Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám mégsem annyira...

Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?

Figyelt kérdés

Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.

Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.

Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.

Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.

De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.

2022. jan. 1. 13:21
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/119 anonim ***** válasza:
55%

"Mivel ezek nem összeegyeztethetők Jézus jellemével, ezeket nem veszem Isten igéjének a Bibliából!"

Azt hittem a kereszténység nem a te személyedre van szabva, vagy tévedek ?

És nem úgy van hogy a Biblia szerint a feleségnek engedelmeskednie kell a férjének ??

Ha minden ami nem összeegyeztethető Jézus jellemével elvetsz akkor miért van benne a Bibliában ??

2022. jan. 1. 22:06
 52/119 anonim ***** válasza:

Hitem tárgya nem egy könyv hanem Krisztus.

It is surely a strange apologetic that says faith in Christ is all you need for salvation; and then says, you have no right to your faith in Christ unless you believe that the Bible is without error.

--Francis L. Patton

2022. jan. 1. 22:12
 53/119 anonim ***** válasza:

Frederic Farrar 19. századi anglikán teológus biblia értelmezése áll közel hozzám.

The Bible: Its meaning and supremacy (1897)

[link]

2022. jan. 1. 22:14
 54/119 anonim ***** válasza:
65%

"Mivel ezek nem összeegyeztethetők Jézus jellemével, ezeket nem veszem Isten igéjének a Bibliából!"

Ja hogy te nem veszed figyelembe a Bibliából a kínos részeket :) És akkor ezek hogy kerültek a Bibliába? Nyilván hamisítás útján igaz? Akkor ilyen alapon az is lehet hazugság hogy Jézus maga Isten vagy hogy meghalt a kereszten vagy báemi a Bibliából. Ezzel a kijelentéseddel lenulláztad a Biblia hitelességét.

2022. jan. 1. 22:15
 55/119 anonim ***** válasza:
6%

#52:

Nézd, abban hiszel amiben csak akarsz. Az Iszlám vallásszabadságot biztosít, így én nem akarlak meggyőzni téged semmiről sem.

De én tanúsítom hogy Allahon kívül nincs más Isten, és Mohammed Isten küldötte volt.

Nem támadd az Iszlámot, amelyet mi Isten igaz vallásának tekintünk.

2022. jan. 1. 22:15
 56/119 anonim ***** válasza:
90%
Nem támadom, csupán azt, hogy a muszlimok magukat felsőbbrendűnek képzelik a "nem igazhitűekhez" képest és ezt társadalmaikban érvényesítik is. Bármely erőszakot a vallás nevében, elítélek.
2022. jan. 1. 22:18
 57/119 anonim ***** válasza:
6%

"Hitem tárgya nem egy könyv hanem Krisztus."

És milyen keresztény forrásból ismered meg Krisztust te észlény ha nem

a Bibliából? Te konkrétan saját kényed kedved szerint válogatsz a Biblia versei között :))))

Egyébként keresztények szerint Jézus maga Isten. Szintén keresztények szerint az Ószövetség Isteni kinyilatkoztatás. Ez alapján akkor keresztény logika szerint az Ószövetséget Jézus írta, tehát Jézus parancsolta meg hogy öld meg a gyereked ha másban akar hinni és hogy irtsd ki a más vallásuakat.

2022. jan. 1. 22:20
 58/119 anonim ***** válasza:
59%

#56:

Az Iszlám tanításának lényege, hogy tegyél jót az egész társadalom jobbá tételére. Nem a megkülönböztetés az Iszlám lényege.

Én azt gondolom, hogy sok országban összemossák a politikát az Iszlámmal.

2022. jan. 1. 22:26
 59/119 anonim ***** válasza:
91%
...mivel az iszlám az élet ÖSSZES területét szabályozza, ezért ez nem csoda.
2022. jan. 1. 22:29
 60/119 anonim ***** válasza:

#59:

Viszont a mindenkori politikai rendszerek NEM az Iszlám elveinek megfelelően működnek sok esetben.

2022. jan. 1. 22:31
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!