Az bűn, ha nőkről nézegetek képeket?
Miért lenne bűn? Egészségtelen visszafojtani azt, amit a szervezeted (ami, ha Istenben is hiszel, hisz ő teremtette meg a szervezeted mechanizmusát) igényel. Elég nyomós ok a hormonháztartás rendbetartása érdekében a maszturbálás. Ha ezt elfojtod, komolyan egészségügyi problémáid lehetnek. Kell ez neked?
A másik dolog, én megértem, hogy valaki vallásos, viszont már a mai fejlett világban ez bizonyos mértékben szűklátókörűségre vall. Akár az ilyenféle megvonás, vagy alapvetően a bűn fogalma.
A bibliát emberek írták (az, hogy mi az igazság, azt természetesen mindenki individuálisan dönti el), hozzá kell tenni, ennyi évszázad óta át lett 15 000x formálva, írva (pontos adatot nem tudok mondani, viszont aki az akkori társadalom uralkodója volt, a hit által való manipulálás lett a legcélszerűbb fegyver, értelemszerűen azt írtak bele, amit kigondoltak, amivé formálni szerették volna a társadalmat). A legjellemzőbb példa a gyónás. Szerinted mégis mire volt jó? Egyrészt valóban megkönnyebbül az ember, márészt (és ez a vezető oka) az emberi gondolkodásmód megismerésének módjaként szolgált, hogy könnyebben menjen az esetleges manipuláció. Amíg a szerencsétlen paraszt elmondta a titkat (pl. lefeküdt a pap testvérének a lányával, lopott innen vagy onnan), addig a pap szépen felmérte a helyzetet, továbbította az információkat, majd aszerint cselekedtek a többiek, és szabták meg a szabályokat. Illetve, miért nem lehet felesége a papnak? Mert akkor örökölték volna az utódok az egyházi vagyont, ilyen egyszerű.
Érdemesebb lenne egy kicsit nyitottnak lenni, filozofikusan. Önmagában a vallás és az Istenhit teljesen jogos, de tudni kell különbséget tenni a verziók között. Mit talált ki az ember, és mi a keresztény vallás fő mondanivalója. Mert kétlem, hogy a maszturbáció megvonása.
Szóval, kérdező, természetesen nem bűn, mint az sem, ha felnőttfilmeket nézel.
Így nem fogod túlzásba vinni.
Aztán függőség is lehet belőle.
Később oda juthatsz, hogy a saját gépeden kell szűrőprogramot beállítanod és lezárnod egy 16 karakteres jelszóval, amit nem jegyezel meg, hanem elzárva tartod, magadtól fizikailag távol.
A paráznaság az bűn, ez van.
Érdekes, ha te mindenféle gondolat nélkül tudsz pu€ér nőket nézegetni... Ugye ott kezdődik, hogy az ember fia, már csak azt nézi meg, ami szerinte szép, vagy izgalmas.
Azaz rögtön nem közömbös, amit nézel.
Hacsaknem tematikusan, pl. egy szerzőtől, vagy egy korból, vagy egy művészeti irányzatból nézegeted őket, pl. tanulási szándékkel, stb. Vannak művészi értékű munkák, amelyek szemlélése, már az egyházi gyakorlatban sem bűn. Aztán vannak provokatív művészi alkotások...
Kérdés, mi volt a művész célja? Mi az üzenete, ill. van-e célja és valami mondanivalója?
Minden vasárnap irány gyónni. Micsoda fertő az már, hogy nőkről mersz képeket nézegetni.
Istenkém, de alacsony a kerítés.
# 7
"Mi ez ahhoz kèpest, hogy az egyházad egyes vezetői tolvajok és/vagy gyermekpedofilok?"
Honnan tudod, hogy a kérdező melyik egyházhoz tartozik?
Ez most komolyan érdekelne.
De csak nézegetem,semmire nem gondolok és nem nyúlok magamhoz. A Biblia szerint pedig csak a törvényes házas szex az,ami Isten számára elfogadható,ezen kívül minden szexuális tevékenység paráznaságnak számít,nem? De én nem "tevékenykedek". És persze,hogy izgató,de ha közben semmire nem gondolok,meg utána se,akkor gondolatban sem követem el a bűnt,ha jól értettem a tanítást.
Ha nekünk hazudsz az oké, ha magadnak azzal már bajok vannak.
Itt ne várj senkitől semmit mi is csak emberek vagyunk.
Az se lenne bűn, ha férfiakról nézegetnél és indulna valami, mert ez genetikailag van egyes emberekbe "kódolva".
Lehet elfojtani sokféle vágyat de általában ezt csak egy darabig lehet, vagy ha erre vágysz vonulj el a világtól egy kolostorba, vagy Kelet felé vedd az utad az ottani életforma célja pont ez.
Házasság? Ki szavatolja neked, hogy ő lesz az igazi számodra. Mondjuk gyorsan megházasodsz egy olyannal, akivel elsőre klappol minden, de a későbbiekben teljesen máshogy álltok egymáshoz. És teszed ezt azért mert már szó szerint értve tele a t.köd. Azután szenvedsz egy egész életen át, mert rosszul döntöttél, pusztán azért mert vágysz a testiségre, de a válás is bűn.
Irreális, a biológiai szükségleteket, működést teles mértékben figyelmen kivül hagyó szabályrendszerek szerint szeretnél élni, vagy tényleg el akarsz kezdeni ÉLNI? ezt neked kell eldöntened, nem itt másoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!