Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jó lesz az nekünk ha a második...

Jó lesz az nekünk ha a második vagy új földön, úgy fogunk élni, mint az angyalok a biblia szerint? Én unalmasnak gondlom az angyalok életét

Figyelt kérdés

jan. 20. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Amiről nagyon kevés információd van, arról nehézen mondhatod ki előre azt, hogy "unalmas lesz".
jan. 20. 13:12
 2/5 anonim ***** válasza:
Idéznél kérelke a Bibliából, hogy honnan tudni, hogy úgy fogunk élni, mint az angyalok?
jan. 20. 13:57
 3/5 anonim ***** válasza:

Sokszor azt álmodtam hogy tudok repülni, álmomban teljesen elhittem, hogy igaz és gyermeki boldogságban volt részem.

Sokan azt mondják hogy halálunk után kerülünk Isten közelségébe, mindent Isten szeretete jár át, és a lélek a lepergő életéből tudja meg hogy szégyenkezhet e, vagy pedig ujonghat e, hogy részt tud venni, azonosulhat e Isten szeretetével, vagy szégyeli életének részeit.

Továbbá a földre is tekinthettem, ahol fekete köd alatt éltek az emberek, nagy erőfeszitésbe tellett hogy átlássak rajta, unalmas gépiesen dolgukat intéző embereket láttam. Távolban viszont fények jöttek fel az éjszakában a földről. Odasiettem és egy embert láttam az ágyban teljes fényben és izgultam hogy megtudhassam miben segíthetek neki, hogyan kaphatok tőle valami informáciot, hogy segíthessek.

Az egész nagyon realisztikusnak tűnt álmomban, nagyot csodálkoztam amikor felébredtem.

jan. 22. 06:32
 4/5 KZitus ***** válasza:

Szia

Miért gondolod azt, hogy második új föld lesz a jövőben?

Prédikátor 1:4

" Az egyik nemzedék megy, a másik nemzedék jön, de a FÖLD ÖRÖKKÉ MEGMARAD."

Zsoltárok 104:5

"Ő szilárdította meg a földet annak alapjain; sohasem fogják elmozdítani azt a helyéről."

és

2Péter 3:13

" De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog uralkodni."

No akkor most melyik lehet igaz? Erre könnyen rájöhetünk ha kicsit utána vizsgálódunk

Szeretném fölhívni a figyelmedet a Pétertől idézettre. Ott azt mondta Péter, "várunk az ő ígérete szerint". Mikor ígért Isten ilyet?

Évszázadokkal János napjai előtt Jehova ezt mondta Ézsaiásnak: „Mert íme, új egeket és új földet teremtek, és a korábbi dolgok észbe sem jutnak, és fel sem ötlenek senkinek a szívben” Ézsaiás 65:17; 66:22. Ez a prófécia először akkor teljesedett be, amikor a hűséges zsidók visszatértek Jeruzsálembe i. e. 537-ben, a 70 éves babiloni fogság után. A visszatért zsidók egy megtisztított társadalmat alkottak, egy „új földet”, amely felett egy új kormányzat uralkodott, az ’új egek’. Péter apostol azonban a prófécia egy további beteljesedésére utalva ezt mondta: „De új egeket és új földet várunk az ő ígérete szerint, és ezekben igazságosság fog lakni” 2Péter 3:13. Jánostól most megtudjuk, hogy ez az ígéret az Úr napján teljesedik be. „A korábbi ég és a korábbi föld”, Sátán világrendszere és annak kormányzati felépítése, melyet ő és a démonai befolyásolnak, eltűnik. A gonosz, lázadó emberiség háborgó ’tengere’ is a múlté lesz. Helyébe egy új ég és egy új föld lép, vagyis egy új földi társadalom, amely felett egy új kormányzat, Isten Királysága uralkodik. "Majd láttam egy nagy fehér trónt és a rajta ülőt. Elmenekült előle a föld és az ég, és nem találtak számukra helyet." Jelenések 20:11

Isten és angyali seregei az egekben lakoznak. Ha szó szerint értelmeznénk a Péter apostol idézetet, akkor az Isten lakhelyének is meg kellene semmisülni. De miért??

jan. 22. 17:01
 5/5 KZitus ***** válasza:
...talán még annyit, az angyalok évmilliók óta élnek az égben, ők vajon miért nem találják unalmasnak ott az életet? Teljesen bizonyos, hogy a fiatal egészséges, betegség, halál, fájdalom nélküli élet itt a földön soha nem lesz unalmas. Miért gondolom így? Mert amikor fiatal az ember, vannak céljai, amit el szeretne érni, és örömmel végzi a munkáját, örölni tud keze(elméje) munkája eredményének, és nem várja azt, hogy ennek az életnek vége szakadjon egyszer! Csak a fizikailag(mentálisan) betegbeteg fiatal nem talál örömet az életében. Na ezt fogja Isten megszüntetni. Amikor Krisztus uralkodik majd az emberiség fölött, olyan király lesz, amilyennek megismerhetjük a 4 evangéliumból. Segítőkész, kedves, támogató, együttérző, igazságos....
jan. 22. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!