Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám mégsem annyira...

Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?

Figyelt kérdés

Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.

Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.

Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.

Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.

De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.

2022. jan. 1. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/119 anonim ***** válasza:
83%
Ez amit itt leírtál, rossz. De az iszlámhoz vajmi kevés köze van.
2022. jan. 1. 13:23
 2/119 anonim ***** válasza:
92%

Az iszlám valóban nem annyira rossz, mint sokan képzelik, de amit leírtál, az egy förtelmes és rossz dolog. Lényegében bemutattad az iszlám legrosszabb arcát.

Ráadásul ezek a muszlim ismerőseid ugyanazt csinálják, mint amikor a nem muszlimok ítélnek terroristának minden muzulmánt. Ők is kivetítenek bizonyos eseteket mindenkire, sőt az egész kereszténységre. Például egy hitét gyakorló keresztény nő nem züllött erkölcsileg, ahogy a hitüket gyakorló keresztény férfiak sem. Az egyenjogúság nem valamiféle blaszfémia, mint muszlim ismerőseid vélik, hanem Isten eredeti terve, aki a teremtésben nem szolgát adott Ádámnak, hanem egy vele egyenrangú társat.

2022. jan. 1. 13:43
 3/119 Molyember ***** válasza:
85%
Na, kb. pont az általad szimpatikusnak tartott dolgok miatt fordulnak el az emberek a vallásoktól...
2022. jan. 1. 13:49
 4/119 anonim ***** válasza:
74%
Az igazi muszlimok nem tartják a nőket alacsonyabb rendűeknek. Akikkel te beszélgetsz vallási fanatikusok. Az pedig, hogy neked pont ezek a gyalázatos eszmék tetszettek meg sokat elmond rólad.
2022. jan. 1. 13:51
 5/119 A kérdező kommentje:

3#

Lehet,hogy ők túlságosan a vallás szemüvegén keresztül látják a dolgokat, de azért van valami abban, amit mondanak.

A demográfiai kérdéseknél például, bizony nem elhanyagolható tény,hogy sok férfi "örök gyerek" akar maradni, nem akar felnőni,sok nő pedig kvázi férfias tulajdonságokat vesz fel, nem akar gyereket, mert akkor nem tud Bora Borán nyaralni, nehezebben jut hatalomhoz (vezetői beosztáshoz).A demográfiai problémák pedig hosszútávon súlyos árat fognak követelni.

A nemi erőszakkal kapcsolatos álláspontjukkal nem értettem egyet, mert nem mindegyik esetben van visszaélés a nők részéről.

2022. jan. 1. 13:55
 6/119 anonim ***** válasza:
60%
Hát bocsi inkább nyaralok bora borán minthogy a 8. gyerekem alól pucoljam a szart…🤷‍♀️
2022. jan. 1. 13:59
 7/119 anonim ***** válasza:
87%

"A demográfiai problémák pedig hosszútávon súlyos árat fognak követelni."

Már most súlyos árát fizetjük, lásd, a világ túlnépesedett.

2022. jan. 1. 14:26
 8/119 anonim ***** válasza:
100%
Hogy egyes népek szaporodnak mint a nyulak, még nem teszi a vallásukat jóvá. Az iszlámban sokszor még mindig nem szerelemből házasodnak, hanem akit kiszemel a család. Szóval ne menjünk vissza a középkorba. A nemesebb lelkű férfiak nem látnak kivetnivalót a nők egyenjogúságában (tanulhatnak, lehet saját vagyonuk, válhatnak, szavazhatnak, szabadon választhatnak, hogy házasodnak e, és kivel, stb)
2022. jan. 1. 15:53
 9/119 anonim ***** válasza:
70%
Az iszlám tényleg nem annyira rossz dolog, viszont kérdező, neked 300 éve kellett volna születni.
2022. jan. 1. 17:08
 10/119 anonim ***** válasza:
30%

Amióta muszlim vagyok, egészen másképpen látom a keresztény-nyugati világot mint annak előtte, annak ellenére, hogy magyar vagyok.

Nem tartom jó dolognak, a bulizást, a nyári zenei fesztiválokat stb. Ezek mind erőteljesen hozzájárulnak a társadalom, és ezen keresztül az egész világ lezülléséhez.

A keresztény-nyugati emberekkel a legföbb probléma az, hogy teljesen meg vannak győződve arról, hogy ők okosabbak, "kultúráltabbak", fejlettebbek, ...összefoglalhatnám úgy hogy felsőbbrendűnek tartják magukat. Úgy érzik hogy majd ők tanítani fognak másokat...hiszen mások csak butábbak lehetnek mint ők.

Ez azonban nagyon távol áll a valóságtól !

Érdemes csak megnézni az előttem hozzászólók közül néhány megnyílvánulást. :)

A másik hogy a keresztények kisajátítják a szeretet fogalmát, mintha azt ők találták volna fel, és kizárólag ők gyakorolnák a világon. Jellemzően emiatt is különbnek gondolják magukat. Nos ebben is nagyot tévednek, már évszázadok óta egyébként.

Elítélik a többnejűség intézményét... de pártolják a szexuális szabadosságot, sokan közölük szeretőt tartanak stb.

Gyergyákat gyújtanak mindenféle szobrok előtt, ugyanakkor a végsőkig tagadják hogy bármit is társítanának Isten mellé... hát nekem ez nagyon visszatetsző.

"Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal."

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindkét nem számára az az optimális ha betölti azt a szerepét a társadalomban amiért Allah megteremtette.

Az Iszlám nagyon nagyrabecsüli a nőket, és nem tartjuk őket gonoszaknak. Különösen kiemelkedő és megbecsült a muszlim társadalomban, a feleségek és az édesanyák szerepe !

2022. jan. 1. 17:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!