Hogyan fogadják a királyságterembe a Biblia órán az először résztvevőt?
Úgy értem be kell mutatkozni?megkérdezik honnan jöttem ?
voltam már gyülekezetben?
És ha úgy döntök maradok akkor be kell térni abba a vallásban?
mi van olyankor ha már ezen túl vagyok vagyis megtértem egy másik gyülekezetbe?
És mi van ha visszautasítom a vallásba való betérést?
Szia
Igen, az emberek köszönnek és bemutatkoznak egymásnak.
Mindenkit szeretettel fogadunk, és semmi nem kötelező.
Az nem baj, ha más felekezetbe tartozol, attól még meg hallgathatsz egy nyilvános programot, és egy Biblia tanulmányozást.
Nincs azonnali "betérés". Ahhoz, hogy ide tartozz ismeretet kell szerezned. Ha nem értesz egyet, akkor nyilván nem akarsz ide tartozni.
1
Nem is gyülekezethez kell tartozni, hanem Jézus Krisztushoz.
2
Kedves Válaszoló.
Mit gondolsz, hogy miért nevezi a Biblia a gyülekezet fejének Jézus Krisztust?
Illetve mit jelent a következő ige:
(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Azért, mert a gyülekezetet ő vezeti, Isten szelleme által.
Isten népének minden időben összekellett jönniük, hogy együtt dicsőitsék Istent.
Az első keresztények is összegyültek Isten magasztalására, és azért, hogy oktatást kapjanak.
A jelenések könyve is ír arról, hogy Jézus a gyülekezetet felügyeli, és kiigazításokat végez, ha valami nem úgy működik.
2 JW tanúi nem a megtért emberek....egy sem tette az élete Úrává és Istenévé Jézus Krisztust.
Így egyikük imája sem ér célba...a Menny zárva van előttük.
Akárhogy is ragozzuk céltévesztett emberek.
4
Sajnos tévedésben vagy, mivel mi Krisztust fogadjuk el mint Isten felkent kinevezett királya.
Istenné nem tehetem, mivel nem Ő a mindenható Isten.
Az ég pedig csak azoknak van nyitva, akikkel Jézus szövetséget kötött a királyságra, a földön maradottakon. Ők lesznek Isten papjai, és királyai az embereken.
Ezeket valamiért figyelmen kívül hagyod.
Istennek soha nem volt célja embereket az égbe vinni.
A Földdel és az emberiséggel más terve van.
5
Értem én, hogy hazugságban nem tudsz írni az Igazságról...
Azt is elhiszem, hogy Te ebben jól érzed magad...de ettől még nem leszel Isten előtt megigazulva.
"Istennek soha nem volt célja embereket az égbe vinni."
Ezt a téveszmétekkel mire mentek... Itt minden ember halandó...senki nem marad a földön..
Vagy örök élet, vagy örök kárhozat...ez a tét.
Ahogy elnézem nem szereted Jézust és nem akarsz Vele élni az örökkévalóságban. Ez is egy döntés, a legrosszabb 😭
6
Ádámnak ilyesmit nem mondott, az örök élet itt a földön várt rá nem az égben. Hogy fellázadt, az nem jelenti, hogy Isten változtatott a szándékán.
Ezért határozott arról, hogy az embert megváltsa attól, ami nem volt az emberiség életének a része, vagy is a haláltól.
Az újszövetségnek az a része pedig, ami az égi életet jelenti, nem mindenkire vonatkozik, mert ez az új szövetség, a királyság szövetség.
Jézus néhányukkal szövetséget köt, hogy a földön maradottakat vezesssék el a tökéletességre az ezer éves milenium alatt.
Az Ábrahámmal kötött szövetség még most is érvényes, és azokra vonatkozik, akikkel Krisztus nem kötött szövetséget hogy Istennek legyenek papjai, és királyai.
Ezeket sajnos figyelmen kívül hagyod, pedig Krisztus erről a királyságról prédikált, mert ez oldja meg az emberiség összes problémáit, ami Ádám lázadása óta, az ember részévé vált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!