Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?
Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.
Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.
Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.
Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.
De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.
Az első hazugságodat láthatod hogy megcáfoltam. Persze nincs benned gerinc hogy elismerd és bocsánatot kérj. Akkor nézzük ezt a hazugságod. Azt állítod a Korán a más vallásuak legyilkolására ad parancsot. Elsőként nézzük meg mit ír a Korán a vallászabadságról:
2/256 Nincs kényszer a vallásban!
13/40 a te feladatod csupán az igehirdetés. A mi feladatunk a számonkérés.
50/ 45 Te nem kényszerítheted őket. Intsd csak a Koránnal azt, aki féli a fenyegetésemet!
5/54 Ti hívők! Aki eltántorodik közületek a vallásától, az az ő dolga.
10/99 Ha a te Urad úgy akarta volna, akkor mindenki hívő lett volna, aki csak a földön van. Vajon kényszeríteni akarod, ó Mohamed, az embereket, hogy higgyenek?
109 Mondd: "Ti hitetlenek! Nem szolgálom azt, akit ti szolgáltok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. És én sem szolgálom azt, akit ti szolgáltatok, és ti sem szolgáljátok azt, akit én szolgálok. A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."
Ezekből egyértelműen kiderül hogy az iszlám vallásszabadságot biztosít. Egyértelműen leírja hogy nincs kényszer a vallásban, mindenki saját dolga hogy miben hisz. Nem kényszerthető erőszakkal. Ehhez képest te azt hazudtad hogy erőszakkal kényszerít az iszlám.
Aztán nézzük meg mit ír a Korán, hogy kik ellen kell harcolni:
9/12-13 Ha megszegik esküvésüket azt követően hogy szerződést kötöttek és támadják a vallásotokat, abban az esetben harcoljatok a hitetlenség vezetői ellen. Talán így abbahagyják. Talán nem akartok harcolni egy olyan nép ellen amely megszegte az esküjét és a Küldött kiűzésén fáradozott. És ők voltak azok, akik az első alkalommal kezdték ellenetek a támadást.
2/190 Harcoljatok hát Allah Útján azok ellen akik veletek harcba szálltak. Ám ne lépjétek át a megszabott határokat!
2/193 Ám ha abbahagyják akkor ne legyen ellenségeskedés.
2/194 És ha valaki rátok támad akkor támadjatok ti is úgy őrá, ahogyan ő támadott rátok.
Ezekből a versekből egyéertelműen kiderül hogy csak önvédelem esetén megengedett a harc.
Egyébként pedig kedvesen és igazságosan kell viszonyulni a más vallásuakhoz:
68/8 Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat.
Ebben a hadiszban pedig részletezve van hogy mi tilos még háború esetén is: „Ne csonkítsátok meg az ellenség holttestét, ne öljétek meg a gyermekeket, sem az időseket, sem a nőket! Ne vágjátok ki és ne égessétek fel a pálmafákat, s egyetlen gyümölcsfát sem! Ne öljétek le a jószágot - teheneket, tevéket, birkákat -, csak annyit amennyi élelmezésetekhez szükséges! Ha olyan embereket találtok, akik kolostorok mélyén imádkoznak, hagyjátok békében őket!”
Tehát az iszlám tiltja a civilek bántalmzását, de még egy fa kivágását sem engedélyezi.
Aztán nézzük a történelmi hátteret. Mohamed próféta Mekkában kezdte a prófétaságát, de a politeista városvezetés egyre ellenségesebb volt a muszlimokkal majd gyiliolni kezdte őket és végül menekülniük kellett a városból mindenüket hártahagyva. Az üldözés ekkor sem ért véget mert távoli vidékekre is elmentek a politeisták a muszlimok után és többször hadsereggel támadtak Medinára ami befogadta a muszlimokat. Több csata megvívására kényszerültek a muszlimok, ezekre vonatkoznak az általad idézett versek, és végül gyöztesen kerültek ki. Mekkát kardcsapás nélkül foglalták el a muszlimok és az egész városnak megbocsátot Mohamed próféta. Ehhez képeste azt hazudod hogy a Korán szerint mindenkitmeg kell ölni.
Keresztények esetében pedig az történt hogy Mohamed próféta követet küldött a gaszanida keresztényekhez akik megölték a követet. Bizán pedig aki a kor nagyhatalma és az ő hűberese volt a gaszanida állam, hadsereget küldött a muszlimok ellen, ahelyett hogy megpróbálta volna rendezni ezt a barbár tettet. Tehát mindékt esetben a muszlimokat érte támadás szóval a történelmi háttér is igazolja hogy önvédelem volt.
Ajánlok figyelmedbe két történelmi dokumentumot. Az egyika Medinai Alkotmámy ami garantálja a Medinában élő vallási csoportok jogait és vallásszabadságot ad nekik. A másik pedig Mohamed próféta levele egy keresztény közösséghez amiben biztosítja a keresztények jogait. Ennek szövege itt olvasható magyarul is:
Ez bőven elég bizonyíték hogy megcáfolja a hazugságaidat.
"Ez bőven elég bizonyíték hogy megcáfolja a hazugságaidat."
Akkor a Korán a hazugság, mert abból idéztem neked :)
Világosan írja, hogy harcolni kell, a megfutamodó ellenséget üldözni kell és lemészárolni, embereket lefejezni, ujjaikat levágni. Az összes idézet a Koránból volt, olvasd el majd te is egyszer azt a könyvet.
"112, en elhiszem hogy ilyen nemes dolgok is vannak a Koranban. Viszont arra is kivancsi lennek, hogy mi van azokkal az idezetekkel, amiket a 109 idezett? Azokra mi a muszlim allaspont magyarazata?"
Pontosan ezekre adtam magyarázatot. Azok a versek háborúra vonatkoznak, azon belül is többségében csatákra. A keresztény hozzászoló pedig kiragadta ezeket és hazug módon úgy próbálta meg beállítani mintha azok általánosságban lennének érvényesek. Nagyon nem mindegy hogy csatában mondod hogy öljétek meg az ellenséget vagy általánosságban. A Korán az előbbit írja, a keresztény válaszoló meg azt akarja behazudni hogy általánosságban. De semmi gond, akkor nézzük egyenként:
Korán (2:191-193): „És öljétek meg őket bárhol is találtok rájuk, űzzétek ki őket, ahogy ők űztek ki titeket. A zaklatás rosszabb az Öldöklésnél. S ne harcoljatok a Sérthetetlen Szentélynél, amíg ott rátok nem törnek. S ha rátok törtek, hát öljétek le őket. Eképpen részesülnek a hitetlenek. S ha ők felhagynak (szándékukkal), hát lám' Allah Megbocsájtó, Könyörületes. S öljetek őket addig, hogy ne legyen több zaklatás, s hogy a vallás Allahé legyen. Ha felhagytak (szándékukkal), hát ne legyen ellenségeskedés, csak azokkal kik gonosztevők.”
Idézi a 191 és 192-es verseket, de aljas módon nem idézi a 190-es verset, mert abból kiderül hogy azok ellen kell harcolni akik a muszlimokra támadtak és még tiltás is van hogy ne a muszlimok legyenek a támadok. Gondolom látod mennyire aljas módszer amit ezek a keresztények alkalmaznak.
2/190 Harcoljatok Allah útján azok ellen, akik ellenetek harcolnak, de ne támadjatok rájuk, Allah nem szereti a bántalmazókat.
Kövekező:
Korán (2:216): „Megíratott néktek a harc, s ez gyűlöletes néktek. Megesik, hogy gyűlöltök valamit, s ez jó néktek megesik, hogy szerettek valamit, s ez bűn néktek. Allah tudja, s ti nem tudjátok. ”
Muszlimok számára kötelező a haza védelme. Sokan nem szívesen veszek részt háborúban mert az életüket kockáztatják, de aki életét veszíti hazája védelmében az az iszlám szerint hősi halott.
"Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.”
Ugyanaz. Aki életét áldozza a hazája, közössége védelmében a túlvilágon nagy jutalomban részesül.
Következő:
Korán (4:74): „Hadd harcoljanak Allah útján azok, kik feláldozzák az evilági életet a Túlvilágért. S ki Allah útján harcol, akár megölettetik, akár győzedelmeskedik, hát Mi juttatni fogunk néki hatalmas bért.”
Szintén idézi egy verst de aljas módon nem idézi a következő 75-ös verset amiben kiderül a muszlimokat üldözők ellen kell harcolni akik elüldözték a muszlimokat Mekkából.
4/75 Vajon miért nem harcoltok Allah útján és azokért a férfiakért, nőkért és gyermekekért, akiket gyengeségük miatt elnyomnak, s akik azt mondják: "Urunk! Vigyél ki minket ebből a városból, amelynek gonoszak a lakói, s rendelj nékünk magadtól gyámolítót, s rendelj nékünk magadtól segítőt!"
Következő:
Korán (4:89): „Azt szeretnék, ha tagadnátok, ahogy ők tagadtak, s hogy legyetek (vélük) egy szinten. Hát ne vegyétek közülük patrónust, míg meg nem menekülnek Allah útján. S ha megfordulnak, hát vegyétek őket, öljétek le őket bárhol is találjátok őket, s ne vegyetek közülük patrónust, sem pártfogót.”
Itt aljas módon lehagyta a vers elejét, ami így szól: 4/89 A képmutatók (akik azt mondják, hogy ők muszlimok, holott, ők nem muszlimok, hanem, csak játsszák, hogy alattomosan el tudjanak bánni a muszlimokkal) azt szeretnék, ha tagadók lennétek....
Tehát kiderül hogy azokrol van szó akik muszlimnak adják ki magukat de valójában ártani akarnak a muszlimoknak. Mai szóhasználattal ezek a kémek. Rájuk figyelmeztet a Korán.
Következő:
Korán (8:12): „Sugallá Urad az angyaloknak; (mondván): Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra.”
Csatára vonatkozik és szintén kiderülne hogy önvédelemről van szó ha idézte volna a 15-ös verset: 8/15 Ti hívők! Ha találkoztok a tagadókkal, amint ellenetek nyomulnak, ne fordítsátok a hátatokat nekik!
Láthatod hogy a keresztény válaszoló szándékosan nem idézi a megelőző vagy következő verseket mert akkor kiderül hogy hazudot, de volt hogy még a konkrét versből is kihagyott részt. Sajnos ez az aljas hazug hozzáállás gyakori keresztényeknél. Hiába írjuk le ezerszer mi muszlimiok ezt amit én is, a keresztények továbbta is hazudoznak.
114-es, kell még magyarázat vagy sikerült eldönteni ki mond igazat és ki hazudik?
Ennél azért többet idéztem és továbbra se csak önvédelemről szól, hanem bosszúról, a menekülők üldözéséről.
Egyébként az érdeklődők itt találnak még nagyon sok hasonló verset:
"Ebben mi a rosszindulat és a tudatlanság? Szó szerint idéztem a Bibliából és elég egyértelműek a versek."
Magad adtad meg a választ pár sorral lejjebb:
"Minek vizsgálni a történelmi és szöveg környezetet? :) Ezt komolyan kérdezed? :) Talán azért mert kiragadott verseket ki lehet forgatni valós jelentésükből, a történelmi háttér pedig plusz infót ad az eseményekről."
Ezt te írtad, a Bibliára mégsem alkalmazod. Egyértelműen a kettősmérce.
A tudatlanságod már ott meglátszik, hogy Ezékiel látomását is idézted, ami Jeruzsálem pusztulásáról szól. Nyilvánvaló, hogy igazából nem ismered a szöveget és tudom is, hogy nem ismered. Egyébként, már maga az, hogy az Ószövetségből idézgetve próbálod bizonyítani, hogy a kereszténységnek nem a központi eleme a szeretet, jelzi, hogy nem érted a kereszténységet.
A rosszindulat pedig nálad már ott elkezdődik, hogy még annyit sem vagy hajlandó elfogadni, hogy a kereszténység a szeretet vallása, mert már ez az elgondolás is sérti az egódat, tehát kénytelen voltál nekem beszólni, hiába nem támadtam az iszlámot, hanem általánoságban inkább védtem a követőit. Ezzel gyakorlatilag még azzal is szembementél, amit az iszlámról vallasz. Te támadtál, nem én, ebben semmi önvédelem nem volt. Hol van nálad a békére törekvés? Sehol.
A más vallásúakkal a békére törekvés mellett érvelsz folyton, holott nálad ebből semmi nem látszik.
"Nincs kényszer a vallásban!"
"a te feladatod csupán az igehirdetés. A mi feladatunk a számonkérés."
"Te nem kényszerítheted őket. Intsd csak a Koránnal azt, aki féli a fenyegetésemet!"
"A vallásotok a tiétek, és nekem az enyém."
"Ám ha abbahagyják akkor ne legyen ellenségeskedés."
"Allah nem tilt el benneteket azoktól, akik nem harcolnak ellenetek a vallás miatt, és nem űznek ki benneteket lakhelyeitekről, hogy jól bánjatok és igazságosak legyetek velük. Allah bizony szereti az igazságosakat."
"Ti hívők! Aki eltántorodik közületek a vallásától, az az ő dolga."
"Ha a te Urad úgy akarta volna, akkor mindenki hívő lett volna, aki csak a földön van. Vajon kényszeríteni akarod, ó Mohamed, az embereket, hogy higgyenek?"
Azt állítod így gondolsz az iszlámra, mégis bort iszol és vizet prédikálsz.
"Ne vitázzatok az Írás Népével, csak a legszebb érvekkel, kivéve azokkal, kik bűnbe estek közülük. Mondjátok: „Hiszünk abban, mi kinyilatkoztatott nekünk és mi kinyilatkoztatott nektek. Istenünk és Istenetek Egy és mi Neki vetjük alá magunkat (Benne vagyunk Muszlimok).” 29:46
"Ezt te írtad, a Bibliára mégsem alkalmazod. Egyértelműen a kettősmérce."
Azt is írtam hogy nyugodtan megmayarázhatjátok hogy az általam idézet Bibliai versek milyen kontextusban állják meg a helyüket. Például:
1, A Biblia számtalanszor szólít fel más népek kiirtására. Szerinted milyen kontextusban elfogadható egy teljes nép kiirtása emberek által?
2, A Bibiblia azt írja, irgalom nélkül gyilkolj le gyerekeket és nőket. Szerinted milyen kontextusban elfogadható gyerekek és nők tömeges legyilkolása?
3, A Bibiblia azt írja az aranyborjús eset után Mózes 3 ezer zsidót öletett meg. Szerinted milyen kontextusban elfogadható 3 ezer ember legyilkolása csak mert más vallást akart követni?
4, A Biblia azt írja öld meg a saját gyeremeked ha más vallást akar követni. Szerinted milyen kontextusban elfogadható hogy valaki megölje a saját gyermekét mert az más vallást követne?
És még reggelig sorolhatnám.
"A tudatlanságod már ott meglátszik, hogy Ezékiel látomását is idézted, ami Jeruzsálem pusztulásáról szól."
Hozhatok helyette más verset ha gondolod. A Biblia tele van népirtásra felszólító verssel.
"Egyébként, már maga az, hogy az Ószövetségből idézgetve próbálod bizonyítani, hogy a kereszténységnek nem a központi eleme a szeretet, jelzi, hogy nem érted a kereszténységet."
Az Ószövetség a keresztény Biblia része és keresztények szerint az Ószövetség Isten szava, tehát nyugodtan idézhetek az Ószövetségből.
"A rosszindulat pedig nálad már ott elkezdődik, hogy még annyit sem vagy hajlandó elfogadni, hogy a kereszténység a szeretet vallása, mert már ez az elgondolás is sérti az egódat, tehát kénytelen voltál nekem beszólni, hiába nem támadtam az iszlámot, hanem általánoságban inkább védtem a követőit."
Mivel szóltam be neked? A kereszténység pedig nem a szertet vallása. Ez enm rosszulindulat részemről hanem tény. Fényévekre van attól, ahogy azt az általam mutatott Bibliai versek bizonyítják.
"Ezzel gyakorlatilag még azzal is szembementél, amit az iszlámról vallasz. Te támadtál, nem én, ebben semmi önvédelem nem volt. Hol van nálad a békére törekvés? Sehol."
Sajnos nem tudom miről beszélsz. Én nem tégad támadlak hanem beszélgetünk. Azt sem tudom mit vettél támadásnak? Melyik hozzászolásomra gondolsz?
"A más vallásúakkal a békére törekvés mellett érvelsz folyton, holott nálad ebből semmi nem látszik."
Ha én leírom hogy a Bibliát meghamisították akkor ezzel megszegem a békére törekvést? :) Én az igazat írom a kereszténységről és az iszlámról is. Ez nem mondható el a keresztényekről, lásd fentebb.
"Azt állítod így gondolsz az iszlámra, mégis bort iszol és vizet prédikálsz."
Kényszerítettem bárkit is arra hogy legyen muszlim? :) Mindenki szíve joga eldönteni hogy miben hisz. Aztán majd mindenki Isten előtt számot ad midenről és viseli a következményeit.
"Ne vitázzatok az Írás Népével, csak a legszebb érvekkel,"
Ezt elismerem hogy jogos. Néha előfordul hogy nem a legkedvesebben reagálok egy-egy sengem ért sértésre vagy hazugságra. De ez még nagyon kevés ahhoz hogy azzal vádolj amit itt leírtál.
„Hiszünk abban, mi kinyilatkoztatott nekünk és mi kinyilatkoztatott nektek. Istenünk és Istenetek Egy és mi Neki vetjük alá magunkat "
Remélem nem azt akarod mondani ezzel hogy nekünk muszlimoknak hinnünk kellene a jelenlegi Bibliába mert nem így van. Nagyon nem. Igaz a Biblia tartalmaz sok igazságot, de tele van hamisítással, mint az a négy pont is amitket felsoroltam, és általánosságban vállalhatatlan. A Korán egyéretlműen közli hogy a Bibliát meghamisítoták. Nyilván az általad idézatt versben a Korán az eredeti Bibliára érti és a szentháromság nélküli egyistenhitre írja hogy Istenünk egy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!