Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten azt akarja, hogy ne...

Isten azt akarja, hogy ne legyen barátnőm és magányos legyek?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy valahányszor igazán szerelembe estem - természetesen viszonzatlanul -, mindig azt éreztem, hogy az előző szerelmeimet valójában én akartam minden áron, Isten lehet, hogy egy hozzám sokkal jobban illő vagy esetleg egy sokkal nemesebb lelkű, illetve szebb lányt szánt nekem. Hát az a baj, hogy ez nem így volt soha. Isten mindig elvette őket is, nem akarta azt sem, hogy velük legyek együtt. Volt, hogy borzasztóan fájdalmas módon vette el tőlem a sors őket (pl.: megalázó helyzetben találtam magam miatt, barátság romlott meg ilyen miatt stb.).

Egyszerűen sehogy nem tudok párt találni magamnak. Ahogy magamra és magamba nézek: nem is tudnám elképzelni, hogy valaha is legyen párom. Minden szempontból undorodnék én is magamtól, utálnám magam az ellenkező nem helyében.

Lehet, hogy Istennek az az akarata, hogy ne legyen barátnőm soha és egyedül éljek?

De ebben az esetben miért nem hív el mondjuk szerzetesi hivatásra?

De minek teremtett egy ilyen lúzert Isten a világra? A szerzetesség nőtlenségi és tisztasági fogadalmának épp az a lényege, hogy valaki képes lenne romantikus (és nemi) kapcsolatot kialakítani, de a cölibátusi fogadalma miatt erről a hitéért, egy magasabb célért lemond. Nos... Én nem mondanék le róla, hisz eleve nincs miről lemondani. Életemben nem volt még párkapcsolatban részem. Vagy teremtett volna aromantikusnak és aszexuálisnak... De nem... Akkor még a viszonzatlan szerelem sem gyötörne és akkor egy tök jó, hétköznapi életem lenne ezeket teljesen nélkülözve.

Lehet, hogy ez egy büntetés a korábbi tetteimért ebben az életemben vagy esetleg bármikor, a létezésem folyamán? Mit tehettem?

jan. 11. 23:23
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Az Isten áldjon meg téged is és bocsásson meg neked is, mert nem tudod, miket beszélsz. Fogalmad sincs, elképzelni sem tudod. De imádkozom Istenhez, hogy egyszer megéljed. És ahhoz is, hogy ne forgasd ki azt, ami meg lett törve, mert nagy vétség az, és a tükör miatt ne engem vádolj. Ha fájt, amit láttál abban, akkor az neked szólt, de ez ne az én hibám legyen vagy másé. Ha közszemlére van dobva egy ing, akkor ha felveszed, ne a másikat büntesd érte. Vállald a felelősséget, kérlek, hiszen te vettel fel.

Felismerlek, már másodszor beszélünk mi. És tudod mi fáj a legjobban? Szeretetről szólsz nekem, megintesz, hogy bennem az nincsen, mégis akkor is, úgy most is ilyen dolgokkal illetsz. Szerinted egy szerető szív címez ilyet valakinek? Ennyi idő eltelt, és még mindig így érzel, ugyan azokat kiáltod a másikra. De ez nem baráti tanács, megintés, hanem kegyetlenség, bosszú. És sajnos tapasztalom szüntelen, hogy nagyon sokan ilyenek.

Magam azt kívánom, hogy ne te nézz magadba, hanem Istenhez imádkozz, hogy feltárja neked is azt, mi honol a szívedben. Fájni fog, nagyon, ha meglátod, de még élhetsz általa.

A többit érinteni felesleges is, mert hiába írnék pár szót vagy húsz oldalt akkor sem élnéd, mert kiforgatod és nem is akarod érteni.

Az emberiség Igaz Istenének a Lelke adjon neked is mértékletes szájat, bölcs nyelvet, igaz jellemet, szelíd, értő szívet, és hozzon ki a hazugságokból, hogy végre élj!

Üdv.

jan. 15. 23:03
 22/22 anonim ***** válasza:

UI: Elnézést, az még lemaradt, hogy amit nekem címeztél a kommentedben, az első bekezdésben foglaltakat, életemben nem mondtam még ilyet senkire, nem írtam ilyet senkinek sem és nem is szándékozom, de nekem sem mondott, írt még ilyet senki sem. Felfogni sem tudod, milyen kegyetlen, gonosz, indulattal teli szív szükséges ehhez. Bocsásd meg, de ez így igaz. Amikor az ember már azt hiszi, látott sok mindent, ennél rosszabb nem lehet, mindig éri meglepetés, hogy van bizony lentebb is. Csak még meddig?

Üdv.

jan. 15. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!