Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azt akarja, hogy ne...

Isten azt akarja, hogy ne legyen barátnőm és magányos legyek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy valahányszor igazán szerelembe estem - természetesen viszonzatlanul -, mindig azt éreztem, hogy az előző szerelmeimet valójában én akartam minden áron, Isten lehet, hogy egy hozzám sokkal jobban illő vagy esetleg egy sokkal nemesebb lelkű, illetve szebb lányt szánt nekem. Hát az a baj, hogy ez nem így volt soha. Isten mindig elvette őket is, nem akarta azt sem, hogy velük legyek együtt. Volt, hogy borzasztóan fájdalmas módon vette el tőlem a sors őket (pl.: megalázó helyzetben találtam magam miatt, barátság romlott meg ilyen miatt stb.).

Egyszerűen sehogy nem tudok párt találni magamnak. Ahogy magamra és magamba nézek: nem is tudnám elképzelni, hogy valaha is legyen párom. Minden szempontból undorodnék én is magamtól, utálnám magam az ellenkező nem helyében.

Lehet, hogy Istennek az az akarata, hogy ne legyen barátnőm soha és egyedül éljek?

De ebben az esetben miért nem hív el mondjuk szerzetesi hivatásra?

De minek teremtett egy ilyen lúzert Isten a világra? A szerzetesség nőtlenségi és tisztasági fogadalmának épp az a lényege, hogy valaki képes lenne romantikus (és nemi) kapcsolatot kialakítani, de a cölibátusi fogadalma miatt erről a hitéért, egy magasabb célért lemond. Nos... Én nem mondanék le róla, hisz eleve nincs miről lemondani. Életemben nem volt még párkapcsolatban részem. Vagy teremtett volna aromantikusnak és aszexuálisnak... De nem... Akkor még a viszonzatlan szerelem sem gyötörne és akkor egy tök jó, hétköznapi életem lenne ezeket teljesen nélkülözve.

Lehet, hogy ez egy büntetés a korábbi tetteimért ebben az életemben vagy esetleg bármikor, a létezésem folyamán? Mit tehettem?

tegnap 23:23
 1/5 anonim ***** válasza:
64%
Amíg Istenre fogod, addig jobb, ha nincs is.
tegnap 23:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Te mit akarsz? Mit szeretnél?

Egy kapcsolatot?

Mert ne a lányt akard! Ne birtokolni akard a csajt. Ugyanolyan, mint te. Nem egy tárgy, hanem érző lény, aki ráadásul hibázik. És egyik sem tökéletes.

Mert minden embernek, legyen az fiú vagy lány , megvan a maga baja.

De, ha a tökéleteset akarod, akkor Istent akarod. Ő pedig nem lehet a tiéd, hiszen Isten. Őt sem birtokolhatja senki, különben nem lenne Isten.

Itt szintén el kell fogadni, hogy Isten akarata talán más, mint az, amit te akarsz.

Isten pedig szabad akaratot adott az embernek.

Egykoron úgy 24 éves koromig, úgy gondolkodtam, mint te. Az ördöggel is lepaktáltam volna, hogy csajom legyen. Aztán lett. Hát volt baja, és én elfogadtam, de minden hibát elkövettem. Összeházasodtunk, gyerekeink lettek, ház, lakások, kocsik, veszekettünk, csalódtunk, és elváltunk.

Én kerestem Istent, és reméltem, hogy van, de csak a gödör legalján, drogfüggőként sóvárogva öngyilkosságra készülve fogadtam el, hogy Isten azt nem akarja, amit én akarok. Mert én birtokolni akartam az asszonyt én pedig szabad akartam lenni.

Most 36 vagyok. Nem lettem pap. Osztom az igét itt, ahol kérdeznek felőle. Így közel a 37-hez most már látom, hogy Isten engem példamutató elvált apaként akar látni, aki képes lemondani mindenéről önként és az asszonynak adni, akit egykor birtokolni akartam, tudván, hogy jó anya és a gyerekek neki az elsők. Mert Isten ezt várta tőlem, hogy ne a vagyonban és a birtoklásban találjam meg a boldogságot és főleg ne a kábítószerekben és piában, hanem az emberi kapcsolatokban. Nincs nőm, nincs párkapcsolatom.

Talán egyszer lesz, de nem sürgetem.

Megértelek, hogy tapasztalat hiányán valószínűleg furcsállod, hogy nem is akarok párkapcsolatot. Inkább úgy fogalmaznék, hogy nem erőltetem.

Ja, azért azt leírom, hogy Istent, Jézust megismerhettem. Történtek velem dolgok. Isten mutatott egy-két titkot nekem, igaz hiába is mondanám el, senki sem érti meg. De azért el szoktam mondani, ott, ahol talán egy-egy ember megérti az igazságot.

Egy arany szabály van kérdező: Tégy úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is tegyenek.

Egy főparancs van, Istent szeresd a legjobban és embertársaidat, mint saját magadat.

És sose felejtsd el, Isten mindig veled volt, van és lesz is. Kérd az áldását és , ha hozzád való a lány, akkor elmegy veled rendira, moziba, inni egy sört vagy enni egy pizzát.

Hívd el randira és beszélgessetek. Tanulj meg a lányok nyelvén kommunikálni. Figyeld a testbeszédét. Figyelj rá! Ami pedig nem akar menni, azt ne erőltesd.

Isten szeret így is. És nincs mit.

ma 00:26
 3/5 Potyondi Gergely ***** válasza:

Isten azt akarja, hogy bűntelen életet élj, és üdvözülj.

Ha mennybe jutsz, annyira boldog leszel, hogy nem azon fogsz gondolkodni, hogy "bárcsak lett volna feleségem".

Ha nagyon akarsz társat magadnak, akkor javaslom hogy keresztény társkeresőket használj.

Egyedül élni Istennel jobb, mint egy olyan társsal, aki a pokolba húz.

ma 00:26
 4/5 anonim ***** válasza:

vagy a pokolba üldöz XD

Nők... :D

ma 01:01
 5/5 A kérdező kommentje:

#3.

Miért húzna a pokolba egy lány? Miért akarják egyes vallási közösségek bemagyarázni, hogy a szerelem bűn?

Isten teremtett ellenkező neműt az embernek, mert látta, hogy nem jó neki egyedül... A szerelem Isten ajándéka. Úgy látszik erre én nem vagyok méltó valamiért.

ma 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!