Ha van egy ázsiai boltban pl Buddha szobor és a tulajdonos rendszeresen imádkozik előtte, megfertőzi ezzel a szoborral és a vallásgyakorlattal azokat az árukat amik a boltban eladók?
Tulajdonképpen mi tiltja?
Hol van az bárhol a Bibliában, hogy nem üzletelhettek egymással a más vallást gyakorlók?
6
Keresztényeknél gyakori az, hogy a kereszt előtt akár leborulva imádkoznak. Ez miben más mint az ha valaki egy Buddha szobor felé fordulva imádkozik Buddhához?
Természetesen nem fertőzi meg, ő egyszerűen más vallást gyakorol.
A keresztények számára Jézus Isten, így nem bűn. Az imádat pedig nyilván nem egy tárgynak szól, hanem annak, akit a tárgy jelképez, tehát Krisztusnak.
8
A Buddha szobor esetén sem a tárgyhoz imádkozik az ember pont mint a kereszt esetén sem. Ezért nem értettem, hogy milyen különbséget lát ebbe bele a 6os válaszoló.
Én nem mondtam, hogy ahhoz imádkozik. Bár a buddhizmus esetén nem teljesen értem ezt az aktust, bár az mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!