Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus és Buddha egy időben...

Ha Jézus és Buddha egy időben éltek volna, és találkoztak volna, miről beszélgettek volna?

Figyelt kérdés
Ez a kép ihlette a kérdést: [link]

okt. 16. 10:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
35%
Nem tudom, pillanatnyilag azzal vagyok elfoglalva, miről beszélgettem volna Aeneasszal, ha találkoztunk volna.
okt. 16. 11:54
 2/12 anonim ***** válasza:
38%

Valahogy hasonlóan képzelem most el így elsőre ezt a beszélgetést, mint Jézus és Nikodémus:

"Bizony, bizony, mondom neked: Aki nem vízből és Szentlélekből születik, az nem megy be az Isten országába. Ami a testből születik, az test, ami a Lélekből születik, az lélek. Ne csodálkozz azon, hogy azt mondtam: újjá kell születnetek." (Jn 3, 5-7)

De persze ez csak fikció.

okt. 16. 12:30
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Zeuszról.
okt. 16. 12:36
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Szia,

Én sokkal inkább úgy képzelem, mint a Nátánáelel való találkozását Jézusnak:

"Amikor Jézus látta, hogy Nátánaél közeledik feléje, azt mondta róla: Íme, egy igazi izráelita, akiben nincsen álnokság. Nátánaél megkérdezte tőle: Honnan ismersz engem? Jézus így válaszolt neki: Mielőtt Fülöp idehívott téged, láttam, hogy a fügefa alatt voltál. Nátánaél így szólt hozzá: Mester, te vagy az Isten Fia, te vagy Izráel királya! Jézus így válaszolt neki: Mivel azt mondtam neked, hogy láttalak a fügefa alatt, hiszel? Ennél nagyobb dolgokat fogsz látni. És hozzátette: Bizony, bizony, mondom nektek: meglátjátok a megnyílt eget és az Isten angyalait, amint felszállnak, és leszállnak az Emberfiára." (János evangéliuma 1:47-51)

Üdv. Péter

okt. 16. 12:48
 5/12 anonim ***** válasza:
31%

4

Ugye csak viccnek szántad kedves Péter?

okt. 16. 13:11
 6/12 Krampusz1 ***** válasza:
40%
Azt gondolom rendszeresen találkoznak jelenleg is.
okt. 16. 13:39
 7/12 anonim ***** válasza:
19%
Hogy minden vallás hülyeség.
okt. 16. 17:42
 8/12 anonim ***** válasza:
24%

Hát ha komolyan vesszük amit tanítanak, akkor nem "rendszeresen találkoznak", hanem teljesen egyek folyamatosan.

okt. 17. 07:56
 9/12 anonim ***** válasza:
32%

Hogy miről beszélgettek volna?

A tanítási tapasztalataikról. Pl., hogy melyikük módszere mennyire válik be az adott közegben.

Nekem érdekesebb kérdés, hogy most hogyan látják az örökségük alakulását.

Mivel egylényegűek szerintem Jézus módszerébe már be voltak építve Gautama tapasztalatai

okt. 17. 08:00
 10/12 anonim ***** válasza:
42%

9

Buddha nem él, a feltámadásra vár. Akkor fogja megtudni, hogy egy "kissé" tévedett.

Nem lehetnek egy lényegűek, mivel Buddha nem az égből jött, és nem is tér oda, Jézus pedig nem kötött szövetséget vele a királyságába.

okt. 17. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!