Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk ! Ha találkoztatok...

Tanúk ! Ha találkoztatok volna Jézussal itt a földön abban a korban mi a reakciótok?

Figyelt kérdés

Az alábbi részből kiderül hogy Ábrahámnak kétféle leszármazottai vannak az egyik csoport test szerinti őrájuk jellemző hogy hangoztatják magukról az Ábrahámtól szármanak,Istenhez tartoznak és kiválasztottak de közben fogalmuk sincs Jézus származásáról a törvényt testből akarják megcselekedni és Jézust meg akarták ölni.

A másik csoport az Ábrahám szellemi leszármazottai akik nem test szerint gondolkodnak hitben járnak, az identitás tudatuk Istentől van tisztába vannak a Szentháromság valóságával és Jézust elismerik annak aki valójában tisztelik valamint tudnak örülni az eljövetelének és mindannak amit cselekszik mint Ábrahám.

Tanúk melyik jellemző jobban rátok?

Ján 8:37 Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni, mert az én beszédemnek nincs helye nálatok.

Ján 8:38 Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok.

Ján 8:39 Felelének és mondának neki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nekik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.

Ján 8:40 Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, aki az igazságot beszéltem nektek, amelyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.

Ján 8:41 Ti a ti atyátok dolgait cselekszitek. Mondának azért neki: Mi nem paráznaságból születtünk; egy atyánk van, az Isten.

Ján 8:42 Monda azért nekik Jézus: Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem; mert nem is magamtól jöttem, hanem ő küldött engem.

Ján 8:43 Miért nem értitek az én beszédemet? Mert nem hallgatjátok az én szómat.

Ján 8:44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

Ján 8:45 Mivelhogy pedig én igazságot szólok, nem hisztek nekem.

Ján 8:46 Ki vádol engem közületek bűnnel? Ha pedig igazságot szólok: miért nem hisztek ti nekem?

Ján 8:47 Aki az Istentől van, hallgatja az Isten beszédeit; azért nem hallgatjátok ti, mert nem vagytok az Istentől valók.

Ján 8:48 Felelének azért a zsidók és mondának neki: Nem jól mondjuk-e mi, hogy te Samaritánus vagy, és ördög van benned?

Ján 8:49 Felele Jézus: Nincs énbennem ördög; hanem tisztelem az én Atyámat, és ti gyaláztok engem.

Ján 8:50 Pedig én nem keresem az én dicsőségemet: van aki keresi és megítéli.

Ján 8:51 Bizony, bizony mondom nektek, ha valaki megtartja az én beszédemet, nem lát halált soha örökké.

Ján 8:52 Mondának azért neki a zsidók: Most értettük meg, hogy ördög van benned. Ábrahám meghalt, a próféták is; és te azt mondod: Ha valaki megtartja az én beszédemet, nem kóstol halált örökké.

Ján 8:53 Avagy nagyobb vagy-e te a mi atyánknál Ábrahámnál, aki meghalt? A próféták is meghaltak: kinek állítod te magadat?

Ján 8:54 Felele Jézus: Ha én dicsőítem magamat, az én dicsőségem semmi: az én Atyám az, aki dicsőít engem, akiről ti azt mondjátok, hogy a ti Istenetek,

Ján 8:55 És nem ismeritek őt: de én ismerem őt; és ha azt mondom, hogy nem ismerem őt, hozzátok hasonlóvá, hazuggá leszek: de ismerem őt, és az ő beszédét megtartom.

Ján 8:56 Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.

Ján 8:57 Mondának azért neki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?

Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Ján 8:59 Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék.

ma 15:35
A kérdező szavazást indított:
Elismertétek volna hogy Isten fia (vagyis maga is Isten)
Megköveztétek volna, mivel azt állítja magáról hogy Isten fia vagyis Istennek mondja magát ilyen nincs csak egy Isten van.
Nem tudok dönteni még bizonytalan vagyok.
Nem szavazok mivel ezeket a válaszokat nem tudom összeegyeztetni az Őrtorony teológiájával.
1 szavazat
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!