Az ateisták miért félnek ennyire az örök élettől?
Nem a taszítás a lényeg, hanem a vonzás, hogy mi vonzza őket:
„Csak karácsonykor és húsvétkor vagyok ateista, a többi napon erre egyszerűen nincs szükség” – szokta mondani Dr. House. Viszont a többi napokra is szükségük van az ateistáknak, hogy világméretekben gyárthassák a fegyvereket, és gyakorolhassák a nagyüzemi és legfelsőbb szintű korrupciót, amiben csak az amatőr, hétköznapi ateisták vannak lemaradva. Pár százalékkal. A többség teljes intenzitással gyakorolja!
Ez miatt nem kell nekik az örök élet, az istenhit vagy az örök élet elutasítása csak ürügy, hogy az élvezeteiket kiélhessék!
A legtöbb embernek, tehát az ateistáknak sincs tapasztalata a „tiszta, felhőtlen” ébrenlétről, mikor nem hiányzik semmi, mikor nem kell semmi, mikor nem zavar semmi, mikor nem fáj semmi, mikor csak a lét van, semmi más, mikor az ébren-lét oly teljes oly tökéletes, hogy nem törekszünk semmire – mikor az ego távol van. E tapasztalat, akárcsak egy pillanatnyi magában foglalja az örökkévalóságot.
E tapasztalat hiánya a félelem oka.
A túlvilág csak akkor izgalmas, ha azzal az Istennel vagy, akinek a megismerése tényleg egy örökkévalóság, hisz a lénye végtelen.
Ha nem vagy vele, akkor tényleg unalmas, mert akkor a megismerés tárgya csak te vagy.
"Viszont a többi napokra is szükségük van az ateistáknak, hogy világméretekben gyárthassák a fegyvereket, és gyakorolhassák a nagyüzemi és legfelsőbb szintű korrupciót, amiben csak az amatőr, hétköznapi ateisták vannak lemaradva."
1. A keresztény usa a legnagyobb fegyver gyáros a földön.
2. Az egyház is eléggé korrupt.
Miért lennének viccesek? Amúgy mi ez az ellenszenv az ateistákkal szemben?
Figyelj, én nem hiszek a tulvilagban alapjaraton. Ha van valami folytatás, akkor is teljesen más, mint, amit a vallások leírnak. Teljesen felesleges ezzel foglalkozni, az életet nem az alapján kell élni, hogy mi lesz utána, ha lesz valami egyáltalán. Nekem ez a felfogásom, nem gondolkodok ezen.. Nem tudhatjuk.
Mi az, hogy ez ürügy, hogy kiélhessük az élvezeteinket? Tanulok, dolgozok, egy nagy strapa az életem. Ezt ne általánosítsd az ateistakra.
Amúgy nem is korruptabbak, mint mások.. A fegyver téma is hülyeség. Már csak, ha a mélyen vallásos muszlim közel keleti országokra gondolunk..
"Annyira viccesek az ateisták, a haláltól is félnek de még a halál utáni élettől is félnek."
Ezt mégis miből szűrted le? Úgy ahogy van, ostobaság
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!