ez szép és jó de nem fogsz tudni építeni még ha megszakadnál sem hogy építs nekem egyet. MERT NEM TUDOD HOGY HOGYAN KELL
"Most ezt pont úgy mondod, mintha te a Biblia elvei szerint élnél. Ne röhögtesd ki magad..."
1. hogy jön ez ide?
2. ha én nem is, de a sok hívőből párnak feltűnt volna hogy basszus ez az a dolog amiről a bibliában is írtak. Akkor lehet meg kéne vizsgálni hogy tényleg baj lehet belőle és nem kéne hagyni hogy elterjedjen.
De nem írták bele mert ahhoz kellett volna valamilyen istenség hogy tudják mi lesz majd és mire kell majd figyelmeztetni a sok jövőbeli, most már múltbeli embert.
"Olvastad?"
Bizony ám! ;)
"Megparancsolom neked hogy építs egy űrhajót ami tudd fénysebességgel is haladni."
Hát ha neked a környezeted óvása ugyanolyan nehézséget jelent, mint megépíteni egy fénysebességgel haladó űrhajót, akkor szerintem keress fel egy szakembert.
"hogy jön ez ide?"
Te hoztad fel, és tőlem kérdezed?
"Akkor lehet meg kéne vizsgálni hogy tényleg baj lehet belőle és nem kéne hagyni hogy elterjedjen."
Jól értem, hogy szerinted a keresztények hibája, hogy elterjedt a műanyag zacskó?
"De nem írták bele"
Mit? A zacskót, meg a Teslat? :D
"Bizony ám! ;)"
Nem úgy tűnik.
"Hát ha neked a környezeted óvása ugyanolyan nehézséget jelent, mint megépíteni egy fénysebességgel haladó űrhajót, akkor szerintem keress fel egy szakembert."
A lényeget próbáld meg felfogni ha nem túl nehéz.
"Te hoztad fel, és tőlem kérdezed?"
Én hol hoztam fel olyat hogy a Biblia szerint élnék?
"Jól értem, hogy szerinted a keresztények hibája, hogy elterjedt a műanyag zacskó?"
Nem. Nem érted jól. Egyáltalán nem érted jól. Komolyan hogy ennyire ne lehessen jól érteni ahhoz már vagy tehetség kell vagy szándékosság.
Bármelyik is legyen én ezt lezárom mert egy tengeri malaccal sakkozni is több értelme van mint veled beszélni bármiről.
"Nem úgy tűnik."
Miért is? :D
"A lényeget próbáld meg felfogni ha nem túl nehéz."
Amikor hülyeséget írsz, abban nem kell lényeget keresni.
"Én hol hoztam fel olyat hogy a Biblia szerint élnék?"
Akkor meg miért hivatkozol folyamatosan a Bibliára?
"Nem. Nem érted jól. Egyáltalán nem érted jól."
Akkor elárulod, hogy miért a kereszténységtől várod a műanyagzacskó elterjedésének megakadályozását? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!