Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?
Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.
Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.
Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.
Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.
De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.
#41:
Egyébként ha már felvetetted, például igen Mohammed (béke legyen Vele) kiváló jelleme miatt is volt hiteles az emberek között. Adtak a szavára, hiszen sohasem csapott be senkit sem. Életével és cselekedeteivel példát mutatott mindannyiunk számára.
De engedd meg hogy visszakérdezzek: no és mi a bizonyítékod arra nézve, hogy a keresztény tanítás az igaz ? Példának okáért, hogy Pál apostol igazat mondott ?
Legelőszöris azért kérdeztelek meg, hogy mivel bizonyítod, hogy Mohamed valóban Isten akaratát közvetítette, mert tudtam, hogy ezt nem fogod tudni bizonyítani.
Tehát, ha a muszlimoknak szívük joga elhinni, amit Mohamed mondott, de ahhoz nincs joguk, hogy hátrányosan megkülönböztessék a nem muszlimokat. Márpedig Mohamed ezt tanította, sőt ölt is a vallása nevében. Azért bírálom Mohamedet, mert Isten üzenetének közvetítője, ne öljön, ne fosztogasson és nem kínoztasson. Téged minősít, ha mégis hitelesnek tartod őt.
Geert Wilders: Halállistán 87. oldal
„A szunna egy további része a szíra, azaz Mohamed életrajza, amelyet Ibn Iszhák jegyzett le.”
Mohamed életének hiteles forrásából idéztem a 32. hozzászólásban, melyből kiderül, hogy Mohamed embereket fosztogatott, ölt, kínoztatott. Te minderre azt mondtad, hogy hazugság.
Folyt.
#43:
Halálosan unalmas keresztényekkel beszélgetni, mert mindig ugyanazokat fújjátok.
"melyből kiderül, hogy Mohamed embereket fosztogatott, ölt, kínoztatott. Te minderre azt mondtad, hogy hazugság"
Igen, ez így ebben a formában hazugság. Mivel Prófétánk (béke legyen Vele) hadban állt a bálványimádókkal, így igen egy háborúban történnek halálesetek, vagy akár halálos ítéletek azoknak akik súlyosan törvényt szegnek, de ahogyan ezt előadod ez hazugság.
De mi van akkor ha a bibliai Pál nem mondott igazat, és amiket állít hazugságok ? Mi van akkor ha az egész szentháromságtan egy kitalált dolog ?
Folyt.
No, tehát az én indokom, hogy miért nem tartom Mohamedet Isten hiteles prófétájának, az élete és viselkedése, amit fentebb kifejtettem.
Jézus is azt állította Istentől származnak a tanításai, sőt mi több maga Isten.
Mi hitelesíti Jézust?
- kiemelkedő szellemiségű tanítás (aranyszabály: szeresd felebarátodat mint magadat)
⃰Megjegyzem, hogy Jézus tanításaiban nem szerepel a nők hátrányos megkülönböztetése, semmi ilyesmiről nem tanított
- kiemelkedő életvitel, nem ölt, nem bántott senkit
- csodákat tett, és feltámadt a halálból
- ószövetségi próféciákat és szimbólumokat teljesített be.
Ezen 3 érv együttesen elég komolyan alátámasztják Jézust, még azt is amit magáról állított: hogy Isten.
Ha a 3 közül a legutolsónak (ószövetségi próféciák) részletesen utánajársz, ajánlott olvasmány: Dér Katalin: Próféciák a Messiásról, kellő érvet találsz a kereszténység igazsága mellett. Nem pusztán Jézus Messiási volta, hanem kifejezetten amellett találsz az Ószövetségben előképeket, hogy áldozatával megváltja a benne hívőket.
A feltámadás mellett szóló érv az üres sír, ellenfelei nem tudtak holttestet felmutatni. És a tanítványok és egyéb emberek beszámolói arról, hogy találkoztak a feltámadt Krisztussal. Mi magyarázhatta, hogy ilyen képtelenséget állítsanak, amiért aztán mártírhalál járt (12-ből 11-et kivégeztek), ha nem tényleg találkoztak vele?
Persze úgy is ítélheted, hogy számodra mindezek nem elegendő bizonyítékok. Én nem kényszerítek senkit, hogy térjen át kereszténységre. Nem is tanított ilyet Jézus (ellentétben Mohameddel!).
Az aranyszabályt követem, vagyis mindenki egyformán a felebarátom.
Folyt.
"Legelőszöris azért kérdeztelek meg, hogy mivel bizonyítod, hogy Mohamed valóban Isten akaratát közvetítette, mert tudtam, hogy ezt nem fogod tudni bizonyítani."
Én mindig azt mondom a keresztényeknek hogy hasonlítsák össze a Koránt a Bibliával. Azt fogjátok látni hogy a Korán fényévekkel logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb mint a Biblia.
"Tehát, ha a muszlimoknak szívük joga elhinni, amit Mohamed mondott, de ahhoz nincs joguk, hogy hátrányosan megkülönböztessék a nem muszlimokat. Márpedig Mohamed ezt tanította, sőt ölt is a vallása nevében."
Ez egy hazugság. Nem tanít ilyet az iszlám Mohamed próféta pedig senkit nem ölt meg a vallás nevében.
"Azért bírálom Mohamedet, mert Isten üzenetének közvetítője, ne öljön, ne fosztogasson és nem kínoztasson. Téged minősít, ha mégis hitelesnek tartod őt."
Akkor te a saját Bibliádat sem ismerd :) A Bibliában számos vers felszólít arra hogy öld meg a más vallásúakat. Sőt, a Biblia azt írja a saját gyeremeked is meg kell ölnöd ha másvallást akar követni. Ezt nem tudtad? Akkor most megatagadod a keresztény hited? Csak mert azt írtad ezek elfogadhatatlanok számodra, de a Biblia ezt parancsolja.
"Geert Wilders: Halállistán 87. oldal"
Geert Wilders egy szélsőséges iszlámellenes hazug politikus. Te mint keresztény egy ilyen embertől idézel?
"Mohamed életének hiteles forrásából idéztem a 32. hozzászólásban, melyből kiderül, hogy Mohamed embereket fosztogatott, ölt, kínoztatott. Te minderre azt mondtad, hogy hazugság."
Ez természetesen hazugság.
Már fentebb írtam, hogy az Ószövetségben volt kódolva Jézus megváltó munkája. Tehát ez nem lehetett Pál kitalációja. Pál írásai és az evangéliumok nincsenek ellentmondásban. Pál és Jézus ugyanazt hirdették: hinni Jézusban, és felebaráti szeretet.
Hiszek a Biblia isteni ihletettségében, és hogy Isten igéjét tartalmazza. De nem vallom azt, hogy minden szava és gondolata egyformán ihletett. Kiemelkedően fontosak Jézus tanításai, ami azzal összhangban van, az Isten igéje. Pál tanításainak túlnyomó része ez alapján szintén Isten igéje, és rendkívül hasznos.
Örülök hogy ilyen jól elszórakoztatod magadat ezekkel a hazugságokkal.
Mohammed (béke legyen Vele) sohasem mondta hogy bárkit kényszeríteni kellene hogy térjen át az Iszlámra. Elhiszem hogy a forrásaid ezt hazudják, de ne hidd el nekik.
Tudom hogy Jézus (béke legyen Vele) számos csodát tett, de ezeket a csodákat kizárólag Kegyelmes Allah révén tudta megtenni.
Nem vagyok keresztény, de tiszta véletlenül nem az van a Bibliában, hogy a nőnek engedelmeskednie kell a férjének ??
Csak mert a feleségem keresztény, most kérdeztem, és azt mondta hogy így van.
"kiemelkedő szellemiségű tanítás (aranyszabály: szeresd felebarátodat mint magadat)"
Nagyon jó hogy a végtelenségig ismétled magadat, de már mondtam hogy az Iszlámban is hasonlóképpen van.
Folyt. :D
"Akkor te a saját Bibliádat sem ismerd :) A Bibliában számos vers felszólít arra hogy öld meg a más vallásúakat. Sőt, a Biblia azt írja a saját gyeremeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni. "
Mivel ezek nem összeegyeztethetők Jézus jellemével, ezeket nem veszem Isten igéjének a Bibliából!
Jézus:
"Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek; és ezek azok, a melyek bizonyságot tesznek rólam."
Az Ószövetségből azok a fontos részek, amik Jézusra utalnak.
Lzkács 24,26
24,26 Avagy nem ezeket kellett-é szenvedni a Krisztusnak, és úgy menni be az ő dicsőségébe?
24,27 És elkezdvén Mózestől és minden prófétáktól fogva, magyarázza vala nékik minden írásokban, a mik ő felőle megirattak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!