Elképzelhető, hogy a Bibliát és a Koránt valójában Loki, a csalás istene írta, azzal a céllal, hogy elfordítsa az embereket az Ázoktól és a Vánoktól?
Figyelt kérdés
ma 01:51
1/10 UlfOrmson válasza:
nem. A Közel-Keleten teljesen ismeretlen volt a germán hitvilág. Egy északi isten miért írt volna egy olyan könyvet, ami a feledés homályába sodorja őket?
2/10 anonim válasza:
Mindent elképzelhetsz. Álmodhatod azt is nappal, azt hogy Loki téged lökötté tesz, arról is álmodozhatsz.
3/10 A kérdező kommentje:
#1 Mint írtam, azért hogy eltaszítsa az embereket Ódintól és az igazi istenektől. Az volt a célja, hogy Ódint gyengítse ezáltal. Loki a bajkeverő istenség, minden rossz forrása.
De az istenek hívószava ma is megérint, nem feledtük el őket.
ma 05:28
4/10 anonim válasza:
Tehát ha igaz Istenednek vallod Lokit is, akkor te a csalás istenében hiszel, értem. Aki téged is megcsal. Értem.
5/10 A kérdező kommentje:
Nem! Én politeista vagyok! Számtalan isten létezik. Hozzám legközelebb Freyr és Freyja áll.
ma 06:45
6/10 Sanyi2025 válasza:
7/10 anonim válasza:
Valaki szóljon már neki hogy ez nem a God of war..fájdalmas szó szerint az emberi hülyeség. 6000 éves könyv oda van írva minden még a hülyékre szabva is..abban hogy ki miben hisz az meg egyéni döntés ha egyáltalán már létezik ilyen
8/10 Drakula_VAGY_Ahmed válasza:
Dehogy. Lokit lekötötték egy sziklához a fia beleivel. Hogy írta volna a Koránt meg úgy? Eleve a sivatagos tájakat kerülik a viking istenek, mert meleg nekik.
9/10 Bölcsek köve válasza:
A Bibliát ugyanúgy emberek írták, mint a Koránt.
10/10 A kérdező kommentje:
A Ragnarök mióta a bibliai események előtt történt? A Ragnarök egy jövendölés.
Az meg hogy sivatagi a tájakat kerülné, hát gondolod hogy egy isten nem bírna ki egy kis időjárásváltozást?
Mellesleg a skandinávok is járnak nyaralni a mediterrán térségbe.
Ez nem érv
ma 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!