Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Találkoztatok már súlyosabb...

Találkoztatok már súlyosabb valláskárosultakkal? Mi lett a vége a kapcsolatnak? Hogyan szakadt meg? Vagy maradtatok?

Figyelt kérdés

#vegyes tapasztalatok
tegnap 07:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Szerencsére csak itt, és az utcán (térítőkkel, elég súlyosak is voltak közöttük).
tegnap 09:36
 2/15 anonim ***** válasza:
72%

Hozzám csengettek be jehovások egyszer. Nagyon rossz embert találtak meg, mivel azóta gyűlölöm őket amióta elmondta anyám nagyobbacska koromban hogy az ovis legjobb barátom azért nem jött oviba egyszer többet mert jehovások voltak a szülei, lett egy csúnya balesete és a szülők nem járultak hozzá a vérátömlesztéshez és így elvérzett. (Persze a szülők mikor tudták hogy haldoklik hívtak valami hittérítőt aki mutogatott a 6 éves kisgyereknek fotókat más gyerekekről aki szintén mártírhalált haltak hogy felkészítse az áldozatra, mert hogy Jehova várja már)

Közöltem hogy kapnak 5 másodperc előnyt, aztán kiengedem a kutyát. Mire kiértem a kapunak a kulcsával addigra eltűntek.

tegnap 10:34
 3/15 anonim ***** válasza:
82%
Jehova tèritök csengettek mondtam kössünk üzletet. Kiparèzzàtok a kertet közben nyomhatjàtok a szöveget kiüllök egy szèkre ès hallgatom.
tegnap 10:43
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

Jártam egy ilyen fiúval.

Ami engem illet, vallásos közegben nevelkedtem, és bár a liberalizmus és szabadelvűség felé vettem az irányt, én továbbra is szép hagyománynak tartom a vallást, és a spiritualitás is megmaradt az életemben. Így fordulhatott elő, hogy valahogy megpróbáltam elfogadni egy teljesen agymosott szektás valláskárosultat.

Kb életem legtraumatikusabb 2 éve volt, de szerencsére szakítottunk. Akkor elhatároztam, hogy keresztény férfival soha többé…

tegnap 10:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy volt gimnáziumi osztálytársam győzködött rendszeresen, hogy ne járjak operába, vagy színházba, mert a Bibliában nincs utalás arra, hogy Jézus valaha is volt színházban, vagy operában.
tegnap 11:27
 6/15 A kérdező kommentje:

Hát igen. Nekem mostanában volt szerencsém egy ilyen illetőhöz. (Régebbi ismerős, aki egészen szelídnek látszik...)

Le kellett állni a kapcsolattartással mihamarabb. Iszonyú mérgező természete van, ez derült ki róla.

tegnap 12:51
 7/15 anonim ***** válasza:
65%
Jehova tanú pasinak a szeretője voltam két évig. Tanulmányoztam is a szekta tagokkal kíváncsiságból. Nagyon nem jött be az egész. Maradtam wicca.
tegnap 15:25
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Hú hozzánk vasárnap 7-8 között szoktak csengetni, gőzöm nincs, melyik vallás, mert nem hagyom, hogy végigmondják. Kb egy hónapban egyszer jönnek, mindig ugyanazok, nem tudom, miért nem veszik a lapot, hogy nálunk süket fülekre találnak.

A másik meg az egyik unokatestvérem, kiskorától mindig voltak mániái, mindenbe ennyire belebolondult, úgyhogy kvázi várható volt, hogy a vallás is sorra kerül majd. Olyan 25 éves korában jött nála, hogy szólítja Isten, azóta olyan habzó szájú bigott, hogy durva nagyon. Nem ez a sima római katolikus cucc, hanem valami szekta, vagy nem tudom milyen irányzat amit képvisel, de nem lehet megmaradni mellette. Folyamatosan térít, mindenhez csak ezen a vallásos maszlagon keresztül tud csak hozzászólni és mindenbe beledumál, mert Isten révén neki mindenhez is köze van. Már a szülei is megmondták neki, hogy ha csak téríteni bír, ne is menjen haza, de más se tudja elviselni. Engem a buszról cibált le vagy 5 éve, hogy elmondja, hogy istentelen kapcsolatban élek, és pokolra fogok jutni, de kiröhögtem, mert nála nagyobb qv@ nem volt senki középsuliban, nekem ő ne dumáljon.

tegnap 15:38
 9/15 anonim ***** válasza:
22%

2

Kedves hozzászóló.

Ennek a fele sem igaz.

Még ezt a változatát nem hallottam a vérátömlesztés elutasításának.

Áldozat felkészítés nincs, és ilyet sem mondunk, hogy " Jehova várja már".

A vérátömlseztés elutasítása nem áldozat Istennek.

Vagy te emlékszel rosszul, vagy anyukád alaposan kisarkította a történetet.

Rettenetes, hogy így adják tovább a köztudatba, és utána sem néznek, a valódi eseménynek.

Nem is csodálkozom, a gyülölködéshez elég egy félremagyarázott történet, ahelyett, hogy ismernék a valóságot.

tegnap 16:45
 10/15 kürtőskalácska ***** válasza:
100%

Volt már,hogy amikor kijöttem a templomból (vallásos vagyok én is) egy öregasszony nekem ugrott,hogy én mit képzelek,hogy bemegyek a templomba mikor ilyen Istenkáromló életet élek.

(Arra nem volt hajlandó válaszolni hogy miért nem mehetek be).

tegnap 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!