Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Unalmasnak erzem magam kereszt...

Unalmasnak erzem magam keresztenykent. Mas is erez igy?

Figyelt kérdés

Mar gyerekkorom ota vallasos vagyok, es gyakorlom is, ami azt jelenti, hogy komolyan is veszem, nem iszom, megtartom magam a hazassagig, nem jarok olyan helyekre pl disco ahova a többi fiatal. De igy teljesen unalmasnak erzem magam. Úgy erzem nem kellek egy fiunak se, mert velem semmit nem lehet csinalni. Latom ahogy a tobbi fiatal kieli magat én nekem meg a legnagyobb buli, hogy a kereszteny barataimmal tarsasozok... Úgy erzem mindenrol lemaradok. Nem azt mondom, tudom, hogy van a kielesnek rossz oldala is de nem kell odaig fajuljon. Egyszeruen csak szeretnék elni de ennyi szaballyal nemtudok. Probalom úgy latni a dolgokat, ahogy a fiatal lelkeszek a gyulekezetben, tényleg, ha rajuk nezek, azt latom, o nekik ez a vilag amire én vagyom, nem is hianyzik. Ok es sok mas fiatal valahogy mashogy latja Istent, teljesen betoltekeznek vele es latszik rajtuk, hogy nem is vagynak masra. De én igen, es nemtudom hogyan erthetnem úgy Istent es hogyan erezhetnem azt amit ok. Meg az is a baj, hogy nagyon ingatag vagyok a hitemben, allandoan ugral, valamikor úgy erzem hiszek, valamikor meg meg azt is megkerdojelezem magamban, hogy letezik e Isten. Minden kusza bennem.

Úgy erzem, hogy egy kulonc vagyok, kilogok a sorból, es felek az emberek csak egy unalmas lanynak tartanak. Aki nem hívő es ismer engem, csak lerendezi annyival, hogy egy fura, maradi lany. Hiszen ki az a mai vilagban aki var a hazassagig vagy meg egy sort sem kepes velem meginni. Es neha mar tenyleg én sem latom ertelmet ennek a szabalyosdinak. Hiszen nem hívő emberek is tudnak boldog parkapcsolatban elni, akkor mitol több vagy jobb egy hívő par kapcsolata?

Elszomorit, amikor latom, hogy az emberek nem azt az erteket veszik eszre bennem, amit én probalok Istenben megtalalni, hanem csak hogy uncsi vagyok.. Innentol kezdve neha mar én is unalommal nezek Istenre.

Akik ereztek ilyet, hogyan birkoztak meg vele?

2019. febr. 3. 18:37
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
10%

Felnőtt emberként el kellene gondolkodnod komolyan, hogy milyen életet szeretnél magadnak. Ha valóban hívő életet akarsz élni, akkor el kell fogadnod, hogy általában ki fogsz lógni a többiek közül.

A szűzességet megtartani a házasságig ostobaság. Úgy összekötni az életed valakivel, hogy a párkapcsolat egyik igen lényeges pontjában nem ismeritl egymást, óriási felelőtlenség.

2019. febr. 3. 18:49
 2/39 Alain Delon ***** válasza:
8%
Hagyd el ezt a vallásos sivárságot és legyél rendes ember.
2019. febr. 3. 18:56
 3/39 anonim ***** válasza:
9%
Igen, én is úgy érzem, hogy unalmas vagy.
2019. febr. 3. 18:57
 4/39 anonim ***** válasza:
82%
Mi hiányzik az életedből? Az egy éjszakás kaland? Vagy a sör?
2019. febr. 3. 18:59
 5/39 anonim ***** válasza:
94%

Azért érdemes lenne különválasztani olyan dolgokat, hogy szüzességedet megtartod a házasságig, vagy nem jársz discoba. Mert azzal nincs semmi gond, ha keresztényként elmész discoba, elmész bálba, stb..., ez teljesen elfogadható dolog. Ezeket a szabályokat nem Krisztus szabta, hanem te magadnak, vagy a gyülekezeted. Ezért teljesen felesleges betartásuk is. Jézus is elment lakodalomba, sőt amikor fogytán volt a bor, gondoskodott róla. A keresztény embernek nem kell búskomorságot fogadnia. Ha szeretnél discoba menni, akkor tedd meg nyugodtan, úgy is jól érezheti magát az ember, ha nem részegedik le.

A szüzesség már más dolog, azt valóban elvárja Isten, hogy megtartsd a házasságra. Bár lássuk be, erre a legtöbb keresztény nem képes. Mindenki olykor-olykor elbukik a kísértésben, de Krisztus képes felemelni a sárból a legbűnösebb embert is.

2019. febr. 3. 19:08
 6/39 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem Te is szeretnél úgymond 'normális' életét élni, de visszatartod magad, hogy valóban azt csináld, amit szeretnél. Az én tanácsom egyszerű : Neked is csak egy életed van, próbálj meg nem csak boldogulni hanem boldog lenni. Mert szerintem most nem vagy az.
2019. febr. 3. 19:31
 7/39 anonim ***** válasza:
29%

Kedves Kérdező,

Gondolom, 2. generációs keresztény vagy, a szüleid megtértek a bűn sötétségéből Istenhez, te pedig egyáltalán nem ismered azt a világot, amiből ők kijöttek. Ha így van, beszélj a szüleiddel, kérd meg őket arra, hogy meséljék el milyen volt a megtérés előtti életük. Egy őszinte beszélgetés sokat fog segíteni. Ne itt a gyakorin kérdezz, mert nem biztos, hogy csak jó válaszokat fogsz kapni.

A szüleid a legjobbat akarják neked, és Isten is, a szabályok nem ellened vannak, hanem érted. Nem akarják a szüleid sem, és Isten sem, hogy uncsi legyél, unalmas életed legyen, találj új hobbikat, elfoglaltságot, sporttevékenységet, amik kitöltik az életedet, és örömmel csinálsz, de ez ne a féktelen részegség, kábítószer, és/vagy az egyéjszakás "kaland" legyen.

Ezek kártékony dolgok, amelyek hamar kiégéshez vezetnek.

Ne emberek véleményére adj, sok buta ember van, nem lehet mindegyiknek tetszeni, legyen egészséges önértékelésed, amit egy Istennel való jó kapcsolat meg tud adni.

2019. febr. 3. 19:43
 8/39 A kérdező kommentje:
Es ti igazan boldogok vagytok? Nem erzitek, hogy valami hianyzik az eletetekbol? Hogy csak sodrodtok a vilaggal, es a földi celoknak éltek. Sokan tamadjak a keresztenyseget, eleve azt, ha az ember hisz Istenben.. Úgy erzitek, hogy csak annyi a sorsotok, hogy megszulettetek, leelitek az eleteteket a Földön es ennyi volt? Most tenyleg erdekel, hogy ki mit gondol, miért van ezen a vilagon. En lehet boldogtalan vagyok most, de abban sem vagyok biztos, ha kielnem magam, akkor boldogabb lennek. Inkabb csak lehet begyujtenek egy csomó fajdalmat, es mire megtalalom a ferjem, viszem oket tovabb abba a kapcsolatba. Vagy tehetem azt, hogy megovom magam tole es a kisertesekkel vivodva is, de megtartom magam. Szoval tenyleg erdekel amugy, hogy tenyleg boldog e az, aki azt mondja, én a vallasom miatt nem vagyok az.
2019. febr. 3. 19:44
 9/39 anonim ***** válasza:
Unalmasak a barátaid?
2019. febr. 3. 19:45
 10/39 anonim ***** válasza:
Nem mi mondjuk, hogy boldogtalan vagy, hanem te magad. Ha nem is szó szerint, de a kérdésedből kitűnik. Magamról nem fogok nyilvánosan beszélni, de privátban esetleg beszélgethetünk.
2019. febr. 3. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!