Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám mégsem annyira...

Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?

Figyelt kérdés

Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.

Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.

Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.

Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.

De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.

2022. jan. 1. 13:21
 71/119 anonim ***** válasza:
45%

Abdullah egyet értek! :) a béke vallása!!!

kérdező tény "nem annyira rossz..."! sőt a béke vallása!!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=_p3ZeROiUrI

2022. jan. 2. 04:22
 72/119 anonim ***** válasza:
2022. jan. 2. 04:25
 73/119 anonim ***** válasza:
5%

"még mindig a kereszténységgel jött be a "szeretet" fogalma! ez történelmi tény!!!"

Aki tényleg azt képzeli hogy a kereszténység előtt nem létezett szeretet az elképesztően ostoba ember.

Szeretet a kereszténység nélkül is létezik.

Keresztény fanatikusok képzelhetik csak azt, hogy szeretetet a kereszténység talàlta fel. Nevetséges. :D

2022. jan. 2. 06:53
 74/119 anonim ***** válasza:
93%

Most igazából te viselkedsz valami hisztérikus, fanatikus módjára, mert Jézus szereteten alapuló tanítása tényleg új volt. Nyilván létezett előtte is szeretet, hiszen előtte is szerette szülő a gyermekét, férj a feleségét, stb... Viszont Jézusnál újszerű volt, hogy minden felebarátot, sőt ellenségeinket is szeretni kell, akik nekünk ártani akarnak.

Ha ismernéd a történelmet, akkor tudnád, hogy előtte lévő korokra legjobb esetben is a szemet szemért elv érvényesült. Ez jelenik meg az Ószövetségben, vagy akár Hamurapi törvényoszlopán is ezt olvashatod. De abban a korban már a szemet szemét elv is újdonság volt, mivel arányos büntetést szabott ki, ez fékezte meg az előtte uralkodó aránytalan bosszú "rendszerét". Jézus viszont ezen is messze túl halad, mert azt mondja, ha megütnek, tartsd oda a másik orcád is.

2022. jan. 2. 13:49
 75/119 anonim ***** válasza:
5%

"Ha ismernéd a történelmet, akkor tudnád, hogy előtte lévő korokra legjobb esetben is a szemet szemért elv érvényesült. "

Ismerem a történelmet. Elég csak megnézni az elmúlt 200 év történelmét, hogy mennyire tudják "szeretni" a keresztények felebaràtaikat.

Végülis csak két világháborút kellett végigszenvednie a vilàgnak, ebben a nagy "szeretetben" amit a keresztények produkàltak.

Ha màr a történelmet emlegetted..

2022. jan. 2. 13:55
 76/119 anonim ***** válasza:
89%

Mondjuk Hitlert és Sztálint nem igazán nevezném kereszténynek, egyik ateista volt, másik éppen saját neopogány vallását alapította. De ezt úgy írod, mintha a muszlim világ nem akarta volna lerohanni az egész világot, legalábbis Európát (minket 150 évig nyomtak el, Spanyolországban is hosszú időn át voltak bent), vagy manapság ne akarnának sokakat felrobbantani.

2022. jan. 2. 13:58
 77/119 anonim ***** válasza:
89%

Egyébként elég gusztustalan amit művelsz, rendkívül szánalmas. Összesen két hozzászólásom volt a kérdés alatt, elsőben igyekeztem az iszlámról teljesen pozitívan írni, még az elején, másikban nem is említettem az iszlámot (#74). Te pedig válaszul a pozitív dolgok kiemelése helyett kimutatva fogad fehérjét és hisztérikus kereszténygyűlöletedet, csak a szart dobálod.

Na ez vagy te, ilyenek vagytok ti, erre vagytok csak képesek, amikor a másik teljesen normálisan próbál írni.

2022. jan. 2. 14:03
 78/119 anonim ***** válasza:
5%

"Abdullah hülyeségeket beszélsz!"

"

keresztények nem pártolják te majom! hazudsz és allah meg fog büntetni!"

"tény nem csak keresztények gyakorolják hanem már mindenki de mert csak a keresztények feltalálták!!! történelmi tény hogy ki mit tanított!"

A primitív kis baràtodat mikor utasítod helyre ?

Eléggé kimutatta a foga fehérjét nem gondolod ?

2022. jan. 2. 14:16
 79/119 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, de remélem a kérdező, csak szórakozik.

Mihez képest nem olyan rossz az iszlám? Ha valakinek az a tévképzete, hogy minden muszlim terrorista, akkor tényleg nem olyan rossz, mivel ez hülyeség. Ez a tájékozatlanság bizonyítéka csupán.

Viszont, ha már arról van szó, hogy az iszlám igaz-e, vagy a fenti nőkről alkotott vélemény követendő példa-e, akkor az már más tészta.

2022. jan. 2. 15:23
 80/119 anonim ***** válasza:

Nem tudom mitől lenne a kis barátom, ahogy azt se értem, hogy neked mitől jobb, ha másra mutogatsz. Inkább azon gondolkodj el, hogy te milyen vagy, mit össze hisztériáztál egy teljesen normális, iszlámot még csak nem is említő hozzászóláson és hoztad fel Hitleréket, mintha a kereszténység képviselői lennének.

2022. jan. 2. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!