Miért kellett Jézust keresztre feszíteni?
"Ha gondolkodni akarsz, akkor menj ateistának"
John Maisel: Isten e Jézus?
Balise Pascal fizikus, matematikus, gondolkodó:
"Kutatni kezdtem, vajon Isten nem hagyott-e magáról valami jelet a világban? Különféle, egymással ellentétes vallásokat látok, következésképpen mind hamis, kivéve egyet, amelyik nem az. Mindegyik a maga tekintélyére hivatkozva követeli, hogy higgyenek benne, és fenyegeti a hitetleneket. Ezen az alapon tehát nem hiszek bennük. Mert akárki mondhatja, kijelentheti, hogy ő próféta. Ám azt látom, hogy a keresztény vallásban beteljesedett jövendölések vannak, ezt pedig egyik sem mondhatja el magáról."
Jézus azt állította, Istentől jött. Mi igazolja őt, mit tett le az asztalra?
- kiemelkedő erkölcsi tanítás és élet
- csodák, feltámadás
- beteljesült ószövetségi szimbólumok és próféciák
Három lábon áll meg, hogy az volt, akinek mondta magát.
Hanyadik nemzedékig bűnhődhetnek a Biblia szerint az utódjaid a tetteidért?
4-5 ha jól emlékszem, szóval csak ezért kérdeztem, mert úgy éreztem ez ütközik
Plusz ami után már a jó és rossz tudás fájáról a gyümölcsöt, akkor nyilván az utódok is bűnösnek születnek, ez meg nem hangzik fernek.
Mert Jézuson keresztül senki sem született bűnösnek.
"de ettől Isten még durcás maradt"
Hát ezt nem értem.
"de ahogy Jézus kiszenvedett a kereszten, meghatódott"
Nem ő volt az egyetlen és sem az első akit keresztre feszítettek, szóval itt nem értem a logikát. De valahogy engem csak simán az emberek szenvedése meghatna, a keresztre feszítés miért szükséges?
"merthogy végül meg sem tud halni"
Akkor igazán áldozatot hozott?
"merthogy végül meg sem tud halni"
Akkor erre szokták azt mondani, hogy az örökkévalóságig egy isten vagy, de ha egy rossz hétvégét kell túlélned az már áldozat?
Nem tudom egy mindenható isten szerintem nem is tudna áldozatot hozni, mert mindent ő teremt és minden az övé.
Minden hatalom nála van.
"mit kérdezősködsz, mit kell itt gondolkodni"
"Ha gondolkodni akarsz"
LOL azt hittem ez egy fórum ahol lehet kérdezni ha már a szüleim nem akarnak erről beszélni.
"oszt' annyi, legyen elég"
Elnézést hogy merek gondolkodni te paraszt.
Ugye tudod hogy tudósokat idézgetni rendes érvek nélkül, csakis az ő véleményüket, nem sok mindent csinál?
Értem hogy mit akarsz, de úgy érzem ez inkább személyes vélemény, mint rendes érv.
"kiemelkedő erkölcsi tanítás és élet"
Igen sok jó tanítása van és rengeteg másik ami már nem állja meg a helyét már régóta.
Szóval inkább vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
"csodák, feltámadás"
Ezt elfogadnám, ha nem csak a Biblia írna a legtöbb erről.
De a Koránban is van elég csodatétel még sem abban hiszek.
"beteljesült ószövetségi szimbólumok és próféciák"
Igen amit az ószövettségben leírtak az beteljesül az újban.
Valahogy ezt nehéz elhinni amikor az újszövettség írásakor hozzáfértek a régihez.
Plusz rengeteg pontatlanság van az újszövettségben is.
"Három lábon áll meg, hogy az volt, akinek mondta magát."
Szerintem ez egy eléggé elkapkodott gondolat.
"Elnézést hogy merek gondolkodni te paraszt."
Nem engem zavar, hanem téged, hogy gondolataid vannak. Akkor meg úgysem maradsz hívő, vagyis választanod kell, gondolkodsz, vagy hiszel?
Felőlem hihetsz is, vagy lehetsz ateista is, magánügy.
A beszólásod engem nem érint, mert teljesen mindegy, hogy egy számomra ismeretlen mennyire udvarias, vagy mit gondol rólam, ezzel csak magad minősítetted, engem cseppet sem érdekel.
"Nem engem zavar, hanem téged"
Bocsi de te kezdtél el úgy viselkedni, hogy húzzak el innen.
"Akkor meg úgysem maradsz hívő, vagyis választanod kell, gondolkodsz, vagy hiszel?"
Nekem azt mondták többen is, hogy a kettő nem zárja ki egymást.
De most tényleg nem tudom, ha ennyi probléma van akkor megéri-e hinni.
"Felőlem hihetsz is, vagy lehetsz ateista is, magánügy."
Hát elméletileg aki hisz, annak segíteni kell másoknak megtalálni a hitet és megvédeni őket a pokoltól.
"A beszólásod engem nem érint, mert teljesen mindegy, hogy egy számomra ismeretlen mennyire udvarias"
Hát te kezdtél el személyeskedni meg úgy beszélni velem, mint akinek nem kellett volna idejönnie.
"mit gondol rólam, ezzel csak magad minősítetted"
Én meg azt minősítettem hogyan állsz egy emberhez aki kérdezni mer.
"engem cseppet sem érdekel"
Ha nem érdekel, akkor nem írtál volna.
Csak segíteni akartam, amikor leírtam az igazságot és nem én minősítettem, nem szokásom.
Ha neked azt mondták, hogy gondolkodva is hihetsz, akkor téged átvertek, a kettő kizárja egymást.
Mellesleg miért segítene neked bárki is, hívő, vagy ateista?
Ezzel én le is koptam, nekem sem kellett volna itt semmit sem írnom, beláto, tévedés volt, elnézést kérek érte.
Nah akkor legközelebb olvasd újra mit írsz le és gyakorold a keresztény szereteted ;)
"Mellesleg miért segítene neked bárki is, hívő, vagy ateista?"
Egy fórumon mit szokás csinálni? Emberek kérdeznek, segítséget kérnek stb...
Csak emberkedni jársz ide aztán meg ha valaki meg meri említeni hogyan viselkedsz a másikkal akkor meg:
"Ezzel én le is koptam, nekem sem kellett volna itt semmit sem írnom, beláto, tévedés volt, elnézést kérek érte."
Ez igen.
"Jézus azt állította, Istentől jött. Mi igazolja őt, mit tett le az asztalra?
>Semmi, és semmit nem tett le az asztalra. Egy túlértékelt hittérítő volt, akinek jó volt a marketingje (isten fia) ezért adták el a népnek a Jézus story-t.
- kiemelkedő erkölcsi tanítás és élet
>Jézus a haragot és a gyilkosságot egy szinte hozta, (vö Mt 5,21-22) ami nem éppen erkölcsi tanítás, sőt inkább az erkölcstelen. Most ez olyan, mintha egy bérgyilkost, és a 70 éves Marcsi nénit, aki haragszik Dezső bácsira, egy szintre hoznánk. Hülyeség.
- csodák, feltámadás
>Ezek nincsenek bizonyítva.
- beteljesült ószövetségi szimbólumok és próféciák"
>Nem teljesedett semmi. Az evangéliumírók összeollózott ószövetségi szakaszokat húztak rá Jézus történetére, amik között vannak olyanok is, amik nem is a messiási korról szólnak.
Nem csoda hogy nem érted, hiszen ez zagyvalék az egész.
Jézus kereszthalála amúgy leginkább az Ótestamentumban unos-untalan felbukkanó véráldozatok újszövetségi "parafrázisa", "magasztosabb" eszmei háttérbe helyezve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!