Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az iszlám mégsem annyira...

Az iszlám mégsem annyira rossz dolog?

Figyelt kérdés

Én nagyon sokáig elítélendőnek tartottam az iszlámot.

Viszont megismertem pár vallásosabb muzulmánt, egyetemistákat (Ausztriában tanulnak). Kifejezetten szimpatikussá váltak.

Ők meséltek az iszlám tanokról és gyakorlati példákba ültették.

Említették,hogy például az európai demográfiai adatok romlása is részben a keresztény férfiak, de nagyobb részben a nők erkölcsi züllése miatt történik.Illetve említették még "me too"-val kapcsolatban az egyenjogúságot is, ugyanis volt,hogy férfiakat ítéltek börtönbüntetésre, mert egy nő azt hazudta,hogy megerőszakolták.Szerintük éppen ilyesmik nem jó a nőknek az egyenjogúság, mert alapból gonoszabbak,erkölcstelenebbek, mint a férfiak és sokkal könnyebben visszaélnek a hatalmukkal.

De, még számos társadalomkritikát fogalmaztak meg.

2022. jan. 1. 13:21
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/119 anonim ***** válasza:
65%
Az iszlámmal az a gond, hogy egy totalitárius ideológia, ami rákényszeríti magát azokra, akik nem a hívei. Épp rájuk jellemző a felsőbbrendűség, nem egyenlőként kezelik a nem a híveik közé tartozókat. Lényegében olyan mint a kommunizmus vagy nácizmus.
2022. jan. 1. 18:06
 12/119 anonim ***** válasza:
27%
#11: Ne higyjél el mindent amit a közszolgálati médiában összehazudnak neked az Iszlámról, mindenféle álszakértők.
2022. jan. 1. 18:09
 13/119 anonim ***** válasza:
35%
#12, a kérdező demográfiai társadalmi problémákat szeretne orvosolni az iszlám szerinti berendezkedéssel. Ajánlom figyelmébe Geert Wilders Halállistán c. könyvét. Fehér magyar ember sose térne iszlám hitre. Te azért tértél át mert iszlám lányba szerettél bele és a vallás megkövetelte. Onnan pedig nincs szabadulás.
2022. jan. 1. 18:20
 14/119 anonim ***** válasza:
8%

#13: Én fehér magyar ember vagyok, és kereszténynek vallottam magam mielőtt betértem volna az Egyetlen Isten vallásába az Iszlámba. A feleségem pedig keresztény nő.

Egyébként mit képzelsz magadról ??

2022. jan. 1. 18:24
 15/119 anonim ***** válasza:
29%

Nemrég volt egy kérdés, hogy ki miért lett az iszlám híve, és ott emlékeim szerint te válaszoltad, hogy mert muszlim lányba szerettél bele. De ezek szerint rosszul emlékeztem.

Nem szépítem a dolgot az iszlámot a nácizmussal és kommunizmussal egy szintre sorolom. Nem vágom le a fejed, nem ártanék semmilyen módon. Én örülnék a legjobban ha az iszlám pusztán egy vallás lenne ami békét hagy a többi embernek, aki nem a híve.

2022. jan. 1. 18:31
 16/119 anonim ***** válasza:
0%

E szerint halvány lila gőzöd sincs a kommunizmusról.

Csak szólok, hogy az egy pozitív ideológia!

2022. jan. 1. 18:33
 17/119 anonim ***** válasza:
94%
#16 Igen, sok millió halottal. Mert nem tűri meg a másként gondolkodót.
2022. jan. 1. 18:35
 18/119 anonim ***** válasza:
57%

Több muszlim is van itt a gyakorin, általában ketten szoktunk hozzászólni a kérdésekhez a leggyakrabban.

De vagyunk többen is, privátban beszélgettem már több muszlimmal is itt.

2022. jan. 1. 18:37
 19/119 anonim ***** válasza:
34%

"sok millió halottal."

A kereszténységnek pl. sokkal több halott köszönhető!

"Mert nem tűri meg a másként gondolkodót."

Szerintem megtűri.

Sehol nem látom a tételek között, hogy az ilyet meg kell ölni, vagy másképp bántani.

A Bibliában sokkal hamarabb találok ilyen parancsot.

A termelő eszközöket nem szabad a kezében hagyni, de az más dolog.

2022. jan. 1. 18:42
 20/119 anonim ***** válasza:
75%
A kereszténység nevében jelenleg nem ölnek meg senkit. Mivel civilizálódott. Jézus sose tanította, hogy bárkit erőszakkal téríteni kellene! Sőt őt ölték meg. A Biblia azon ószövetségi részeit, ahol Isten állítólag felszólította Izraelt, hogy irtsanak ki népeket, nőkkel, gyerekekkel, állatokkal, pedig nem tartom Isten igéjének. Nemzeti sovinizmus és a kor Istenről való gondolkodásának megnyilvánulásai.
2022. jan. 1. 18:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!