Találkoztatok már súlyosabb valláskárosultakkal? Mi lett a vége a kapcsolatnak? Hogyan szakadt meg? Vagy maradtatok?
Igen, 9-es?
A szektád oldalán is fent van, volt jehovás is megerősítette már akinek sikerült kilépnie a szektából.
Vannak rendesen mindenféle történetek, látom... én is most ráztam le óvatosan egy ilyen személyt. Elég kőkeményen igyekezett térítgetni.
Jöhetnek még válaszok! Szívesen olvasom! :)
11
A vér elutasítása nem áldozat, hanem Istentől jövő tilalom.
Ugyan olyan, mint a lopás, paráznákodás, stb tilalma. Ezek is tilosak, okkal.
Mindenki hozzáteszi a saját képzelgését, és így adják tovább.
Közben teljesen más okai vannak.
Mi pedig kapkodjuk a fejünket, hogy miket találnak ki.
Értelmezési problémáid vannak?
Nem a vér elutasítása az áldozat hanem a vér elutasításával az életeteket áldozzátok fel.
17
Sajnos te sem tájékozódtál erről, csak terjeszted amit valakitől hallottál, kitudja hányadik téves variációban.
Tévedsz, a vérelutasításával nem áldozzuk fel az életünket, mert akkor rengetegen meghaltak volna, akiket megműtenek.
Nem érted, vagy nem akarod megérteni, hogy Isten miért nem engedélyezi a vérátömlesztést, vagy bármilyen módon a vér bevitelét e testünkbe.
Ezt nevezik a "vér szentségének". Isten szemében a vér szent, minden ember vére a saját élete, azt nem veheted el, nem adhatod oda.
(1Mózes 9:5) 5 Ezenkívül számon kérem a ti lelketek vérét. Minden élő teremtmény kezéből számon kérem; az ember kezéből — minden embertől, vagyis a testvérétől — számon kérem az ember lelkét.
Isten nem tilt meg olyasmit, hogy az az ember halálát okozza.
Ő az élők Istene, nem a holtaké.
Ugyan mi haszna lenne Istennek abból, hogy az emberek haljanak meg?
Ez az Izraeliták idejében is így volt, és ezen az első században sem változtatott, ahogy sok másban sem, mint pl a paráználkodás is ugyan olyan tilos.
(Cselekedetek 15:28, 29) 28 Mert a szent szellem és mi magunk jónak találtuk, hogy semmi további terhet ne rakjunk rátok a következő szükséges dolgokon kívül: 29 tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a megfojtott állattól és a szexuális erkölcstelenségtől. Ha gondosan őrizkedtek ezektől, jól lesz dolgotok. Legyetek jó egészségben!”
(3Mózes 17:14) . . .mert az élet a vérben van. . . .
Más fordítás szerint: "mert a lelke a vérben van".
Az életedet, vagy a lelkedet, nem adhatod másnak, és te sem veheted el azt mástól.
Isten itt megemlíti, hogy jó egészségben leszünk, ha ezektől tartózkodunk, miközben betartjuk a vérrel való elrendezést is.
Itt nem csak a fulvaholt állattól kell tartózkodni, ami nincs kivéresztetve, hanem előtte magát a vért is megemlíti.
Ha nem így volna, akkor nem írná, hogy jó egészségben leszünk.
Nekem is volt komoly 4. órás műtétem és itt vagyok, nem haltam bele.
Sőt nem egy testvéremet műtötték szívvel, vagy ortopéd okokkal, stb.
Mai napig is élnek, egészségesek.
El kell keserítselek, a világon évente körülbelül 120 millió vérátömlesztést végeznek. (Ez az adat a WHO és más nemzetközi egészségügyi szervezetek statisztikáin alapul, nem hasraütöttem). Ezeknek a száma eltérhet az egyes országokban, attól függően, hogy mennyire fejlett az egészségügyi infrastruktúra, és milyen gyakoriak a balesetek, műtétek, valamint a különféle betegségek (pl. anémia, leukémia) kezelései.
A vérátömlesztés globális szükséglete évről évre nő, mivel a világ népessége és az orvosi kezelések száma is folyamatosan emelkedik.
Persze a jehovások miatt illetve olyan országokban ahol vérellátási problémák vannak, kidolgoztak vértakarékos módszereket amit írtál is, de ha mindenki megtagadná a vérátömlesztést, évente 60-70 millió ember halna meg. (ebben benne van a leukémiától kezdve az elvérzésig minden)
De egyébként nem kell statisztika ahhoz hogy valaki olyan értelmi szinten legyen hogy felfogja hogy ha elvérzés határán van valaki és nehezen csillapítható a vérzés, nincs más megoldás. Sajnos még a vérátömlesztés se segít mindig, ismerősi körben volt akinek levágta mindkét lábát a vonat, hiába volt 4 tasak vér bekötve neki egyszerre és tiszta erővel nyomták is az orvosok a tasakokat, elvérzett a műtőasztalon.
Én tényleg nem akarom bántani a hívő embereket, de azért a hülyeségnek is van határa, vallási meggyőződésből közvetve öngyilkosnak lenni kicsit durva...
"Isten nem tilt meg olyasmit, hogy az az ember halálát okozza.
Ő az élők Istene, nem a holtaké."
Akkor Isten miért úgy teremtette meg az embert hogy el tudjon vérezni?
Sakk-matt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!