Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?
Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.
Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.
Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.
Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.
De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.
"Egyébként keresztények szerint Jézus maga Isten."
Igen Jézus Isten. A legősibb keresztény hitvallás, hogy Jézus Úr. Ezt osztom.
Ehhez még hozzáteszem, hogy vallom a legalapvetőbb keresztény hitvallást, azaz az Apostoli hitvallást, melyet a nagyobb keresztény felekezetek mind elfogadnak.
"Szintén keresztények szerint az Ószövetség Isteni kinyilatkoztatás."
Igen, ezt is osztom, a Biblia Isten által ihletett és Isten szavát tartalmazza.
"Ez alapján akkor keresztény logika szerint az Ószövetséget Jézus írta, tehát Jézus parancsolta meg hogy öld meg a gyereked ha másban akar hinni és hogy irtsd ki a más vallásuakat."
Nem, ezt a nézetet nem osztom. Nem vallom, hogy a Biblia minden szava egyformán ihletett. Ezzel nem vagyok egyedül, más a Bibliát ismerő komolyan gondolkodó emberek is hasonló következtetésre jutottak. Hozok néhány példát:
Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban
Ursula Struppe: Bevezetés az Ószövetségbe (Jel Kiadó) A sorozat szerkesztője Rózsa Huba, katolikus Ószövetség tudós.
Frederic Farrar 19. századi anglikán teológus
The Bible Its meaning and Supremacy
Paul Morris nyugalmazott teológus (PhD) válasza arra a kérdésre, hogy a Biblia Isten Szava, vagy egy könyv ami tartalmazza Isten szavát
#61:
Na rendben van, engem személyszerint a kereszténység különösebben nem érdekel.
Abban hiszel amiben akarsz, de az Iszlám a béke vallása, és nem kéne mindent elhinned amit összehazudnak róla, ezt már az elején is mondtam.
"Igen Jézus Isten. A legősibb keresztény hitvallás, hogy Jézus Úr. Ezt osztom."
Jézus istensége egy pogány hamisítás. Nem zavar hogy egyetlen vers sincs a Bibliában amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten? És hogy aki személyesen látta Jézust nem nézte Istnek? Egybként Jézus istensége ellentées a Bibliával is mert számos vers cáfolja, továbbá a Tízparancsolat szerint ha Jézust Istenként imádod azzal bálványimádást követsz el.
"Nem, ezt a nézetet nem osztom. Nem vallom, hogy a Biblia minden szava egyformán ihletett. Ezzel nem vagyok egyedül, más a Bibliát ismerő komolyan gondolkodó emberek is hasonló következtetésre jutottak. Hozok néhány példát:"
Hogy döntöd el hogy mi ihletett a Bibliából és mi nem? És hogy kerültek a Bibliába olyan prancsok hogy a saját gyeremeked is meg kell ölnöd ha másvallást akar követni vagy az olyan parancsok hogy irtsd ki a más vallásuakat? Ezek akkor hamisítások?
#63 "Hogy döntöd el hogy mi ihletett a Bibliából és mi nem? És hogy kerültek a Bibliába olyan prancsok hogy a saját gyeremeked is meg kell ölnöd ha másvallást akar követni vagy az olyan parancsok hogy irtsd ki a más vallásuakat? Ezek akkor hamisítások?"
Jézus nem csupán mondta, hogy Isten, hanem igazolta magát csodákkal, feltámadással.
Ján. 15,24
„Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.”
Egyrészt én tőled várom a választ, másrészt amit linkeltél nem ad választ. Ezt írja:
"Ha nem, akkor őszintének kell lennünk magunkhoz és levonni a megfelelő konklúziót."
Akkor mi a konklúzió? Hogy kerültek a Bibliába olyan prancsok hogy a saját gyeremeked is meg kell ölnöd ha másvallást akar követni vagy az olyan parancsok hogy irtsd ki a más vallásuakat? Ezek akkor hamisítások?
"Állította-e valaha Jézus, hogy ő Isten?"
Mutass egyetlen verset a Bibliából amiben Jézus kijelenti hogy ő Isten. És sorold azoknak a neveit akik személyesen találkoztak Jézussal és Istenek nézték.
"Jézus nem csupán mondta, hogy Isten, hanem igazolta magát csodákkal, feltámadással."
Ezekre egy próféta is képes Isten által. Jézus nem tett többet mint bármelyik próféta.
„Ha ama cselekedeteket nem cselekedtem volna közöttük, a melyeket senki más nem cselekedett, nem volna bűnük; de most láttak is, gyűlöltek is, mind engem, mind az én Atyámat.”
Te magad idézed és nem tünik fel hogy Jézus megkülönbözteti magát az Atyától?
Érdekelne, hogy a muszlim válaszolón kívül olvasott-e bármelyik válaszoló, vagy akár a kérdező akár csak egyetlen sort is a Koránból.
Surat Al-Bayyinah 98:6 - Indeed, they who disbelieved among the People of the Scripture (Jews, Christians, and Sabians) and the polytheists will be in the fire of Hell, abiding eternally therein. Those are the worst of creatures.
Valóban azok, akik nem hittek a Szentírás népe (zsidók, keresztények és szabiok) és a politeisák között, a Pokol tüzében lesznek, és örökké ott maradnak. Ők a legrosszabb lények.
Ízlegessük ezt egy kicsit, a legrosszabb lények, én és az egész családom, a barátaim, a létező legrosszabb lények vagyunk a Korán szerint, rosszabbak vagyunk a kutyáknál, a sertéseknél, a patkányoknál, a csótányoknál. Nem is olyan rossz dolog?
Abdullah hülyeségeket beszélsz!
1. biztos nem a fesztiválok és a party az ami miatt a társadalom elkorcsosul! inkább a nevelés és tanítás hiánya!
2. még mindig a keresztény világ a legfejlettebb és legkulturáltabb ahol szabadon gyakorolhatod a vallásodat ellenben az iszlám országok 98%-val! még mindig az iszlám országok 90% 50 évet vissza van fejlődve...
3. még mindig a kereszténységgel jött be a "szeretet" fogalma! ez történelmi tény!!! a juddaizmus csak is a zsidoknak kedvezett és uralkodói címet akart adni mások fellett! jobban mondva mindenki felett aki nem zsidó... a hinduizmus a legnagyobb kaszt rendszer amiben nincs áthidalás! shintoizmusban a becsület többet ér szóval ha a fiad becstelen dolgot tett akkor ki kell tagadni... buddhizmus a szenvedés elfogadásáról szól nem pedig hogy legyünk jobb emberek... az iszlám vallás pedig 600 évvel később jött létre szóval nem ők "fedezték fel"...
4. tény nem csak keresztények gyakorolják hanem már mindenki de mert csak a keresztények feltalálták!!! történelmi tény hogy ki mit tanított!
5. ti nem esztek disznó húst aminek nincs értelme szóval inkább hagyjunk a dogmákat! a többnejűség tilalma főleg politikai dolog miatt volt tiltott és többször előfordult hogy királyoknak nemeseknek voltak ágyasaik!
a keresztények nem pártolják te majom! hazudsz és allah meg fog büntetni! aki tényleg keresztény az nem tart szeretőt és nem él szabad szexuális világot!
6. akkor mélyülj el az iszlám vallásban nektek is van dolgaitok amik visszatetszők... (ugye terrorizmus...) azt meg senki sem mondja hogy nem társítanak semmit sem isten mellé hiszen kapásból a szent hármasság és a kereszt! és a szobrok egyike sem istent jelképezi hanem szenteket és patronusokat valamint angyalokat! ez az iszlámban sem tiltott!
7. igen igen... ugye bár a muszlim vallásban is ádám és éva van nem pedig ádám és még 4 neje! a biblia erre épít és arra hogy egy férfi és egy nő!!!
és igen amióta muszlim vagy azóta csak sértegeted a kereszténységet ":DDD itt gyakorin ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!