Milyen érvek szólnak Isten létezése mellett?
"Semmibe veszed Isten szavát."
ezt te mondod nekem, te ateista zseni? :-D
te, aki nem ismersz engem, és írni sem tudsz?
ha valaki szó szerint betartja a Bibliát, akkor is rosszul csinálja, ha nem tartja be, akkor is rosszul csinálja
"ez nem változtatott azon a véleményén hogy miért nem létezhet. Nem kell elfogadni a legelső magyarázatott mert úgy kényelmes, főleg ha semmi nem utal rá csak a nem értem."
nem is mondtam ilyet
de te azért add ki magadból, nehogy a fejednek menjen a sok kibeszéletlen indulat
"Mindig elcsodálkozom, hogy a Szentháromságról, isteni személyekről, egylényegűségről mennyi kérdés van, de arról, hogy mit értettek akkoriban "személy" és "lényeg" alatt a tapasztalható világban, arról 0."
Ezt szivesen elolvasnám.
A könyv nincs fent e-book formájában, nyomtatottan meg 50 $... (Jonathan Edwards)
"Milyen érvek szólnak Isten létezése mellett?"
Lehet nem ártana ezt két oldalról vizsgálni.
Bibliai Isten esetén például a tulajdonságainak az ellentmondásosságát.
Vagy vegyük csak azt az istent számításba amelyik megteremtet mindent majd magasról tett rá és egyik vallásnak sem a része?
"A növények elszívnak valamennyit de megfelelő módszerekkel megművelt föld esetén ez nem következik be."
Akkor meg mit vagy úgy felháborodva, ha azt mondom, hogy ez így nem földművelés?
"Nem is misztikus."
Na ugye!
"Sorolhatnánk még és ez csak a műanyag."
A műanyag egy mesterségesen előállított cucc. Pontosan tudjuk a kezdetektől fogva, hogy miből épül fel, nem volt meglepő a természetre gyakorolt hatása senkinek.
"Akkor meg mit vagy úgy felháborodva, ha azt mondom, hogy ez így nem földművelés?"
Mert azok a módszereket is földművelésnek nevezik. Továbbra is miért kötsz bele olyanba amiről gőzöd sincs? Vagy legalább nézz utána.
"Na ugye!"
Mi ugye? Attól még hogy nem misztikus nem tudták az emberek hogy amit csinálnak azzal tönkre vágnak mindent.
"A műanyag egy mesterségesen előállított cucc."
Feltehetően ezért is kapta ezt a nevet.
"Pontosan tudjuk a kezdetektől fogva, hogy miből épül fel,"
Igen. Ennek ellenére sokáig volt olyan összetétele amiről kiderült hogy különböző betegségeket okoz.
"nem volt meglepő a természetre gyakorolt hatása senkinek."
Amikor elkezdték gyártani nem hiszem hogy sokan gondoltak volna a mikroműanyagokra vagy arra hogy majd melyik állatok fogják megenni és elpusztulni/kipusztulni miatta.
De ugyan ilyen módon a permetezésnél sem hiszem hogy az volt mindenki első gondolata hogy mennyire felfogja borítani az egyensúlyt, mennyire ki fog pusztítani rengeteg fontos rovart.
"Mert azok a módszereket is földművelésnek nevezik."
A parlamentben folyó bohóckodást is országgyűlésnek hívják, pedig köze nincs hozzá.
"Attól még hogy nem misztikus nem tudták az emberek hogy amit csinálnak azzal tönkre vágnak mindent."
Akkor lett volna misztikus, ha nem tudtuk volna.
"Feltehetően ezért is kapta ezt a nevet."
Ugye, ugye!
"Ennek ellenére sokáig volt olyan összetétele amiről kiderült hogy különböző betegségeket okoz."
Nem derült ki, tudtuk.
"Amikor elkezdték gyártani nem hiszem hogy sokan gondoltak volna a mikroműanyagokra vagy arra hogy majd melyik állatok fogják megenni és elpusztulni/kipusztulni miatta."
Dehogynem. A szemét az óceánba került azelőtt is, az óceánban pedig természetesen voltak állatok.
"De ugyan ilyen módon a permetezésnél sem hiszem hogy az volt mindenki első gondolata hogy mennyire felfogja borítani az egyensúlyt, mennyire ki fog pusztítani rengeteg fontos rovart."
Dehogynem. Nem úgy állították össze a vegyszert, hogy csak a kártékony rovarokat irtsa.
"A parlamentben folyó bohóckodást is országgyűlésnek hívják, pedig köze nincs hozzá."
Továbbra is miért kötsz bele olyanba amiről gőzöd sincs? Költői kérdés.
"Ugye, ugye!"
Nem cáfolta senki hogy a műanyagot ember csinálta. Mit ugye, ugyézol?
"Nem derült ki, tudtuk."
Ha tudták miért engedélyezték? majd miért tiltották be utána?
"Dehogynem..."
Grat. Mert te mindent látsz előre. Nosztredámusz vagy biztosan.
Mit is akarsz megcáfolni a folyamatos kötözködéseddel? Lényegében mindegy mit írok akkor is azt írod hogy nem úgy van.
"Továbbra is miért kötsz bele olyanba amiről gőzöd sincs?"
A földművelés azt jelenti, hogy a földet gondozom, ápolom, fejlesztem, gazdagítom, termesztek rajta, pihentetem, egészségesen tartom, stb. Amikor olyan anyagokat használok, ami tönkreteszi a földet, az semmilyen szempontból nem földművelés. A szakácsnak a főzés a mestersége, de nem a kávéfőzés.
"Ha tudták miért engedélyezték?"
Mert olcsó. Ne legyél már ilye naiv.
"Mert te mindent látsz előre."
Nem én láttam előre, hanem azok, akik kitalálták, ismert anyagokból rakták össze. Pl. már a 19. században is tudtuk, hogy ha a teknős megeszi a PVC-t, az nem lesz túl egészséges neki.
"Mit is akarsz megcáfolni a folyamatos kötözködéseddel?"
Én nem kötözködök.
"Lényegében mindegy mit írok akkor is azt írod hogy nem úgy van."
De ha egyszer nem úgy van...
"ismert anyagokból rakták össze"
Ahogyan a gyógyszereket is. Még sem tudják hogy milyen hatásai lesznek, főleg hosszú távon.
"Én nem kötözködök."
Még azzal is kötözködsz hogy kötözködsz-e.
"Még sem tudják hogy milyen hatásai lesznek, főleg hosszú távon."
Szerintem az emberi szervezet összetételét ne hasonlítsuk össze a földével.
"Még azzal is kötözködsz hogy kötözködsz-e."
De ez nem kötözködés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!