Az ateisták miért félnek ennyire az örök élettől?

Az ateisták nem hisznek a keresztények által létezőnek vélt halál utáni öröklétben. Ezért, hamis állításoddal ellentétben, nem is félünk tőle.
Nagyon önelégültnek tűnsz, ahogyan minket ateistákat vádolsz mondvacsinált érvekkel. Rajtunk kívül sok vallás tartja úgy, hogy a halál után nincs élet. Azokat is ki fogod röhögni? Ilyen pökhendi világképpel melyik isten fogad be téged szeretettel?

"Annyira viccesek az ateisták, a haláltól is félnek de még a halál utáni élettől is félnek. Egyszerűen semmi nem jó nekik, nem is tudom mit szeretnének 😂..."
Szerintem meg inkább te félsz a valós, létező élettől (és annak végétől, a haláltól), ezért találsz ki ilyen önmegnyugtató dolgokat magadnak, mint Mennyország meg Isten meg hasonlók :) Az ateisták pedig csak annyit szeretnének, hogy a hívők ne onnan fentről, a magas lóról akarják megmagyarázni, hogy miért is érzik magukat különbnek az ateistáknál. A te dolgod hogy miben hiszel, maradjon is így. Engem nem zavar, amíg nem akarod különbnek érezni magad a hited miatt.

Te az a fickó vagy aki ezt kérdezte:

"Nem én kérdeztem de jól kijönnék vele,"
Meg hiszem azt.
"Ugye tudjátok hogy ő egy halott?"
Ugye tudod hogy jézus meg pál is halott?
"Mikor meglátta hogy létezik menny és pokol szerintem menten megőrült"
Ott voltál?
"Gyűlölte Istent. "
Honnan a fenéből veszed ezt?
"Kár hogy nem gurult vissza hozzátok."
Bizony tényleg nagy kár, zseniális tudos volt.
"Nektek ő az istenetek."
Egy ateistát se ismerek aki imádkozna hozzá, vagy mindenben tökéletesnek tartaná.

Nem félek az örök élettől, hanem arról van szó, hogy az örök élet abban a formában, ahogyan a kereszténység kínálja, komolytalan számomra.
Először is, halál nélkül értelmetlen az élet. Pont az adja a motivációt, hogy az időnk véges, ezért el kell rendezni az embernek a maga dolgait, mert miután meghalt, már nincs lehetőség alkotásra.
Másodszor, a kereszténység örök élete számomra unalmas. Nem azt mondom, hogy beleőrülnék, de nekem hiányozna, hogy időnként megnézzek egy jó akciófilmet. Ami ugye a keresztény tanításokkal ellentétes az erőszakos tartalom miatt. Előbb-utóbb amúgy a keresztények is ráunnának az örök életre, mert ha már mindent megcsináltak végtelenszer, akkor nincs mit csinálni már. Ha a kedvenc életed ennéd millió évekig, egy idő után már undorodnál tőle.
Harmadszor, nem tetszik az a szolgalelkűség, ami ott zajlik. Mindenki az Istent dicséri, noha lehet, ebben a percben is éhen hal egy ember, molesztálnak egy nőt a munkahelyen, stb. Nincs JHVH-ban semmi dicsérni való.
Negyedszer, a keresztények azok, akik félnek. Ők azok, akik elmondják a bizonyságtételeikben, hogy ők nem tudják elhinni, hogy megszületünk, felnövünk, és meghalunk.
Ki fél akkor?

Hawking az utolsó könyvében ha jól emlékszem, maga írja le, hogy nem neheztel Istenre.
Egyszerűen csak nem hitt benne, mert a tudományban megtalalta a válaszokat a kérdéseire, így nem volt szüksége arra, hogy higgyen benne.
#19 voltam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!