Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az bűn, ha nőkről nézegetek...

Az bűn, ha nőkről nézegetek képeket?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy csak képeket,nem felnőttfilmeket és nem maszturbálok rá,nem is gondolok szexuális dolgokra,tehát elvileg nem követek el bűnt sem cselekedetben,sem gondolatban,igaz? Egyszerűen csak jól esik nézni és sok időt nem töltök vele. Egyébként 21 éves vagyok,még nem volt barátnőm és úgy néz ki,hogy még egy jó ideig nem is lesz. Nem fogadtam cölibátust,csak nem jön össze. Mit gondoltok?

2016. dec. 14. 01:29
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
54%
Adok egy jó tanácsot! Növessz tököt, menj ki az utcára és ne csak nézd a csajokat, hanem szólíts is le egyet, teljesen mindegy milyen indokkal. Légy kreatív és magabiztos, elvégre mi a legrosszabb, ami történhet kapsz egy pofont vagy tökön rúgást, de legalább ha mással nem is tapasztalattal gazdagodsz.
2016. dec. 14. 16:07
 12/27 anonim ***** válasza:
66%

"De csak nézegetem,semmire nem gondolok..."

Hadd mondjam, hogy cö-cö! Legalább nekünk ne hazudj, ha magadnak próbálod is ezt bemesélni. Egy egészséges férfi szinte egyfolytában a szexre gondol. Akár bevallja, akár nem. Jószerivel nem telik el perc, hogy valamilyen formában eszébe ne jutna. Ez így természetes. Evolúció bácsi (vagy Isten) így drótozott be minket, és ez ellen nincs mit tenni.

2016. dec. 14. 16:53
 13/27 A kérdező kommentje:

Amikor azt írtam,hogy nem jutnak eszembe szexuális töltetű dolgok egy szép nő láttán,azt komolyan mondtam,nem hazudok,egyszerűen nem gondolok a szexre,nyilván tetszik a látvány,de nem gondolok semmi olyasmire.

Egyébként mi bajom lehet,ha nem nyúlok magamhoz soha? Úgyis kiürül magától.

2016. dec. 14. 17:00
 14/27 anonim ***** válasza:
Nem csodalom hogy nincs baratnod... Talan ha a vallas helyett ertelmesebb dologgal toltened az idod fordulna a kocka.
2016. dec. 14. 18:03
 15/27 A kérdező kommentje:
Csak mert Te nem vagy vallásos,még nem hülyeség. Egyébként más oka van,hogy nincs csajom.
2016. dec. 14. 18:09
 16/27 szp72 ***** válasza:
0%

Ha élőben nézegeted az sem bűn.

De ha meztelenül nézegeted, hogy szexuális izgalmakat keressél, az már valóban más megítélés alá esik.

2016. dec. 14. 19:11
 17/27 A kérdező kommentje:
De ezek aktok.
2016. dec. 14. 19:25
 18/27 anonim ***** válasza:
Igen, bajod lehet. Egészségtelen visszafojtani a természetes biológiai folyamatokat.
2016. dec. 14. 21:43
 19/27 anonim ***** válasza:

Hát egy dolog tuti: ez, amit csinálsz, nem bűn. Én egyébként keresztyén létemre is megengedőbb volnék a többi tekintetben is, nem hiszem, hogy az a cél, hogy kerüld a női szépség csodálatát, vagy a saját testeddel való szembesülést.

Nem akarlak rosszra buzdítani, de én mélyen hívőként is kicsit nevetségesnek tartom az efféle merev szemérmeskedést. Nem azért mert az elv nem szép mögötte, hanem azért, mert mániákusan követve számomra visszatetsző.

A cél persze az, amit a Biblia lefektet: hogy keresd és találd meg a neked megfelelő társat és azzal majd hűségben élj, ha lehet, holtodiglan-holtáiglan. De ezzel együtt én a kamaszkori és fiatalkori szerelmet, szexuális ébredést, a test felfedezését, a kamaszszerelmeket és első szexuális kísérletezéseket a bocsánatos bűnök közé sorolnám, még ha nem is jó túlzásba vinni őket.

Egyes egyházak túlzottan is rátelepednek a magánéletre és valami furcsa, szinte beteges módon foglalkoznak a hívek szexualitásával, annak korlátozásával.

Most nagyon profán lesz, amit mondok, de nem tudom szebben megfogalmazni, amit erről az egészről gondolok:

szerintem a mindenség örök Istene, akinek egész világ a zsámolya és aki hatalmasabb minden elképzelhetőnél, már bocsánat a kifejezésért, de nem hiszem, hogy az én pö.csömmel foglalkozik napi huszonnégy órában.

Ennél a kérdéskörnél a hitnek sokkal mélyebb dimenziói vannak, azt hiszem, amihez képest ezek a kis "bűnök" harmadlagosak.

2016. dec. 15. 02:23
 20/27 anonim ***** válasza:
31%
A Biblia - illetve a Tízparancsolat - nem tiltja sem a maszturbálást sem a képek/ filmek nézegetését. Az a parancsolat, hogy "Ne paráználkodj!" az eredeti óhéber szöveg szándékos félrefordítása. Az eredeti parancsolat így hangzott: "Ne törj házasságot!". Így már egészen más, nem?
2016. dec. 15. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!