Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?
Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.
Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.
Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.
Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.
De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.
A bosszúban semmi önvédelem nincs, ne hazudj. Egyébként minek vizsgálni a történelmi és szöveg környezetet? Te is kiragadtál verseket a Bibliából. Én csak bemutattam, hogy a Korán semmivel se jobb, sőt...
Egyébként alig 1-2 idézett vers szól az állítólagos "önvédelemről", ami egyébként bosszúba csap át, a többi nem. Azok csak egyszerűen a "békés" iszlámról szólnak.
"Akkor idézd légy szíves, forráshellyel együtt."
Ha idézem mindet forráshellyel beismered hogy hazudoztál és hajlandó vagy bocsánatot kérni?
Khm...
nem én írtam ezeket.
Én csak azt szeretném tudni, hogy igazat mondtál-e.
"A bosszúban semmi önvédelem nincs, ne hazudj. Egyébként minek vizsgálni a történelmi és szöveg környezetet? Te is kiragadtál verseket a Bibliából. Én csak bemutattam, hogy a Korán semmivel se jobb, sőt..."
Minek vizsgálni a történelmi és szöveg környezetet? :) Ezt komolyan kérdezed? :) Talán azért mert kiragadott verseket ki lehet forgatni valós jelentésükből, a történelmi háttér pedig plusz infót ad az eseményekről.
Én esélyt adok neked hogy kimagyarázd az általam idézett bibliai verseket. Nők és gyerekek tömeges lemészárlása milyen kontextusban elfogadható? Vagy az hogy meg kell ölnöd a saját gyereked ha másban hisz? A Korán semmi ilyet nem ír. Azokban a versekben amiket idéztél háborúra vonatkozik és önvédelmet enged. A történelmi háttér is megerősíti ezt.
"A Korán semmi ilyet nem ír."
De, a Korán pont ilyet ír, egyedül akkor van menekvés, ha áttérnek az iszlámra.
A bosszú pedig sehol se önvédelem. A menekülő ellenség lemészárlása nem önvédelem. Önvédelemből nem csonkítjuk meg az embert, mert a Korán ujjak és fej levágását írja. Ezekre nincs mentség.
"De, a Korán pont ilyet ír, egyedül akkor van menekvés, ha áttérnek az iszlámra."
Hol írja a Korán hogy öld meg a nőket és gyerekeket? Hol írja a Korán hogy öld meg a saját gyereked ha másban hisz? Ezeket a Biblia írja.
"A bosszú pedig sehol se önvédelem. A menekülő ellenség lemészárlása nem önvédelem. Önvédelemből nem csonkítjuk meg az embert, mert a Korán ujjak és fej levágását írja. Ezekre nincs mentség."
Idéznéd hol írja ezeket? Szövegkörnyezettel és kapcsolódó versekkel együtt a történelmi háttér figyelembevételével. Csak mert így egész más lesz az üzenet mint amit te megpróbálsz behazudni.
"Hol írja a Korán hogy öld meg a nőket és gyerekeket?"
A mindenkibe a nők és a gyerekek is beletartoznak, a Korán kiemeli, hogy mindenkit meg kell ölni.
"Idéznéd hol írja ezeket?"
Idéztem, minden vers esetén ott van, hogy pontosan hol találod.
A bosszút, csonkítást pedig semmilyen történelmi háttér nem tud kellően kiszépíteni.
Sehol nem írja a Korán hogy öld meg a nőket és gyerekeket. Azt viszont írja hogy ártatlanokat ne ölj meg és ezt hadiszok is megerősítik. Az általad idézett versek csatára vonatkoznak. Ez kiderül a szövegkörnyezetből és az is hogy önvédelemről van szó. Ott meg lehet ölni az ellenséget.Bosszúról pedig továbbra sem ír.
"Idéztem, minden vers esetén ott van, hogy pontosan hol találod."
Kiragadott versek, de már van hogy ezekből is kiderül önvédelemről van szó.
Szánalmas ahogy hazudsz, de akkor lássuk újra.
"És öljétek meg őket bárhol is találtok rájuk, űzzétek ki őket, ahogy ők űztek ki titeket."
Ez egyértelműen nem önvédelem, hanem az ellenség felkutatása "találtok rájuk" és bosszú "ahogy ők űztek ki titeket. Mohamed itt nem önvédelemre, hanem egyszerűen bosszúra és üldözésre szólítja fel követőit.
"Ne engesztelődjetek meg a nép (ellenség) keresésében. Ha fájdalmatok van, hát nekik a fájdalmuk olyan, mint fájdalmatok.."
Ez sem önvédelem, hanem az ellenség felkutatása és sanyargatása, lemészárlása.
"„Hanem részesedése azoknak, kik háborúban állnak Allahhal és az Ő Hírnökével, s azon vannak a földön, hogy megrontók legyenek, hát hogy megölettetek, vagy keresztre feszítettnek, avagy lévágattatnak kezeik és lábai egymással szemben (mindkettő), avagy kiűzettetek a földről. Ez nékik megaláztatottság az evilágon, s övék a Túlvilágon a hatalmas szenvedés.”"
Itt se önvédelemről van szó. Azt mondjuk nem tudom, hogy emberek hogy állhatnak Allahhal háborúban, de Mohamed ellenfeleire itt is kéz és láb levágást, keresztre feszítést, jobb esetben egyszerű megölést ír elő a Korán.
"Én veletek vagyok. Hát szilárdítsátok meg azokat kik hisznek. Félelmet vetek azoknak szívébe, kik tagadnak. Hát sújtsatok le a nyakakra, s sújtsatok le minden ujjra."
Ebben hol látsz önvédelmet? Itt a hitetlenek lefejezéséről van szó, illetve ujjaik levágásáról. Ez se önvédelem. Önmagában az, ha valaki nem hisz az iszlámban, még nem támadás.
"Ha találkoztok olyanokkal a harcban, kik tagadnak, hát ne fordítsatok nékik hátat. Aki ezen a napon hátát fordítja nékik, hacsak nem harci fondorlatból, avagy hogy törekedjek a csapathoz, hát bizony kivívja Allah haragját, s hajléka a Pokol, sorsa nyomorú."
Itt valóban háborúról van szó, egyenesen a hitetlen menekülők lemészárlásáról. Mint írja Mohamed, nem lehet őket elengedni "hátat fordítani nekik", legfeljebb gonosz fondorlatból. Sőt az iszlám követőit is pokollal fenyegeti, ha ezeket a menekülőket elengednék.
"Vágjátok le őket addig, hogy ne legyen zaklatás, s legyen az egész hitvallás Allahé."
Úgy látszik, addig kell mészárolni, amíg az "egész hitvallás Allahé" nem lesz.
"S ne számítsák azok, kik tagadnak, hogy túlszárnyalják (Allah célját). Lám! Ők nem szökhetnek el. Készítsétek elő nekik azt, mit birtok erővel, pányvázott lóval, hogy megnémítsátok véle Allah ellenségét, ellenségteket, s másokat rajtuk kívül, kiket nem ismertek."
Itt megmutatnád, hogy hol van önvédelem? Szintén csak a véres bosszú... Megnémítás, gondolom a nyelv kitépését jelenti. Sőt még azokra is ezt méri, akiket nem is ismernek.
"A ha elmúlnak a Sérthetetlen Hónapok, hát vágjátok le a bálványimádókat, bárhol is találtok rájuk, s vegyétek őket, ostromoljátok őket, s fektessetek nekik mindannyinak csapdát. S ha megbánják, s megtartják az imát, kötelező alamizsnát adnak, hát hagyjátok útjukat."
Itt is minden más hitű lemészárlását írja, amibe sajnos nők és gyermekek is vannak. Egyébként önvédelmi ostromot se láttam, ostrom az a támadók fegyvere.
"Harcolj azokkal, kiknek megadatott az Írás és nem hiszik Allahot, az Ítélet Napját, s nem tiltják azt, mit Allah és az Ő Hírnöke megtiltott, s nem vallják az Igaz Hitet addig, míg meg nem fizetik készséggel a sarcot, s lealacsonyodnak."
Itt sincs szó önvédelemről. Egyszerűen azt írja, hogy harcolni kell a keresztényekkel és a zsidókkal.
"Ó, Próféta! Küzdj a hitetlenek, s a képmutatók ellen! Légy dühös rájuk. Hajlékuk a Pokol, s ínség a végzetük."
Ebben se látok önvédelmet, csak a más vallásúak elleni harcra szólít fel. Egyébként érdekesség, a kereszténységben a düh bűn és jellemhiba, az iszlámban követendő és jó dolog.
"nem én írtam ezeket.
Én csak azt szeretném tudni, hogy igazat mondtál-e."
Én nem hazudok. A muszlimok komolyan veszik hogy a hazugság bűn. Akkor nézzük. Ez volt a keresztény válaszoló állítása ami hazugság:
"semmi hogy ne ölj embert de még csak az sem hogy ne lopj ne hazudj másban ne tégy kárt vagy hogy bocsáss meg!"
Nézzük meg mit ír a Korán erről:
Ne ölj:
5/32 Aki egyetlen olyan lelket megöl, aki se nem gyilkolt, se romlást nem okozott a Földön, az olyan, mintha az összes embert megölné. Aki viszont életben tartja, az olyan, mintha az összeset életben tartaná.
Ne lopj:
26/188 Ne habzsoljátok föl egymás között javaitokat igazságtalanul, és ne vesztegessétek meg vele a bírákat, hogy fölfaljátok ezáltal bűnös módon az emberek javainak egy részét
Ne hazudj:
22/30 És kerüljétek a bálványok tisztátalanságát, és kerüljétek a hamis beszédet!"
Megbocsátás:
5/13 légy elnéző velük és bocsáss meg nekik! Allah szereti a jóravalókat.
Persze van több Korán vers is. Én egy-egy példát hoztam és megcáfoltam minden állítást. Láthatod hogy igazat mondtam, a kersztény válaszoló pedig aki behazudta hajlandó elismerni és bocsánatot kérni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!